Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Toalete ecologice cu aer conditionat pentru romii care viziteaza Manastirea – Pentru evitarea "tiganiei", moastele sfantulitei nu vor fi scoase din lacasul de cult

Avatar

Publicat

in

manastire 2In fiecare an, la data de 15 august, de Sf Maria, populatia municipiului Curtea de Arges aproape ca se dubleaza. Miile de pelerini care ajung la Manastire dar si argesenii care ies la balci sau la concerte fac ca orasul sa se transforme intr-un adevarat furnicar, cu bune si cu rele.

De multe ori insa aceasta aglomeratie nu face decat sa aduca o imagine proasta urbei basarabilor mai ales ca majoritatea pelerinilor care asista la slujba de Sf Maria sunt de etnie roma, persoane obisnuite sa stea cu paturile pe jos, cu corturile si gratarele langa gardul manastirii si cu manelele date atat de tare incat acopera slujba preotilor.

Publicitate

Pentru acest an insa autoritatile locale au luat masuri din timp. Reprezentanti ai primariei, jandarmeriei, politiei, si nu in ultimul rand ai Arhiepiscopiei au pregatit un spatiu de campare pentru pelerini, la iesirea din oras catre Valea Iasului.

“Am organizat tot, le-am dus acolo cisterne cu apa si am vorbit pentru toalete ecologice, chiar am primit oferta de unele cu aer conditionat, amenajam acel loc pentru toti cei care vor sa inopteze la Curtea de Arges dar nu in curtea sau pe langa manastire. Am vorbit si cu jandarmii pentru a nu-i mai lasa pe romi cu paturile in curtea lacasului de cult. Sper sa gestionam bine aceasta problema si in acest an si sa nu avem incidente”, a declarat primarul Nicolae Diaconu redactorilor PROFIT.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Un alt județ introduce obligativitatea purtării măștii! Măsura se aplică începând de miercuri

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în judeţul Neamţ, începând de miercuri, în spaţiile deschise aglomerate. Măsura se aplică în pieţe, târguri, oboare, la muzee, lăcaşuri de cult, anunță news.ro.

”Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, a transmis, luni, Prefectura Neamţ.

Publicitate

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend