Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tánczos Barna: Senatul a adoptat proiectul de lege iniţiat de mine pentru protejarea pădurarilor / Agresarea pădurarilor, încadrată la ultraj / Ce acuză ONG-urile: tăierile ilegale continuă

Publicat

in

Senatorul Tánczos Barna:, ministru al Mediului, anunţă, lui seară, că Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege iniţiat pentru protejarea pădurarilor. Potrivit legii, agresarea pădurarilor va fi încadrată la ultraj. Ministrul explică faptul că, în ultimii ani, 6 pădurari au fost omorâţi şi 700 de angajaţi din sistem au fost atacaţi, potrivit News.

”Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege iniţiat de mine pentru protejarea pădurarilor. Este inacceptabil ca viaţa pădurarilor să fie pusă în pericol. Recent, hoţii de lemne au atacat un pădurar din judeţul Dâmboviţa. Am depus un amendament la Codul Penal care prevede ca agresiunile împotriva pădurarilor să fie considerate infracţiuni”, a scris luni seară, pe Facebook, Tánczos Barna.

În expunerea de motive, Tánczos Barna arată că, în ultimii ani, 6 pădurari au fost omorâţi şi 700 de angajaţi din sistem au fost atacaţi, iar atacul asupra acestora trebuie încadrat la ultraj, cu limite superioare ale pedepselor.

Comunitatea Declic îl acuză pe ministrul Barna: Ne-a spus verde-n față că „protecția mediului costă”

Comunitatea Declic, care a organizat săptămâna trecută un protest în fața ministerului Mediului, i-a cerut ministrului să interzică, prin lege, orice exploatare forestieră în parcurile naționale ale României. Aceștia îl acuză pe Barna că a fost iritat de cererile lor susținând că va extinde suprafața protejată din ariile naturale care se află în proprietatea statului, dar că pentru pădurile aflate în administrarea unor privați, nu are soluții.

”I-am spus ministrului ce am găsit recent în Parcul Național Semenic, acolo unde am mers să documentăm dezastrele exploatărilor forestiere. I-am spus despre buldozere, excavatoare și tocătoare de lemn. Zeci de hectare de pădure au fost puse la pământ, doar în ultimul an, în mai multe zone ale parcului. Până și rădăcinile arborilor au fost excavate și tocate. Șocul a venit când ministrul ne-a acuzat că spunem lucruri neadevărate. A tot repetat că în zonele de protecție strictă nu sunt tăieri, deși i-am explicat că noi cerem oprirea tăierilor pe toată suprafața parcurilor. Nu pe o suprafață infimă!”, acuză Declic.

Mai mult aceștia spun că ministrul le-a transmis că „protecția mediului costă” și că el are, înainte de toate, grija privaților care nu și-au mai primit compensațiile bănești. Tánczos ar fi declarat, potrivit Declic, că aceștia sunt îndreptățiți să continue exploatările forestiere, cât timp nu-și primesc banii de la stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

CS Dinamo Bucureşti a obţinut medaliile de bronz în Super Liga CEC Bank la rugby

Publicat

in

De

Echipa CS Dinamo Bucureşti a obţinut medaliile de bronz în ediţia din acest an a SuperLigii CEC Bank la rugby după ce sâmbătă, în finala mică a campionatului, a învins pe CS SCM Timişoara cu scorul de 16-11 (6-11).

Într-o partidă disputată fără spectatori, pe Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf” din Capitală, dinamoviştii au confirmat superioritatea din acest an în meciurile cu bănăţenii după un meci dramatic, cu răsturnare de situaţie în mitanul secund.

Scorul a fost deschis de Timişoara, printr-o lovitură de pedeapsă fructificată de Florin Vlaicu în minutul 9, şi tot el a majorat scorul din acelaşi procedeu în minutul 16, informează Agerpres.

Dinamo a redus din diferenţă prin Williams Jondre în minutul 21, tot printr-o lovitură de pedeapsă, dar eseul reuşit de Tevita Manumua a adus alte 5 puncte în dreptul bănăţenilor, Vlaicu ratând transformarea.

Scorul pauzei a fost 11-6 pentru jucătorii echipei de pe malurile Begăi, dinamovistul Jondre aducând 3 puncte pentru formaţia sa în ultimele secunde ale primei părţi.

În mitanul secund, ”buldogii” au intrat mult mai determinaţi pe teren, în timp ce adversarii lor au încercat, fără succes, doar să păstreze rezultatul de la pauză, lucru care i-a costat.

Jondre a mai transformat o lovitură de pedeapsă pentru bucureşteni, în minutul 51, reducând diferenţa de pe tabela de marcaj la doar 2 puncte, pentru ca în minutul 66, Marian Ispir să izbutească un eseu pentru dinamovişti, transformat de Jondre, închizând tabela de marcaj.

Dinamo a câştigat astfel cel de-al treilea meci contra timişorenilor din acest sezon, după ce i-au învins pe aceştia şi în confruntările din sezonul regulat.

Pentru a evita un sezon dezastruos, CS SCM Timişoara mai are şansa câştigării Cupei României unde va întâlni pe CSM Ştiinţa Baia Mare.

Tot sâmbătă, în meciurile pentru locurile 5-6 din SuperLigă, CS U Cluj a învins pe teren propriu pe ACS Tomitanii Constanţa cu scorul de 36-25 (20-7).

Finala SuperLigii CEC Bank din acest an se va disputa sâmbătă seara, pe Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf”, între CSA Steaua şi CSM Ştiinţa Baia Mare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Scrisoare deschisă pentru Maia Sandu din partea unui argiepiscop: NU promulgați Convenția de la Istambul

Publicat

in

De

Potrivit acestuia, convenția în cauză va aduce [paguba sufletească, morală și duhovnicească” societății, transmite presa din Moldova.

”Dna Președinte!

În calitate de Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe din Moldova  ce sunt chemat prin jurământ „drept îndreptând cuvântul Adevărului” să spun lucrurilor pe nume, Vă rog: să NU promulgați în această variantă Convenția de la Istambul în calitate de garant al Constituției RM.

De ce?

Termenul de „gen” folosit de Convenția de la Istambul se referă  la „sexul social” – un construct social care variază și care este, în principiu, independent de realitatea bilogică a persoanei (bărbat/femeie). Această definiție nu se regăsește în niciuna din celelalte convenții internaționale. Are, deci, o încărcătură ideologică puternică și se clădește pe concepția că omul se naște ca o ființă neutră, care poate să își determine sau să își schimbe „genul” în cursul vieții sub influența diverșilor factori, precum societatea, educația și autodeterminarea.

Acceptarea acestei definții din Convenția de la Istambul presupune, așadar, negarea existenței diferentelor naturale dintre cele două sexe biologice – bărbat și femeie. Convenția de la Istambul este primul instrument cu caracter juridic obligatoriu (tratat) în care genul este definit ca o construcție socială, iar statele membre sunt obligate să asigure egalitatea de gen ca o precondiție pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Ideologia de gen este promovată în multe articole ale Convenției de la Istambul, spre exemplu articolul art. 3 (c.) (f), dar cel mai evident este prevederea din art. 4 (3), care în afară de gen, prevede și identitatea de gen ca criteriu de discriminare.

Conform informației cuprinse pe pagina web oficială a Consiliului Europei, Convenția de la Istambul nu a fost ratificată de următoarele  state: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Latvia, Lituania, Federația Rusă, Republica Slovacă, Ucraina, Marea Britanie. De ce oare?

Personal, așa cum și mulți membri ai societății civile, dar chiar și din demnitarii de stat, nu pot fi indiferent față de ratificarea în cauză. Deoarece văd și înțeleg paguba sufletească, morală și duhovnicească ce va fi cauzată, cu răsfrângere nefastă, atât asupra bisericii, cât și asupra societății civile.

Din câte cunosc personal, ați avut rude și mătușă în mănăstire. S-a vorbit în familia Dvs despre Dumnezeu și sfintele Lui porunci. Sunteți azi pusă în fața unei mari alegeri și Vă rog părintește să fiți de partea poporului drept slăvitor dar și de partea Constituției RM.

Reeșind din cele menționate, cerem:

  1. Să nu promulgați Convenția de la Istambul sau
  2. să asigurați ratificarea Convenției de la Istambul cu rezervă față de „identitatea, ideologia de gen” ce o promovează”, se arată în scrisoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend