Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

TLC difuzează programe speciale despre poveştile ucrainenilor care au fugit din calea războiului

Publicat

in

Postul TLC difuzează o seară specială de programe despre poveştile ucrainenilor care au fugit din calea războiului, miercuri, începând cu ora 21.00.

Seara va conţine programe atent selectate, începând cu Ucraina: „Jurnalul celor 90 de zile”, care relatează poveştile personale şi impactul pe care războiul l-a avut asupra cuplurilor din seria 90 de zile. „Ucraina: Gesturi umanitare” şi „Ucraina: Poveşti de la graniţă” înfăţişează eforturile polonezilor care ajută ucrainenii ce fug din calea războiului. Seara se încheie cu o redifuzare a concertului caritabil „Împreună pentru Ucraina”, care a avut loc pe 20 martie, în Polonia, conform news.ro.

Programul complet şi detalii:

Ucraina: Jurnalul celor 90 de zile, 21:00

Folosind video-uri filmate chiar de către protagonişti, Jurnalul celor 90 de zile are în prim-plan patru personaje familiare francizei, cu conexiuni ucrainene, care se dedică ajutorării celor care se află în pericol. Yara Dufren, David Murphey, Natalie Podiakova şi Maria Lysenko îşi relatează poveştile despre speranţă, curaj şi supravieţuire şi încearcă să facă faţă urmărilor războiului asupra lor, a prietenilor şi a familiilor.

Ucraina: Gesturi umanitare, 21:45

Invadarea Ucrainei de către Rusia a şocat lumea. Pentru Ucraina a fost o lovitură uriaşă, o tragedie destructivă care a cauzat suferinţă umană inevitabilă. Mulţi dintre ucraineni au fugit din calea războiului şi au căutat adăpost în Polonia. Jurnalista Edyta Krześniak a călătorit în Lublin, un oraş din estul Poloniei, pentru a se întâlni cu oamenii care şi-au lăsat în urmă casele şi inimile pentru a-şi salva copiii şi mamele, „pentru că este lucrul care trebuia făcut”.

Documentarul relatează povestea Olgăi Adamowicz şi a lui Łukasz Stoma, care şi-au schimbat şi reorganizat vieţile odată cu venirea războiului. Pornind cu intenţia de a găzdui zece ucraineni, ei şi-au transformat casa într-un adăpost în care au stat peste o sută de oameni. Locuinţa lor din Lublin a devenit un centru internaţional al ajutorării victimelor războiului, unde refugiaţii se pot adăposti în primele nopţi după trecerea graniţei.

Ucraina: Poveşti de la graniţă, 22:10

Pe parcursul primelor două săptămâni ale invaziei Ucrainei de către Rusia, peste 2,5 milioane de oameni au trecut graniţa în Polonia. În ciuda acestui număr imens, autorităţile poloneze au decis să nu construiască tabere de refugiaţi. Se pare că nu a fost nevoie de ele. Cei mai mulţi dintre ucrainenii extenuaţi de călătoria pe care au făcut-o ca să scape de război au găsit adăpost alături de familiile poloneze. Documentarul Poveşti de la graniţă relatează trei poveşti diferite de ajutorare care au avut loc în primele zile ale războiului.

Împreună pentru Ucraina | 22:35

Discovery a susţinut Ucraina prin concertul de binefacere unic ţinut duminică, 20 martie, în Łódź, Polonia. Pe scenă au urcat artişti polonezi şi ucraineni cu un scop comun: strângerea de fonduri pentru victimele războiului. Artiştii au performat în faţa unui public de 12.000 de oameni şi a milioanelor de urmăritori TV şi online. Evenimentul live a fost difuzat pe Discovery Channel în 50 de ţări, inclusiv în Europa Centrală şi de Est, dar şi SUA. Peste 2 milioane de dolari au fost strânşi, iar donaţiile continuă să crească. Discovery a făcut o donaţie directă de 500.000 de dolari şi a veniturilor obţinute în România şi Polonia din calupul publicitar dinaintea concertului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

În Mariupol e ca în România pe timp de pace: primarul plecat de luni bune anunță că străzile sunt pline de gunoi și locatarii nu au apă

Publicat

in

De

Vadim Boicenko, primarul exilat al oraşului ucrainean Mariupol, a oferit o scurtă actualizare asupra situaţiei din interiorul oraşului aflat acum sub controlul Rusiei precizând că oraşul nu are apă, iar gunoiul din oraş nu a mai fost evacuat din luna februarie, conform CNN. Boicenko a spus că 120.000 de locuitori ai oraşului sunt blocaţi, neputând scăpa. El a adăugat că situaţia sanitară din oraş devine critică, scrie Mediafax.

„Gunoiul nu a mai fost scos din februarie. Mii de tone de gunoaie zac pe stradă putrezind. Canalizarea nu merge. Nu există apă”, a spus el. Boichenko nu se mai află fizic în oraş, dar oferă actualizări despre condiţiile din interiorul oraşului din surse şi informaţii pe care le primeşte. Potrivit acestor surse, forţele ruse „s-au distanţat de localnici pentru că le este frică să nu se infecteze”.

Boicenko a adăugat că nu este sigur dacă bolile se pot răspândi în oraş.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mircea Geoană promite decizii istorice la Summit-ul NATO: Ochii marilor lideri sunt ațintiți spre România

Publicat

in

De

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a spus sâmbătă, la Bistrița, că în urma adoptării noului concept strategic al NATO la summitul care urmează la Madrid, Alianța va avea o viziune coerentă, multidimensională, de ultimă generație pentru flancul estic și pentru România. Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a spus că noul concept strategic este al doilea cel mai important document al NATO după tratatul de la Washington și că acesta vizează strategic viziunea Alinței pentru următorul deceniu.

Citește și: Secretarul general adjunct al NATO și Ministrul Apărării au descins la sediul Brigăzii 81 Mecanizată din Bistriţa

„Liderii NATO vor lua la Madrid decizii cu adevărat istorice. Acțiunile agresive ale Rusiei au determinat din partea NATO, o alianță defensivă, măsuri de protejare a teritoriului aliat. Niciun centimetru pătrat de teritoriu aliat nu este înafara articolului 5, niciun aliat din România până în țările baltice, din Canada până în inima Europei, nu sunt în afara preocupărilor noastre de apărare și descurajare. Decizii istorice, concept strategic nou, zona Mării Negre va fi reflectată în acestă nouă viziune a NATO pentru că este o zonă de imensă importanță strategică”, a declarat Mircea Geoană la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, din Bistrița.

El a spus că noul concept strategic prevede o viziune multidimensională pentru flancul estic și pentru România.

„Decizii importante pentru noua prezență, noua generație și noua calitate a prezenței NATO pe flacul estic, inclusiv în România: alt nivel de prezență militară, alt nivel de prezență cibernetică, active din spațiul extraterestru, zone de informații și culegere de informații, prepoziționarea de echipamente, de muniții și de stocuri, exerciții și anternament de ultimă generație. Vom avea o viziune coerentă, multidimensională, de ultimă generație pentru flacul estic și pentru România”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend