Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tigǎnia regalǎ persistǎ – Cu acordul conducerii oraşului, o gheretǎ pericol public în zona Romarta

Publicat

in

Asa arata zilele trecute zona din fata Romarta...

Tigǎnia regalǎ persistǎ la Curtea de Argeş, sub privirile complet indiferente ale celor care ar trebui sǎ conducǎ acest oraş şi sǎ fie mult mai interesaţi de imaginea lui. Dupǎ ce o varǎ întreagǎ tonetele de îngheţatǎ şi grǎtarele cu kurtos au dezgustat turiştii în parcarea Bisericii Domneşti, acum, ceea ce mulţi au numit „ţigǎnia de la Domneascǎ”, s-a mutat pe Bulevardul Basarabilor, într-una dintre cele mai aglomerate zone ale sale, zona Romarta.

Aşadar, se pare cǎ, pentru câţiva lei lunar, orice gheretǎ poate fi montatǎ pe spaţiul public şi asta chiar dacǎ reprezintǎ inclusiv un pericol, aşa cum este în cazul de faţǎ.

În aceastǎ dimineaţǎ, o rulotǎ în care, cel mai probabil se vor vinde îngheţatǎ şi rǎcoritoare, a fost adusǎ şi „trântitǎ” pe Bulevard. Priponitǎ cu douǎ pietre şi câteva bucǎţi de lemn, aceasta reprezintǎ un adevǎrat pericol pentru copiii care în fiecare zi se joacǎ cel puţin câteva ore, când ies de la şcoala şi grǎdiniţa din apropiere, în acea zonǎ.

Cum atât primarul Nicolae Diaconu cât şi viceprimarul Cristian Mitrofan par mulţumiţi cu modul în care se pot monta fel şi fel de gherete şi tarabe pe spaţiul public, nu ar fi de mirare ca în scurt timp, tot pe Bulevard sǎ sfârâie şi grǎtarele cu mici sau sǎ se vândǎ bere la halbǎ direct din butoaie.

toneta 1În cazul în care vreunul dintre angajaţii din primǎrie se hotǎrǎşte totuşi sǎ vadǎ şi dacǎ cei care închiriazǎ domeniul public respectǎ prevederile contractuale, îi informǎm cǎ în ultima perioadǎ corturile au fost montate pe spatiul verde sau prinse cu pironi in asflat, cǎ s-au depǎşit cu mult suprafeţele închiriate de la primǎrie, cǎ marfa a fost expusǎ în aşa fel încât cetǎţenii cu greu mai puteau folosi trotuarele.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Florin Roman: Luăm în calcul OUG sau asumarea răspunderii doar după ce am terminat procedurile parlamentare

Publicat

in

De

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat miercuri că dacă într-o lună de zile nu se rezolvă în Parlament situația pensiilor speciale, atunci Guvernul ia în calcul OUG sau angajarea răspunderii în Parlament.

Florin Roman a spus că PNL a depus în Parlament un proiect despre impozitarea pensiilor speciale, dar proiectul este „blocat” de PSD în comisiile Camerei Deputaților. El a spus că „luam in calcul OUG sau asumarea raspunderii doar dupa ce am terminat procedurile parlamentare”.

Intrebat cat timp mai asteapta PNL sa se rezolve in Parlament, Roman a zis: „(mai asteptam) maxim o luna de zile. daca nu vor rezolva intr-o luna aceasta problema, atunci guvernul are doua intrumente de atac”. El a sugerat ca nu se prefera varianta OUG pentru că „OUG va fi atacata la CCR de sluga PSD-ului dna Renate Weber”.

Citește și:

Marea bombă din așa-zisul proiect de lege al Jandarmeriei Române: Adio proteste de tip #Rezist! Ar putea fi interzisă acordarea avizului favorabil pentru mai mult de 3 zile

Ludovic Orban și oamenii lui, tot mai marginalizați în partid. Cum își pierde PNL proprii candidați în favoarea altui partid

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dezvoltarea competențelor digitale, o prioritate

Publicat

in

De

Starea de urgență, impusă în România timp de două luni pentru a limita răspândirea coronavirusului, a confirmat o situație pe care am reclamat-o cu mulți ani în urmă.


Închiderea școlilor și mutarea cursurilor în online, precum și necesitatea ca multe activități economice să se desfășoare de la distanță, prin intermediul Internetului, au arătat că România trebuie să recupereze rapid decalajul privind digitalizarea instituțiilor și asigurarea competențelor populației pentru utilizarea tehnologiei.

Indicele european al digitalizării plasează capitalul uman din România pe locul 27 în UE în ceea ce privește competențele digitale. Conform ultimului raport al The Digital Economy and Society Index, doar 29% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au aceste competențe de bază, față de media europeană de 57%, și doar 10% sunt la nivel avansat, față de media UE de 31%. Putem recupera din acest decalaj pentru că soluția există deja: educația continuă, pe tot parcursul vieții.

În 2018, când la conducerea Ministerului Educației se afla Ecaterina Andronescu, am întrebat-o pe doamna ministru, oficial, ce măsuri are în vedere pentru a stimula participarea la programele de formare profesională și învățare pe tot parcursul vieții a adulților de vârstă activă. Întrebarea venea în contextul în care guvernul PSD-ALDE prevedea o investiție de circa 1,6 miliarde de euro în această formă de educație. Evident, investiția a rămas pe hârtie.

În România, rata de participare a adulților la educația formală sau non-formală era, în anul 2016, de doar 7%, conform datelor oferite la începutul anului trecut de către Ministerul Muncii. Așadar, acest minister avea în 2019 date neactualizate, vechi de trei ani.

Situația trebuie schimbată rapid. Funcționarii publici au dreptul și obligația de a-și îmbunătăți, în mod continuu, abilitățile și pregătirea profesională. Instituțiile de stat trebuie să se digitalizeze urgent. În mediul privat, succesul aparține doar celor care știu să se adapteze.

Activitățile din mediul digital nu mai sunt din viitor, ceva de domeniul science fiction, ci fac parte din prezent. Iar dezvoltarea competențelor digitale trebuie să înceapă încă de la primele clase de școală.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend