Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tichetele culturale acordate lunar pot avea maxim 160 lei. Cele pe eveniment: 320 lei/ Cum se impozitează

Publicat

in

Tichetele culturale acordate lunar pot avea valoarea maximă de 160 lei/lună, iar cele cu ocazia anumitor evenimente: maxim 320 lei, pentru cel de-al doilea semestru al acestui an și primul din 2022, conform unui ordin al ministrului Finanțelor (1096 din 2021). Potrivit consultantului fiscal Adrian Bența, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților lunar sau ocazional.

“Acestea pot fi utilizate pentru plata accesului la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, cinema, etc. Tot cu tichete culturale se pot plăti cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme în orice format”, spune el.

El precizează că din punct de vedere fiscal, acordarea acestor tichete culturale către salariați se impozitează cu suma de 10% aplicată la valoarea nominală. Nu se datorează asigurări sociale obligatorii.

Actul normativ stabilește valoarea sumei ce se poate acorda sub formă de tichete culturale în semestrul al II-lea din anul 2021 și în semestrul I din anul 2022.

Valoarea este:

  • Pentru tichete culturale acordate lunar suma maximă de 160 lei/lună;
  • Pentru tichete acordate doar cu ocazia unor evenimente suma maximă este de 320 lei/eveniment.

De menționat: salariatul ce primește aceste tichete culturale nu are dreptul să utilizeze tichetele decât pentru accesul la evenimentele descrise în prima parte a analizei noastre sau pentru bunurile enumerate în prima parte a analizei.

În situația în care se achiziționează și alte bunuri, se aplică o amendă contravențională de 14 puncte amendă (2.030 lei) conform art. 28 alin. (4) din Legea nr. 165/2018 privind tichetele de valoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

WTA dă șah autorităților de la Beijing în cazul Shuai Peng – Mutarea făcută de Nicolas Mahut

Publicat

in

De

Tenismanul Nicolas Mahut, directorul turneului WTA 125 de la Angers, a invitat-o pe Shuai Peng să înmâneze, duminică, trofeul câştigătoarei, pentru a simboliza susţinerea sa faţă de jucătoarea din China, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o înregistrare video, Nicolas Mahut, directorul turneului de la Angers şi jucător încă în activitate, a lansat invitaţia chinezoaicei Shuai Peng de a veni să înmâneze trofeul câştigătoarei turneului ce se desfăşoară în această săptămână.
“Toată lumea este încântată pentru această primă ediţie, dar o singură persoană nu este aici: Shuai Peng. Pentru că tu nu eşti pe teren în această săptămână, eu te invit să înmânezi trofeul câştigătoarei de duminică, în oraşul meu. Shuai Peng, te aşteptăm”, se arată în mesajul de susţinere al lui Mahut.

Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială. Ea a avut ulterior două videoconferinţe cu reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Ana-Maria Popescu a primit propunerea de a face parte din staff-ul COSR

Publicat

in

De

Ana Maria Popescu, care şi-a anunţat de curând retragerea din activitatea competiţională, a primit propunerea de a face parte din echipa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, informează News.ro.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi, au participat, joi, la festivitatea de premiere a celor mai buni scrimeri în 2021, care a avut loc la Casa Olimpică

“Un capitol din cartea ta se închide, dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te aşteptăm alături de noi în Echipa Team Romania, de partea cealaltă, să ajutăm sportivii să obţină performanţe”, a lansat propunerea Mihai Covaliu, potrivit COSR.

“Ana este un sportiv imens, sunt mândru şi onorat că i-am fost alături de la prima legitimare la CSA Steaua şi până la ultima medalie câştigată la Tokyo 2020. Întăresc propunerea de a intra în echipa COSR şi vom negocia pentru acesta”, a spus George Boroi.

Ana-Maria Popescu a declarat se simte onorată şi a promis că până la finalul anului va oferi un răspuns conducerii COSR.

Alături de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică în 2021, au fost premiaţi sabrerul Iulian Teodosiu – locul 15 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Marco Şovar – campion mondial la sabie cadeţi, echipa de sabie junioare – medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, echipa de floretă junioare – medaliată tot cu bronz la echipe, precum şi antrenorii lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend