Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ți-e poftă de dulce? Uite cum scapi de obiceiurile nesănătoase

Publicat

in

La nivel mondial, printre toate lucrurile negative cu care ne confruntăm în fiecare zi, există în apropierea noastră o problemă care este la fel de mare ca și restul, dar despre care pare că nu vorbește nimeni. Această problemă este legată de consumul de zahăr, care provoacă extrem de repede dependență și care ar putea foarte rapid să se transforme din pofta de un desert, într-unul dintre obiceiurile care îți dăunează extrem de grav sănătății. Cum scapi de pofta de zahăr? În primul rând, trebuie să îl faci să dispară cât mai repede, iar următoarele alimente te vor ajuta să faci asta mai repede.

De ce simțim o constantă poftă de dulce?

Toate procesele din creierul nostru sunt bazate pe secreții chimice, iar consumul de zahăr face un lucru extrem de ciudat, dar care ne afectează și la nivel cerebral. Consumul de zahăr facilitează secrețiile de serotonină. Serotonina este acel hormon care ne face să ne simțim foarte fericiți, împliniți și ne dă poftă de viață. Dacă nu ar face acest lucru, creierul nostru nu ar dezvolta o dependență pentru el și nu ar mai încuraja consumul cât mai frecvent de zahăr. Și ce se întâmplă când suntem dependenți de un anumit lucru? Începem să avem stări de neliniște.

Exact ca un sevraj sau ca un episod pe care îl au dependenții de alcool care încep să tremure dacă alcoolul începe ușor, ușor să le iasă din organism, la fel se întâmplă și în cazul zahărului. În momentul în care nu ai acordat corpului tău zahăr, acesta intră într-o stare de sevraj pe care corpul o resimte prin stări de agitație, lipsă de concentrare, anxietate, etc. Data viitoare când ai poftă de ceva dulce, încearcă să iei o lingură de miere cu turmeric. Pentru că nu are un gust obișnuit al mierii obișnuite, creierul va crede că este un desert. 

Alimente care te ajută să scapi de pofta de zahăr

Ceea ce este important este că nu trebuie să mâncăm zahăr în cantități mai mici, ci compuși din familia glucidelor care sunt mai sănătoși înlocuind aproape de 100% zahărul. Așadar, Dacă erai obișnuit să mănânci o savarină în fiecare zi, reducând porția la jumătate nu te va ajuta la fel de mult precum crezi. Ceea ce ar trebui să faci ar fi să găsești o alternativă de savarină care să nu conțină zahăr, lucru care va fi imposibil, iar dacă ar fi, nu ar mai avea gust de savarină.

Deci trebuie să mănânci dulce, dar cu conținut mult mai mic de zahăr, iar pentru a face asta, îți recomandăm să alegi alimente pe bază de miere, cum ar fi această miere de mană crudă. O altă soluție sunt fructele care sunt pline de fructoză și compuși glucidici, dar care nu sunt nici pe departe la fel de răi precum zahărul procesat care este atât de dăunător.

Ciocolata neagră este un alt aliment care este de foarte mare ajutor. Variantele cu peste 70% cacao te vor ajuta nu doar să satisfaci pofta de dulce mai repede, dar vor acorda organismului tău o cantitate mult mai mică de zahăr.

Concluzie

Astfel, acestea sunt cele mai importante alimente care te pot ajuta într-un regim zilnic, consumate echilibrat și în cantități din ce în ce mai mici înlocuind zahărul, să scapi de adicția de zahăr.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Europarlamentar român: Guvernul trebuie să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă. Să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, susține că și guvernanții trebuie să ia măsuri de sprijinire a populației vulnerabile, ”ca să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”.

În ceea ce privește previziunile – ușor alarmiste – ale unor analiști economici cu privire la cea mai costisitoare iarnă din ultimii 60 de ani, europarlamentarul Dragoș Pîslaru spune că, în opinia sa, iarna aceasta este apanajul a două repere: unul este despre solidaritatea cu Ucraina și cel de-al doilea, despre responsabilitatea de a ne duce existența cu resursele limitate din jur.

Este un exercițiu de solidaritate. Al doilea argument, foarte important, este legat de zona de eficiență energetică și de necesitatea schimbării comportamentelor în ceea ce privește lumea din jurul nostru. Și aici vin în contrast categoric cu ceea ce s-a auzit în ultima vreme, cu cele spuse de unii politicieni. L-am auzit pe domnul Ciolacu, pe Rareș Bogdan că românii nu trebuie să-și schimbe comportamentul, că nu o să stau să închid apa.

Cumva, eu cred că aici este o chestiune de responsabilitate cu privire la modul în care vrem să ne ducem existența în relație cu resursele limitate din jur. Și nu cred că mai este secret faptul că are o legătură directă cu schimbările climatice. Și ce poate fi mai convingător decât seceta și ceea ce s-a întâmplat vara asta în materie de fenomene meteo.

Al doilea pas este o chestiune de educație. Comportamente care sunt făcute să nu risipești resursele. Acum, revenim, pentru că una este încerci să faci economie și alta este să mori de frig și să nu poți să-ți plătești factura. Este clar că la nivel european s-a conștientizat ideea că piața energetică este distorsionată și vor fi luate din ce în ce mai multe măsuri pe ideea aceasta.

Este nevoie ca guvernul să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă, mai exact să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”, susține europarlamentarul Dragoș Pîslaru, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Politolog român din Cernăuți: ‘Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală’

Publicat

in

De

Marin Gherman, jurnalist și politolog din Cernăuți refugiat în această perioadă în România, a explicat de ce președintele rus Vladimir Putin nu are nevoie de o mobilizare generală.

Întrebat cine sunt cei care ar putea fi mobilizați după decretul emis de Vladimir Putin, analistul a explicat: „Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat în legătură cu faptul că, spre deosebire de Uniunea Europeană, de statele NATO, în Rusia se face armată, deci toți bărbații care împlinesc 18 ani trebuie să facă armata. Sunt recrutați, timp de un an, un an și jumătate, fac armata. Imediat după finalizarea acestui act de onoare, cum este spus în Rusia, este și o moștenire a Uniunii Sovietice, a acestor tradiții, persoana este inclusă pe lista rezerviștilor”.

Astăzi, Vladimir Putin ce a spus, sunt vizați toți rezerviștii. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală, pur și simplu nu mai are nevoie de ea, pentru că va mobiliza pe măsura posibilităților, în baza necesităților ale forțelor armate proprii, câți bărbați va considera de cuviință”, a continuat el.

Pentru că Rusia este foarte mare, nu vorbim de un stat foarte mic, de aceea astăzi 300.000, peste o lună iarăși 300.000 și așa se va realiza o mobilizare și o completare a forțelor armate ale Federației Ruse, deci aici este o mică diferență pentru că foarte mulți bărbați în Rusia au experiență militară. Bine, nu este o experiență extraordinară, știm ce înseamnă corupție în armata rusă, știm ce înseamnă mimarea unui proces de pregătire a militarilor, dar, totuși, o resursă umană enormă există pe teritoriul Rusiei”, a adăugat Marin Gherman, potrivit b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend