Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Theodor Stolojan RECUNOAȘTE că PNL nu a respectat regulile la congres: ‘Au existat însă câteva momente în care s-au produs aglomerări’

Publicat

in

Theodor Stolojaj (PNL), cel care a fost în echipa care a organizat congresul partidului din 25 septembrie 2021, susține că au fost numeroase momente la eveniment în care regulile de combatere a pandemiei au fost încălcate. Precizarea vine după ce sursele noastre spun că două dosare penale ar fi fost deschise după organizarea congresului PNL din 25 septembrie.

„Noi nu avem probleme în a da cele solicitate. Deciziile pe care PNL le-a luat pentru ținerea congresului sunt conforme statutului din partid. Comisia de organizare avea scop respectarea statului PNL în tot ce a însemnat organizarea partidului. Acesta a fost atributul principal al comisiei. Sigur că având în vedere unele măsuri secretariatul partidului a cerut avizul în mod scris de la MAI, bănuiesc că a acordat acel aviz cu acel comitet. De ce a fost cerut acel aviz? Pentru că în cele două luni în care au fost organizate alegerile în partid restrițiile se schimbau. Am primit aviz favorabil de două ori.

În general s-au respectat restricțiile, oamenii au purtat măști, însă au existat câteva momente în care s-au produs aglomerări. Unele au fost când unul din candidat își prezenta programul, iar o serie de susținători au aglomerat locul din față de la scenă.

La cabinele de vot, din dorința de a termina tot procesul mai repede, sigur că au fost acele aglomerări.

Nu a fost un fenomen după congres în care oamenii să se îmbolnăvească. Nu am avut semnale că după acest congres au fost persoane infectate cu acest virus.

Au fost momente, din păcate, în care n-am putut să evităm unele aglomerări”, a spus Theodor Stolojan, la Digi24.

Partidul Național Liberal a fost amendat cu zece mii de lei de către Poliția Capitalei, pentru nerespectarea măsurilor sanitare.

Poliția Capitalei recunoaștea la acel moment că legea a fost încălcată. Reprezentanții instituției au admis că au acordat amenzi organizatorului și firmei de pază de la eveniment, însă au evitat în răspunsul lor să precizeze numele lui Klaus Iohannis.

„Pentru activitatea din data de 25.09.2021, din incinta Romexpo, au fost aplicate sancțiuni contravenționale – organizatorului, în cuantum de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 65 lit. L din Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a pandemiei de Covid-19 și societății de pază, în cuantum de 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 3, pct. 9^1 din HG 301/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”, precizau la acel moment, pentru STIRIPESURSE.RO, reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Primul caz de Flurona, înregistrat în Moldova: Pacientul are doar 5 ani

Publicat

in

De

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de „Flurona” – termenul folosit de autoritățile israeliene pentru a descrie infecția simultană sau co infecție cu gripă și COVID-19.

Este vorba despre un copil, în vârstă de 5 ani, care a fost confirmat la COVID-19, dar și la gripa sezonieră, transmite Replicamedia.md.

„Marți, a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare și primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil – și gripă, și COVID”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale privind situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

De menționat că, la începutul lunii ianuarie a acestui an, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” – infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Israelul a raportat primul caz de „Flurona”, infectarea simultană cu SARS-CoV-2 şi virusul gripei sezoniere

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Florin Cîțu CERE ANCHETĂ în cazul Huawei – Câciu: E decizia instituțiilor statului

Publicat

in

De

Președintele PNL Florin Cîțu cere organelor competente să deschidă o anchetă în cazul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, care este acuzat că ar fi făcut lobby pentru Huawei, companie aflată pe lista neagră  a SUA și a partenerilor strategici din cauza acuzațiilor de spionaj.

“Eu, când eram premier, am procedat altfel, și nu am permis un astfel de lobby. Eu aș fi văzut lucrurile altfel. E o decizie a instituțiilor statului să vadă dacă lucrurile stau altfel”, a declarat Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend