Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Theodor Stolojan RECUNOAȘTE că PNL nu a respectat regulile la congres: ‘Au existat însă câteva momente în care s-au produs aglomerări’

Publicat

in

Theodor Stolojaj (PNL), cel care a fost în echipa care a organizat congresul partidului din 25 septembrie 2021, susține că au fost numeroase momente la eveniment în care regulile de combatere a pandemiei au fost încălcate. Precizarea vine după ce sursele noastre spun că două dosare penale ar fi fost deschise după organizarea congresului PNL din 25 septembrie.

„Noi nu avem probleme în a da cele solicitate. Deciziile pe care PNL le-a luat pentru ținerea congresului sunt conforme statutului din partid. Comisia de organizare avea scop respectarea statului PNL în tot ce a însemnat organizarea partidului. Acesta a fost atributul principal al comisiei. Sigur că având în vedere unele măsuri secretariatul partidului a cerut avizul în mod scris de la MAI, bănuiesc că a acordat acel aviz cu acel comitet. De ce a fost cerut acel aviz? Pentru că în cele două luni în care au fost organizate alegerile în partid restrițiile se schimbau. Am primit aviz favorabil de două ori.

În general s-au respectat restricțiile, oamenii au purtat măști, însă au existat câteva momente în care s-au produs aglomerări. Unele au fost când unul din candidat își prezenta programul, iar o serie de susținători au aglomerat locul din față de la scenă.

La cabinele de vot, din dorința de a termina tot procesul mai repede, sigur că au fost acele aglomerări.

Nu a fost un fenomen după congres în care oamenii să se îmbolnăvească. Nu am avut semnale că după acest congres au fost persoane infectate cu acest virus.

Au fost momente, din păcate, în care n-am putut să evităm unele aglomerări”, a spus Theodor Stolojan, la Digi24.

Partidul Național Liberal a fost amendat cu zece mii de lei de către Poliția Capitalei, pentru nerespectarea măsurilor sanitare.

Poliția Capitalei recunoaștea la acel moment că legea a fost încălcată. Reprezentanții instituției au admis că au acordat amenzi organizatorului și firmei de pază de la eveniment, însă au evitat în răspunsul lor să precizeze numele lui Klaus Iohannis.

„Pentru activitatea din data de 25.09.2021, din incinta Romexpo, au fost aplicate sancțiuni contravenționale – organizatorului, în cuantum de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 65 lit. L din Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a pandemiei de Covid-19 și societății de pază, în cuantum de 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 3, pct. 9^1 din HG 301/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”, precizau la acel moment, pentru STIRIPESURSE.RO, reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie

Publicat

in

De

BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie, ceea ce va contribui la stimularea cererii în trimestrul patru, a declarat luni firma germană de biotehnologie, care şi-a confirmat previziunile referitoare la veniturile din vaccinuri pentru acest an, transmite Reuters.

Cererea pentru vaccinul împotriva Covid-19, din care au fost livrate la nivel global 3,6 miliarde de doze, scade, deoarece majoritatea oamenilor din lumea occidentală au primit deja trei sau patru doze, conform news.ro.

Cu toate acestea, este aşteaptat ca administrarea rapelurilor care utilizează vaccinuri îmbunătăţite, care vizează în mod special varianta Omicron, va creşte cererea în toamnă.

În aşteptarea aprobării autorităţilor de reglementare, a spus BioNTech, ambele vaccinuri adaptate vor fi disponibile la timp pentru campanii.

Veniturile şi profitul net ale BioNTech au scăzut în trimestrul doi cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, la 3,2 miliarde de euro şi, respectiv, 1,672 de miliarde de euro.

Compania şi-a reconfirmat estimprile privind veniturile din vaccinuri pentru 2022 de 13 până la 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde anul trecut.

Partenerul săuPfizer a estimat, la sfârşitul lunii trecute, că va obţine 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 pe ansamblul anului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cât a reușit să înainteze armata rusă, în ultimele 30 de zile, pe cea mai de succes axă de luptă, cea spre Bahmut

Publicat

in

De

În ultima lună, pe cea mai de succes axă de luptă a sa din Donbas, armata rusă a reușit să înainteze doar 10 kilometri din cauză că nu a avut destule forțe de infanterie, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineață.

Soldați ruși pe un blindat în UcrainaFoto: Twitter

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • În weekend, Rusia a continuat să își concentreze forțele pentru consolidarea apărării în sudul Ucrainei. În pofida schimbării acestei direcții a eforturilor sale, Rusia a continuat și atacurile asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.
  • În ultimele 30 de zile, asaltul Rusiei spre orașul Bahmut a fost axa sa cea mai de succes în Donbas; cu toate acestea, Rusia a reușit să avanseze doar aproximativ 10 km în acest timp.
  • În alte sectoare din Donbas unde Rusia a încercat să pătrundă, forțele sale nu au câștigat mai mult de 3 km în această perioadă de 30 de zile; aproape sigur, mult mai puțin decât era planificat.
  • În ciuda utilizării continue și intense a artileriei în aceste zone, Rusia nu a reușit să genereze infanterie de luptă capabilă în număr suficient pentru a asigura progrese mai substanțiale.

—————

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend