Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Testări gratuite Babeş-Papanicolau la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din București

Publicat

in

​Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ‘Alessandrescu-Rusescu’ din Bucureşti deschide Centrul de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, pentru femeile din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

La medicFoto: Pixabay

Începând de marţi, Centrul de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin finanţat prin proiectul SCCUT şi implementat de Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ‘Alessandrescu-Rusescu’ din Bucureşti este funcţional, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Renaşterea, citat de Agerpres.

Femeile domiciliate în judeţele Regiunii Sud-Muntenia – Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman – vor beneficia de testare gratuită HPV şi Babeş-Papanicolau.

Testările Babeş-Papanicolau şi HPV se realizează în cadrul cabinetului de testare şi colposcopie al Centrului de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, INSMC, strada Gheorghe Polizu nr. 38 – 52, Bucureşti, de luni până joi, în intervalul orar 14,00 – 16,00.

Femeile se pot programa pentru o testare gratuită Babeş-Papanicolau (pentru categoria de vârstă 24-29 de ani) sau HPV (pentru categoria de vârstă 30-64 de ani).

Programările se pot face telefonic, de luni până vineri, între orele 8,00 – 14,00, la numărul 0758.025.706.

Femeile sunt aşteptate să se prezinte în baza programării şi sunt rugate să aibă asupra lor un act de identitate pentru a atesta că sunt domiciliate în judeţele din aria de acoperire a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT) – Regiunea Sud Muntenia, se arată în comunicat.

„Suntem bucuroşi să anunţăm deschiderea Centrului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin în cadrul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ‘Alessandrescu-Rusescu’, care va oferi testări gratuite femeilor cu domiciliul în Regiunea Sud Muntenia. Le aşteptăm, cu drag, în număr cât mai mare, să efectueze teste Babeş Papanicolau sau HPV, recoltate şi interpretate de cei mai buni profesionişti în ginecologie şi anatomopatologie, specialişti ai Institutului nostru. Aceste testări oferite prin proiectul SCCUT au menirea să depisteze leziuni ale colului uterin, pe care le putem trata, dacă sunt descoperite în stadii incipiente. În paralel cu deschiderea acestui centru de prevenţie, continuă afilierea entităţilor medicale din judeţele din Sud Muntenia unde femeile din cele 7 judeţe din regiune pot merge pentru recoltări. Probele se transportă la Bucureşti şi se interpretează la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului”, a declarat dr. Adriana Ciuvică, manager al proiectului SCCUT, doctor în ştiinţe medicale.

Proiectul, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, continuă să se dezvolte şi să ofere servicii medicale de calitate femeilor din Regiunea Sud Muntenia. SCCUT este un program complex de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigaţii medicale gratuite pentru 170.001 femei.

Programele organizate pe baze populaţionale de screening şi-au dovedit eficacitatea în reducerea mortalităţii prin cancer de col uterin cu până la 80%.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO – Pericol la Sala Sporturilor din Arad: Arsenal de luptă descoperit în rucsacul unui tânăr la intrarea la un meci de baschet

Publicat

in

De

Jandarmii au descoperit un adevărat arsenal de luptă în rucsacul unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet feminin.

Jandarmii arădeni care asigurau ordinea publică la meciul de baschet feminin între UAV Arad și Rapid București au descoperit un bărbat in vârstă de 21 de ani care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad cu un rucsac în care deținea un întreg arsenal de luptă.

Jandarmii au găsit în rucsac o petardă cu fitil, 3 cutii de materiale pirotehnice, un pumnal de 16 centimetri și un lanț invelit in material textil de un metru lungime.

Tânărul le-a spus jandarmilor că a cumpărat bunurile din București și că le poartă permanent cu el pentru autoapărare.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare, care împreună cu bunurile, vor fi predate IPJ Arad în vederea continuării cercetărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA: Democratul Hakeem Jeffries devine primul afro-american ales liderul unui partid în Congres

Publicat

in

De

Hakeem Jeffries a fost ales miercuri de colegii săi din Partidul Democrat ca lider al acestora în Camera Reprezentanţilor, înlocuind-o pe Nancy Pelosi, transmite AFP.

Hakeem Jeffries devine primul afro-american care va ocupa astfel de responsabilităţi în Congresul american.

Votul de miercuri s-a desfăşurat cu uşile închise, iar Jeffries a fost singurul candidat, potrivit Agerpres.

În vârstă de 52 de ani, el deţine posturi de responsabilitate în statul major al democraţilor începând din 2019.

Alegerea sa marchează un schimb de generaţie semnificativ în Congresul american, Hakeem Jeffries fiind cu 30 de ani mai tânăr decât Nancy Pelosi, preşedinta (‘speaker’) Camerei Reprezentanţilor.

Pelosi a anunţat la mijlocul lunii că renunţă la funcţia de lider al democraţilor în viitoarea Cameră, spunând că vrea să lase locul unei ‘noi generaţii’. Ea va rămâne simplă reprezentată a statului California.

Din ianuarie, Jeffries va conduce tabăra democraţilor într-o Camera a Reprezentanţilor în care aceştia nu vor mai fi majoritari, după ce republicanii au câştigat controlul în urma alegerilor din noiembrie.

Chiar dacă majoritatea lor va fi mai redusă decât se prognoza, republicanii vor dispune de o putere în materie de inspecţie, pe care au promis că o vor folosi pentru o serie de anchete cu privire la felul în care preşedintele Joe Biden a gestionat pandemia sau retragerea trupelor din Afganistan.

Tabăra preşedintelui Biden şi-a asigurat totuşi controlul în Senat.

Lipsit de acum înainte de un Congres pe care l-a controlat total timp de doi ani, partidul preşedintelui democrat nu va mai putea trece mari proiecte legislative, o situaţie în care se va afla însă şi tabăra opusă, republicană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend