Conecteaza-te cu noi

INFO IMOBILIAR

Terenuri de vânzare în Constanța – Acte necesare pentru cadastru și intabulare

Publicat

in

Terenuri de vânzare în Constanța există în oferte. Numai că, pentru a nu fi păcălit și a nu avea parte de neplăceri, trebuie să știi cum să verifici documentele. În plus, actele de proprietate necesită cadastru și intabulare.

Că vorbim despre terenuri de vânzare în Constanța sau în alte regiuni ale țării, tranzacțiile necesită documentație completă. Iar intabularea unei proprietăți este foarte importantă. Și se numără printre actele de bază ale unei proprietăți, fie aceasta teren, fie imobil de locuit.

De ce este nevoie de cadastru și intabulare

Actele principale de proprietate ale oricărui imobil sunt: actul de dobândire al imobilului, cadastru, înscrierea în Cartea Funciară. Cadastru înseamnă un plan tehnic obligatoriu de identificare a suprafeţei unui imobil. Se realizează de către un inginer autorizat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. În documentaţia cadastrală pentru terenuri de vânzare în Constanța și nunmai, sunt reprezentate, prin măsurători exacte şi topometrice, limitele de proprietate ale terenului sau imobilului, vecinătăţile şi adresa de reperare.

Acte necesare pentru cadastru şi intabulare terenuri de vânzare în Constanța

Pentru a putea obține documentele de cadastru și intabulare complete pentru terenuri de vânzare în Constanța și nu numai, trebuie să depui următoarele documente: 

-Acte în copii legalizate

-Contract de vânzare cumpărare

-Contract de schimb / donaţie 

-Contract de partaj 

-Titlu de proprietate

-Ordinul prefectului

-Certificat de moştenitor

-Certificat de căsătorie

-Certificat de deces

-Sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă

-Sentinţă de divorţ

-Adeverintă număr poştal (unde este cazul)

-Documente în original

-Certificat fiscal de la Administraţia financiară pentru Cadastru şi Întabulare

Extras de plan parcelar semnat şi ştampilat de primărie ( imobile extravilan )

-Documente în copii simple

-Carte de identitate / Buletin de identitate proprietari

-Schiţa imobilului

-Raport tehnic de expertiză ( după caz )

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ce comodă poți alege pentru diferite încăperi ale casei? Cum o poți încadra perfect în designul camerei?

Publicat

in

De

Ce comodă să alegi pentru living care să se potrivească cu interiorul și stilul apartamentului? S-ar părea că o comodă este o piesă de mobilier cu care nu ar trebui să existe probleme în etapa de achiziție. La urma urmei, ar trebui să aibă picioare, sertare și cam atât când vine vorba de atributele sale. Nimic mai departe de adevăr, comoda nu este o piesă de mobilier obișnuită, este o adevărată regină în sufragerie.

Prin urmare, în câteva puncte, vei afla ce modele de comode să alegi pentru sufragerie și care sunt potrivite pentru dormitor? Va funcționa comoda într-o cameră pentru copii? Care sunt cele mai importante elemente ale acestei piese de mobilier, pentru a o face nu doar frumoasă, ci și funcțională?

Comoda – o aristocrată printre piesele de mobilier

Comoda este o piesă de mobilier cu tradiții, ale cărei origini datează din Franța secolului al XVII-lea. Este adevărat că acea comodă din dormitorul lui Ludovic al XIV-lea din Versailles arăta cu totul diferit de o piesă de mobilier contemporană, dar elementele sale de bază, adică sertarele, erau perfect expuse și îndeplinea funcțiile atribuite de creatorul său. Probabil că André-Charles Boulle, un meșter și artist baroc, care se poate numi părintele comodei, nu se aștepta ca mobilierul pe care l-a proiectat să reziste atâția ani și să fie perfect pentru diverse epoci.

Detaliile care sunt importante pentru alegerea comodei potrivite

Materialul din care este realizată este un element foarte important. Deoarece o comodă este de obicei o piesă de mobilier care nu există singură într-o cameră, asigură-te că se îmbină frumos cu alte elemente ale echipamentului. Comodele contemporane pot fi realizate din MDF, PAL, lemn masiv sau chiar sticlă. O gamă largă de culori și decoruri din PAL, uneori asemănătoare în mod amăgitor cu lemnul real, îți permite să alegi comode în diverse stiluri.

Nu trebuie să cumperi o comodă în aceeași culoare ca și restul mobilierului , ci, de exemplu, poți opta pentru un accent de culoare, optând pentru o nuanță diferită în față sau partea de sus. De exemplu, poți asorta aceste culori cu cele ale unor pufuri, așezate strategic în living. Dacă este un accent grafic pe sticlă sau un element sablat, afișarea lui pe partea din față a comodei va conferi mobilierului lejeritate și caracter.

Ce comodă pentru living ar trebui să alegi?

Dar nu numai pentru living! Comoda este o piesă de mobilier pe care aproape toată lumea o iubește și de aceea poate sta practic în orice cameră din casa ta. În ciuda faptului că o comodă este de obicei o mică piesă de mobilier, este încăpătoare și are multe posibilități, cu sertare, uși, uneori cu rafturi deschise. Poate fi mutată cu ușurință, funcțiile sale pot fi schimbate cu ușurință și chiar și atunci când o faci la comandă după propria imaginație, capătă o cu totul altă dimensiune, foarte personală.

Sursa de imagine: Pixel-Shot / Shutterstock.com 

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Cum alegi colțarul potrivit în funcție de spațiul disponibil

Publicat

in

De

Colțarul este o piesă de mobilier cu totul specială prin configurația sa, dar și prin dimensiunile în care este disponibil pe piața de profil. De cele mai multe ori, această piesă de mobilier este în formă de L sau chiar U, cu laturi egale sau inegale. Poate reprezenta soluția optimă de relaxare în cadrul unui spațiu generos, precum zona de socializare din living, dar și o soluție ideală într-un spațiu ceva mai restrâns, de exemplu în bucătărie, hol sau terasă acoperită.

Așadar, ce și cum alegem? Urmărește rândurile de mai jos pentru a descoperi câteva ponturi utile în acest sens.

Colțarul amplasat în living

Probabil cea mai mare încăpere din orice casă ori apartament, livingul sau sufrageria reprezintă, în opinia multora, cel mai potrivit spațiu în care să instalezi unul dintre modelele propuse de comercianții cu experiență. Poți descoperi, de exemplu, idei foarte interesante pe https://www.vivre.ro/s-10/coltare.

Colțarul este o piesă creată pentru a aduce împreună familii și prieteni, însă fără a fi nevoie de mutarea mobilierului prin casă sau de îngrămădirea tuturor invitaților pe o singură canapea. Forma (L sau U) este perfectă pentru a găzdui mai mulți oameni și cu cât dimensiunea colțarului este mai mare, cu atât cresc șansele de a crea o zonă de socializare unde toată lumea să se simtă confortabil.

Un astfel de spațiu este ideal și pentru relaxarea în fața televizorului, deoarece beneficiază de dotări speciale precum reclinerele, care permit așezarea într-o poziție confortabilă, ori extinderea, care le transformă în paturi confortabile pentru oaspeți. Pe lângă design, materialele utilizate la realizarea structurii și tapițeria (din piele naturală, piele PU sau material textil) au un rol esențial în asigurarea unei utilizări confortabile.

Spațiul disponibil și bugetul sunt factori determinanți în alegerea modelului, ca și locul unde urmează să fie instalat în cameră și de spațiul suplimentar pentru o eventuală extindere.

Colțarul în bucătărie

Cu toate că este mai puțin întâlnit în zona modernă de gătit, colțarul este o piesă de mobilier foarte utilă, pentru că oferă un compromis între șederea confortabilă a mai multor persoane la masă și un spațiu de depozitare util. Poate fi o opțiune de luat în calcul mai ales dacă ai o bucătărie relativ spațioasă și eventual cu o conformație atipică –  de exemplu, cu o secțiune de spațiu ce nu permite amplasarea mai multor scaune în jurul mesei.

Deși nu este conceput să fie la fel de confortabil ca un colțar de living, deoarece nevoia de a consuma alimente la masă impune o poziție mai rigidă, colțarul de bucătărie este suficient de relaxant pentru ca locurile pe care le oferă să fie căutate de toți membrii familiei. Singurul inconvenient pe care un astfel de mobilier l-ar putea avea este dificultatea de a-l muta dintr-un loc în altul, mai ales într-un spațiu restrâns.

Colțarul în amenajarea unei terase

În funcție de spațiul disponibil și de amenajările exterioare, terasa poate fi un loc ideal pentru instalarea unui colțar. Poți alege fie unul pentru interior, acoperit cu tapițerie din piele sau material textil, fie un model de exterior, realizat din material plastic sau din lemn.

În mod frecvent, terasele sunt amenajate ca spații semideschise, cu o structură flexibilă, ce permite închiderea lor în anotimpul rece și deschiderea aproape totală în perioadele cu vreme călduroasă. Această flexibilitate îți garantează astfel alegerea unui mobilier destinat spațiilor interioare, dat fiind faptul că îl poți proteja de intemperii. Pentru că este un spațiu de relaxare, probabil singurele piese de mobilier prezente pe o terasă vor fi colțarul și o masă de cafea, așadar posibilitățile la care te-ai putea gândi, în funcție de dimensiuni și preferințe, sunt mai bogate.

În definitiv, colțarul este una dintre cele mai îndrăgite piese de mobilier. Alegerea acestuia trebuie să țină seama de spațiul disponibil, astfel încât prezența lui să nu fie percepută ca un stres din cauza dimensiunilor mari și a posibilității reduse de a-l muta. Bine ales și orientat, un astfel de element devine, în timp, un obiect de mobilier indispensabil, preferat de întreaga familie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend