Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tentativă de viol la Brăduleț, Argeș! La 31 ani a vrut să-și violeze vecina de 61 ani

Avatar

Publicat

in

În ziua de 19 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol, şi au reţinut un bărbat de 31 de ani, din comuna Brăduleț.

Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 18 septembrie a.c., bărbatul ar fi încercat să întrețină raporturi sexuale, folosind forța fizică, cu o femeie de 61 de ani, din aceeași localitate.

După administrea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Avatar

Publicat

in

De

Deputații au dat votul favorabil pentru un proiect de lege care reduce vârsta de pensionare pentru o anumită categorie.

Este vorba despre un proiect de lege care modifică și completează Legea 72/2016 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale pentru avocaţi.

Proiectul prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu 15 ani pentru avocații cu handicap grav.

Proiectul cuprinde un articol unic care spune că: „Persoanele cu handicap grav care au realizat cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap preexistent calităţii de asigurat beneficiază de reducerea cu 15 ani a vârstei standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 1.”

Potrivit anexei nr. 1 din Legea 72/2016, pentru perioada septembrie – decembrie 2020, vârsta standard de pensionare a avocaților este:

– femei, 61 de ani și 5 luni;

– bărbați, 65 de ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban iese la rampă: ‘Alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că alegerile parlamentare din 6 decembrie nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului COVID-19.

„Din punctul nostru de vedere, alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului. Noi am prevăzut modalităţi clare de desfăşurare a campaniei, de asemenea, pentru organizarea zilei votului. Şi, atât timp cât candidaţii respectă aceste măsuri, echipele de campanie respectă aceste măsuri, riscul de răspândire a virusului nu creşte odată cu alegerile. În toate ţările în care erau prevăzute alegeri s-au organizat alegeri, alegeri prezidenţiale în Polonia, alegeri parlamentare în Croaţia, se vede, în Statele Unite sunt alegeri prezidenţiale, gândiţi-vă că Statele Unite are un nivel de răspândire a virusului mult mai are decât nivelul de răspândire din România”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Piteşti, unde a fost prezent la depunerea listelor de candidaţi ai PNL la parlamentare în judeţul Argeş, întrebat dacă Guvernul ia în calcul un scenariu în care s-ar putea amâna alegerile parlamentare.

El a subliniat importanţa regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

„Repet, respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru derularea campaniei electorale, de la obligativitatea portului măştii pentru toţi candidaţii şi echipele de campanie, indiferent de indicele de răspândire a virusului, deci asta e în toată ţara, până la limitarea adunărilor publice, am limitat la 20 de persoane în spaţii închise şi la maxim 50 de persoane în spaţii deschise, cu toate regulile de distanţare, de asemenea, regulile privitoare la interacţiunea cu cetăţeanul, inclusiv regulile în care se distribuie materialele electorale, respectare acestor reguli nu permit creşterea riscului de răspândire a virusului”, a mai afirmat Orban, conform agerpres.ro.

Citește și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend