Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tentativă de asasinat în Ucraina: 10 gloanțe au fost trase asupra mașinii consilierului președintelui Zelenski. Șoferul a fost rănit / Reacția președintelui

Publicat

in

Nu mai puțin de 10 gloanțe au fost trase miercuri asupra mașinii în care se afla consilierul președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, într-o tentativă de asasinat, șoferul autoturismului fiind rănit, potrivit poliției. Zelenski, care a câștigat alegerile cu promisiunea de a elibera țara de sub controlul oligarhilor și de a lupta împotriva corupției, nu se află în țară, fiind prezent la lucrările Adunării Generale a ONU. ”Sincer, nu știu cine este în spate. Ori fi puteri interne, or fi puteri externe? (..) Reacția noastră va fi puternică”, a avertizat președintele Ucrainei.

UPDATE 14.38 ”Să mă salute pe mine trăgând din pădure cu focuri de armă spre mașina prietenului meu este un semn de slăbiciune”, a reacționat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski față de tentativa de asasinat a cărei țintă a fost principalul său consilier Serhi Shefir.

”Cine este în spatele acestui incident, sincer, nu știu. Cine sunt puterile implicate? Ar putea fi puteri interne, poate externe. Să mă salute pe mine trăgând din pădure asupra mașinii prietenului meu este un semn de slăbiciune”, a comentat președintele Zelenski, într-o declarație televizată, potrivit Reuters.
—-
A fost deschisă o anchetă, transmite Reuters.

Peste 10 gloanțe au fost trase spre mașina în care se afla principalul consilier al președintelui Serhi Shefir. Incidentul s-a produs în apropiere de localitatea Lesniki, la 5 km distanță de capitala Kiev, a precizat poliția, citată de Reuters și Kyiv Post.

A fost deschisă o anchetă pentru crimă cu premeditare.

O televiziune locală a susținut că scaunul șoferului prezenta nu mai puțin de 19 urme de gloanțe.

Serhi Shefir, 57 de ani, nu a fost rănit. Acestea este considerat un apropiat al președintelui Zelenski, fiind șeful grupului de consilieri.

Zelenski, care a câștigat alegerile cu promisiunea de a elibera țara de sub controlul oligarhilor și de a lupta împotriva corupției, nu se află în țară, fiind prezent la lucrările Adunării Generale a ONU. Administrația sa a fost însă informată imediat în legătură cu tentativa de asasinat.

„Acest atac deschis, deliberat și extrem de violent cu arme automate nu poate fi calificat altfel decât o tentativă de asasinare a unuia dintre membrii cheie ai echipei”, a declarat un alt consilier al președinției Mikhailo Podoliak.

„Evident, noi asociem acest atac cu o campanie agresivă și militantă împotriva politicilor duse de șeful statului”, a mai precizat Podoliak citat de Interfax Ucraina.

„Politica președintelui care are drept țintă transformarea fundamentală a statului va rămâne neschimbată”, a mai declarat el pentru Reuters, promițând că vor fi însăprite măsurile împotriva ologarhilor.

Shefir este un mai vechi colaborator al actualui președinte, de pe vremea când acesta juca într-un serial de comedie ce parodia viața politică din Ucraina.

De altfel, Shefir a produs și a scris scenariul serialului „Servant of the People” (Slujitorul poporului), serial în care actorul Zelenski interpreta rolul unui profesor care ajunge președinte, rol cea avea să-i aducă și succesul în viața politică reală.

Serialul a fost produs de compania „Kvartal 95” fondată de Shefir împreună cu fratele său, Boris, și cu Volodimir Zelenski în 2003.

Shefir s-a născut în orașul industrial Krivoi Rog și a studiat metalurgia, însă în studenție s-a reorientat către comedie împreună cu fratele său Boris și au început un popularul show KVN.

Știre actualizată

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FC Voluntari – Concordia Chiajna 4-0, în meci amical

Publicat

in

De

Echipa de fotbal FC Voluntari a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 4-0, sâmbătă, într-o partidă amicală disputată cu porţile închise, pe stadionul ”Gheorghe Dincă” din Voluntari.

Golurile au fost marcate de Ricardinho (min. 26), Adam Nemec (28), Alexandru Munteanu (58) şi George Merloi (60 – penalty), potrivit paginii de Facebook a clubului de Liga I.

FC Voluntari a aliniat în prima repriză echipa Vâlceanu (Rîmniceanu, 30) – Ricardinho, Achim, Ploieşteanu, Al. Vlad – Caesar, Tavares, Răduţ – D. Florea, Nemec, L. Fulop.

În repriza secundă au mai evoluat: M. Popa – Cr. Costin, L. Coman, Matricardi, V. Andreş, N. Roşu, V. Raţă, G. Merloi, M. Lopes, Al. Ilie, Al. Munteanu, A. Stan, F. Bălan, R. Voican, C. Borţoneanu, T. Abrudan).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cutremur în Marea Neagră – Epicentrul a fost la 86 de kilometri de Constanța

Publicat

in

De

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 a avut loc sâmbătă în Marea Neagră, la 80 de kilometri de Constanța, potrivit mediafax.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc sâmbătă la ora 12.32 în Marea Neagră.

Acesta a avut magnitudinea 2,9 și a avut loc la adâncimea de 7 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Constanța (86 km), Varna (174 km), Brăila (188 km), Galați (199 km), Burgas (253 km), Odessa (276 km), București (290 km).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend