Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tentativa de a scăpa de dependența de gaze rusești: Europa reduce cererea de gaze cu un sfert

Publicat

in

NATIONAL

Alertă în Europa: drogul ‘zombi’ care duce la putrezirea și amputarea membrelor face primele victime

Publicat

in

Un bărbat din Marea Britanie a devenit prima victimă a drogului „zombi”, cunoscut sub numele de xilazină, un tranchilizant pentru animale consumat ca drog. Această situație ridică îngrijorări cu privire la traficul de opioide în Europa, deoarece xilazina, un puternic tranchilizant veterinar, a câștigat popularitate pe piața globală a drogurilor, anunță Euronews.

Karl Warburton, un consumator de droguri cunoscut, a fost identificat drept prima victimă a xilazinei în Marea Britanie. El a fost găsit mort în locuința sa în mai 2022, iar un studiu recent realizat de cercetătorii de la King’s College London a confirmat prezența xilazinei în corpul său. Raportul medicului legist arată că Karl Warburton a avut istoric de consum excesiv de droguri și a fost internat în mai multe centre de dezintoxicare. În timpul autopsiei, au fost descoperite urme de heroină, cocaină, fentanil și xilazină în sistemul său.

Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski îl felicită pe Erdoğan pentru victoria în alegeri. Ce mesaj îi transmite acestuia

Publicat

in

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a felicitat duminică pe preşedintele turc Tayyip Erdoğan pentru câştigarea alegerilor prezideniale şi a afirmat că se bazează pe întărirea „parteneriatului strategic” dintre cele două ţări, scrie Rador.

„Ne bazăm pe întărirea suplimentară a parteneriatului strategic pentru beneficiul ţărilor noastre, ca şi pe întărirea cooperării, pentru securitatea şi stabilitatea Europei”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend