Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tensiunile de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina ocupă un loc important în agenda vizitei şefei diplomaţiei germane la Washington

Publicat

in

Tensiunile de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina ocupă un loc important în agenda vizitei ministrului german de externe, Annalena Baerbock, preconizată pentru miercuri la Washington, prima efectuată în SUA de la preluarea oficială a funcţiei la începutul lunii decembrie, relatează dpa.

Cu această ocazie, Baerbock urmează să se întâlnească, între alţi oficiali, cu omologul său american Antony Blinken, a anunţat Ministerul de Externe german luni.

Aceasta va fi a doua întrevedere faţă în faţă între cei doi, după discuţiile din decembrie la o reuniune a miniştrilor de externe ai Grupului celor şapte ţări puternic industrializate (G7), care s-a desfăşurat la Liverpool.

Vizita titularei portofoliului de externe german la Washington intervine la început de mandat, având în vedere că noul guvern german a intrat în funcţie abia în luna decembrie, în condiţiile în care Germania a preluat de la 1 ianuarie a.c. preşedinţia G7 (SUA, Canada, Japonia, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Germania), notează dpa.

Totodată, această vizită subliniază importanţa pe care guvernul german o acordă relaţiilor transatlantice, a menţionat un purtător de cuvânt al MAE de la Berlin, indicând că discuţiile se vor concentra pe situaţia de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, potrivit Agerpres.ro.

Washingtonul acuză Rusia de comasarea de trupe şi echipamente militare în apropierea frontierei cu Ucraina şi s-a alăturat aliaţilor occidentali avertizând Moscova cu consecinţe severe în cazul în care ar decide să invadeze ţara vecină.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014, an în care a început un conflict armat în estul Ucrainei între separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova şi forţele proguvernamentale ucrainene.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FC Voluntari – Concordia Chiajna 4-0, în meci amical

Publicat

in

De

Echipa de fotbal FC Voluntari a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 4-0, sâmbătă, într-o partidă amicală disputată cu porţile închise, pe stadionul ”Gheorghe Dincă” din Voluntari.

Golurile au fost marcate de Ricardinho (min. 26), Adam Nemec (28), Alexandru Munteanu (58) şi George Merloi (60 – penalty), potrivit paginii de Facebook a clubului de Liga I.

FC Voluntari a aliniat în prima repriză echipa Vâlceanu (Rîmniceanu, 30) – Ricardinho, Achim, Ploieşteanu, Al. Vlad – Caesar, Tavares, Răduţ – D. Florea, Nemec, L. Fulop.

În repriza secundă au mai evoluat: M. Popa – Cr. Costin, L. Coman, Matricardi, V. Andreş, N. Roşu, V. Raţă, G. Merloi, M. Lopes, Al. Ilie, Al. Munteanu, A. Stan, F. Bălan, R. Voican, C. Borţoneanu, T. Abrudan).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Băiatul din Fierbinți care a luat 9.75 la Evaluarea Națională fără meditații: „Serialul a pus o etichetă negativă”

Publicat

in

De

Rezultatele examenului de la final de gimnaziu arată din nou prăpastia rural – urban. Mihai Nedelcu, un băiat de 15 ani din satul Fierbinți-Târg, județul Ialomița – localitate făcută celebră de serialul de la ProTV – a luat 9.75 fără să treacă o oră pe la un profesor meditator. Acum vrea la liceu în București, potrivit „Școala 9”.

Examen Evaluare NationalaFoto: AGERPRES

La română a luat 9.70, iar la matematică, materia lui preferată, a obținut 9.80. Se aștepta la note mari, mărturisește adolescentul în vârstă de 15 ani, pentru că a muncit din greu tot anul, iar la matematică a exersat singur, acasă, în fiecare zi.

Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg a mai avut doi elevi care au luat note peste 9 la Evaluarea Națională. Șapte dintre ei se gândesc să plece, la rândul lor, la oraș. 17% dintre colegii lui Mihai nu au reușit să ia peste 5.

El a prioritizat matematica tocmai pentru că este materia lui preferată și că se poate baza pe logică pentru a o înțelege, mărturisește elevul, într-o conversație cu Școala 9.

„La română, cheia e să înțelegi dedesubturile, pentru că fiecare poveste are un tâlc, o povață, un mesaj. Și poezia mi s-a părut mai grea la început, trebuie să reușești să intri cumva în lumea autorului pentru a-i înțelege mesajul. Exersând, am văzut că pot să înțeleg și textul liric. Dar și aici, prin exercițiu, ca la matematică, dificultățile au început să dispară”, a explicat el.

La câteva zile distanță de stresul cauzat de cele două probe, Mihai se poate detașa și spune, sigur pe el, că subiecteleau fost ușoare. „Au fost accesibile pentru orice elev care a învățat materia. Dar și cei care nu s-au pregătit îndeajuns au putut să obțină o notă bună, peste 7. Pe de altă parte, fiindcă subiectele au fost ușoare, eu cred că profesorii corectori au fost mai severi și au respectat cu strictețe baremul tocmai ca să facă o diferențiere între elevi”, explică el.

Pentru a compensa scăderea fluxurilor de gaz rusesc, guvernul german a decis deja să anunțe o utilizare sporită a centralelor electrice pe cărbune. (citește povestea lui Mihai Nedelcu pe Școala 9)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend