Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tensiuni în Coaliție! Mai mulți lideri PNL cer ca UDMR să iasă de la guvernare

Publicat

in

Se cere public ca UDMR să iasă de la guvernare cât mai repede posibil, după ce liderii formațiunii maghiare nu au vrut să participe la niciun eveniment legat de sărbătoarea națională a țării noastre.

Printre cei care cer scoaterea de la guvernare se numără președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele filialei liberale din Teleorman și Liviu Voiculescu, liderul PNL Olt.

Mai mult decât atât, liderii PNL au cerut și discuții în coaliție pe această temă.

Este de așteptat ca săptămâna viitoare în ședința coaliției de guvernare, să fie luată în discuție atitudinea celor de la UDMR față de Ziua Națională a României, asta pentru că, pe 1 decembrie, liderii UDMR nu au vrut să participe la niciun eveniment legat de sărbătoarea națională a țării noastre.

Acesta este și motivul pentru care tot mai mulți lideri din PNL au cerut ieșirea de la guvernare a UDMR.

Adrian Cozma a mai solicitat chiar și la mijlocul acestui an, în luna iulie, ca UDMR să părăsească coaliția de guvernare, după ce partidul ar fi susținut la acel moment mesajele venite din partea premierului ungar, care denigrau poporul european și spuneau că situația migrației este una destul de urâtă în acest moment.

Și Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că UDMR ar trebui să își ceară scuze pentru faptul că pe 1 decembrie nu au vrut să participe la niciun eveniment legat de Ziua Națională.

Mai mult de atât, au venit și cu mesaje legate de faptul că zona Ardealului, așa cum au spus de cele mai multe ori, este una care le-ar aparține celor de la UDMR.

”Eu am avut o poziție, o părere publică, ieri, legat de atitudinea UDMR și consider în continuare că UDMR nu ar mai trebui să facă parte din Guvern, raportat la acțiunile pe care le-au avut în ultimele 3 zile”, a declarat Adrian Cozma la Antena 3 CNN.

Acesta spune că declarațiile lor sunt denigratoare, iar faptul că nu au transmis niciun mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României ”este inadmisibil”.

”Faptul că din cei patru miniștri ai Guvernului României, nici unul dintre ei, la cei de la UDMR mă refer, nu au transmis niciun mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, pentru mine acest lucru este inadmisibil.

(…) Eu nu am o problemă cu maghiarii, am o problemă cu atitudine sfidătoare a liderilor UDMR, care nu fac altceva decât să promoveze tot felul de mesaje și fac acțiuni ofensatoare la integritatea României și la toți românii”, a mai spus Cozma, conform antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Pregătim programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local! Avem bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare

Publicat

in

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunţat marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local, precizând că la sfârşitul anului 2023 România bifează inclusiv obligaţia din PNRR.

”Aveţi posibilitatea ca până săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, să veniţi cu o informare legată de modul în care putem să continuăm programul Rabla şi dacă există, de asemenea, posibilităţi pentru modificarea în bine a acestor programe” a spus premierul Nicolae Ciucă. Ministrul mediului a anunţat că ”a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local”.

Tanczos Barna a afirmat că în cazul Programului Rabla Clasic, care oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea cumpărării de maşini clasice, noi, au bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare.

”Aşa cum şi dvs aţi discutat la Dacia, cu ocazia vizitei pe care aţi efectuat-o, avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023. În acelaşi timp, creştem bugetul pentru maşinile electrice. Conform discuţiilor cu producătorii de mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate şi o evoluţie predictibilă în timp. Am stabilit cu dânşii acum doi ani, pe 4 ani, un program care ajută atât sectorul cât şi cetăţenii în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi.

Anul trecut s-au constatat evoluţii absolut pozitive pe piaţa auto din România, a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice, datorită programelor derulate prin AFM, s-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după mulţi ani, deci parcul auto din România se întinereşte”, a spus ministrul Mediului.

Tanczos Barna a arătat că ”am putea spune că la sfârşitul anului 2023 bifăm inclusiv obligaţia din PNRR”. ”Ne-am asumat că vom scoate peste 25.000 de maşini vechi din circulaţie, cred că la sfârşitul anului 2023 deja ţinta pentru 26 va fi atinsă”, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Jurnalistul Cornel Nistorescu: ‘Un președinte care tace nu este folositor țării noastre. Ne trebuie un cetățean capabil care să le vorbească cetățenilor români’

Publicat

in

Jurnalistul Cornel Nistorescu spune că trebuie să alegem un președinte care să fie o voce a României.

„Președintele trebuie să fie voce României, un simbol, să fie un ordonator de valori. Președintele trebuie să își spună părerea despre lucrurile importante din țară. 

Un președinte care tace nu este folositor țării 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend