Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Tendințele pasionaților de jocuri din România la începutul anului 2022

Publicat

in

Psihologii ne spun că nevoia de a ne juca nu dispare la nici o vârstă, iar acest lucru se resimte și în cazul persoanelor care nu recunosc acest lucru. Jocul poate fi folosit pentru destindere, dar și pentru a stimula creativitatea. Deși este adevărat că adulții pot întâmpina mai multe dificultăți în a găsi un tip de joc potrivit, este important ca fiecare persoană să-și acorde timp pentru a practica activități ludice. În continuare, vă vom prezenta câteva dintre cele mai în vogă forme de divertisment pentru tinerii și adulții din România.

Ultimul studiu de amploare, realizat în luna noiembrie 2020, releva faptul că aproximativ 8 milioane de români practicau jocuri video la acea vreme. Motivele pentru care românii recurg la jocuri pot fi oarecum surprinzătoare: 70% spun că se joacă pentru a se relaxa, 50% pentru că acesta este hobby-ul lor și 30% pentru a învăța ceva nou. Aproape toți respondenții au mărturisit că preferă să se joace de acasă, însă 21% obișnuiesc să meargă și la prieteni pentru a se distra, iar 15% spun că se joacă și în mijloacele de transport în comun.

În curând, turneele oficiale de jocuri video vor fi recunoscute ca fiind competiții sportive în România, iar practicanții de eSports vor primi același statut cu cel al sportivilor. Demersul a început în vara anului 2021, cu ocazia primei ediții a Esports Summit Bucharest, acolo unde peste 20 de personalități s-au întâlnit pentru a prezenta o imagine de ansamblu asupra acestui fenomen global.

Infrastructura digitală de top este unul dintre principalele atuuri ale țării noastre și un motiv pentru care aceasta a organizat deja câteva competiții uriașe din lumea eSports: DreamHack Open, între anii 2013 și 2017 și The International – turneul de eSports cu cel mai mare fond de premiere din istorie (peste 40 de milioane de dolari), în 2021.

Reprezentanții guvernului au anunțat că recunoașterea domeniului la nivel legislativ este o prioritate și că acest lucru se va pune în practică în viitorul apropiat. Această decizie este una încurajatoare pentru tinerii care și-ar fi dorit o carieră în domeniu, însă nu ar fi putut să o urmeze fără un cadrul legal.

Printre cei care au salutat această inițiativă s-au numărat și o parte dintre studenții Academiei de Studii Economice din București, care evoluează pentru echipele organizate la inițiativa cadrului administrativ al universității. Rafael Iozu, manager al echipelor de eSports din cadrul ASE București, a afirmat că reglementarea sporturilor electronice îi va ajuta pe studenți să-și îmbunătățească abilitățile de lucru în echipă și va genera noi locuri de muncă, întrucât va fi nevoie de manageri, comentatori, antrenori, impresari, planificatori, jurnaliști, specialiști în marketing și așa mai departe.

photo-1511512578047-dfb367046420

O altă categorie de jocuri populare este cea din sfera pariurilor. Peste 25% dintre bărbați și 7% dintre femeile adulte din România au practicat jocuri de cazinou în ultimul an. 74% dintre participanți spun că aleg această formă de divertisment pentru că se simt bine atunci când pariază. Extragerile loto, pariurile sportive și faimoasele păcănele sunt cele mai populare forme de astfel de jocuri de la noi din țară. Însă nici măcar puternica expansiune a sectorului pariurilor nu o întrece pe cea produsă de fenomenul sporturilor electronice.

Deși atât sectorul jocurilor de cazinou, cât și fenomenul eSports, au cunoscut creșteri exponențiale în ultimii ani, iar prognozele specialiștilor sunt extrem de favorabile pentru dezvoltarea acestor industrii, petrecerea unui număr mare de ore în fața ecranelor nu este benefic, iar o alternativă ceva mai blândă este cea a jocurilor de societate hibrid.

Așa-numitele „board games” au început să redevină populare în România, chiar dacă Monopoly și Coloniștii din Catan rămân în topul preferințelor. Jocurile hibrid au o tablă cu provocări, la fel ca și cele clasice, însă includ și nevoia de a scana diverse coduri QR, pentru a găsi indicii esențiale.

Psihologii sunt de părere că astfel de jocuri sunt benefice pentru timpurile noastre, deoarece satisfac nevoia de socializare față în față, dar în același timp prezintă suficiente elemente atractive și pentru tinerii care fac parte din cele mai recente generații.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Trei case cuprinse de flăcări în Argeș

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un puternic incendiu a izbucnit la un fânar în zona pensiunii Cristal, calea Câmpulung. Incendiul s-a extins rapid și la cele trei case aflate în vecinătate. Două persoane au fost asistate medical de către echipajul SMURD ajuns la fața locului. Este vorba despre o persoană cu atac de panică, iar altă persoană cu probleme de tensiune.Intervin pompierii cu trei autospeciale ce stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, atrage atenția: ‘Trebuie să fim pregătiți pentru o perioadă lungă. Pentru că acum devine din ce în ce mai mult un război de uzură’

Publicat

in

De

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că în Ucraina are loc un „război de uzură”. Oficialul a îndemnat aliații să se pregătească pentru un conflict de lunga durată. Potrivit acestuia, Occidentul trebuie să-și consolideze puterile împotriva agresiunii ruse, notează publicația greacă Capital.

Războiul nu se va încheia în câteva luni

„Acest război poate dura mult timp și trebuie să fim pregătiți, pentru că nimeni nu poate specifica perioada cuprinsă, dar trebuie să fim pregătiți pentru o perioadă lungă. Și așa le fac apel la aliați să sprijine (n.r. Ucraina), dar în același timp fiți gata să faceți acest lucru pentru o lungă perioadă de timp și fiți gata să oferiți asistență suplimentară. Pentru că acum devine din ce în ce mai mult un război de uzură„, a remarcat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a vorbit și despre furnizarea de arme către Ucraina. Potrivit acestuia, acum aliații NATO transferă din ce în ce mai multe mostre standard din echipamentele Alianței. Poziția în acest sens s-a schimbat, deoarece la început Ucraina primea doar arme sovietice.

Cât va dura conflictul ruso-ucrainean

La rândul său, șeful Direcției principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirilo Budanov, a presupus când se va încheia faza activă a războiului.

Potrivit acestuia, până la sfârșitul anului acesta, „războiul  va fi redus la aproape zero”, iar punctul de cotitură va începe în august, când armele occidentale vor fi direcționate la diferite unități și vor fi folosite masiv pe câmpul de luptă.

Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă. Singura întrebare este ce preţ va trebui să plătească poporul nostru pentru libertate şi Rusia, pentru războiul absurd împotriva noastră.

Desfășurarea catastrofală a evenimentelor ar fi putut fi oprită dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa. Dacă puternicii lumii nu se jucau cu Rusia, ci ar fi făcut presiuni pentru a opri războiul”, a declarat Volodimir Zelenski, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend