Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Televiziunea rusă foloseşte Crăciunul ca obiect de propagandă împotriva UE / VIDEO

Publicat

in

Moscova profită de sărbătorile de la sfârşitul anului pentru a difuza un mesaj de propagandă antieuropean, printr-o publicitate difuzată de postul Russia Today (RT), potrivit căreia europenii au petrecut 2021 în abundenţă, în 2022 au făcut sărbătorile în beznă, iar în 2023 vor fi constrânşi să-şi mănânce animalele de companie, relatează BFMTV, conform news.ro.

NATIONAL

Humanitarian aid consisting of food, medical devices, bedding approved for Syria

Publicat

in

The meeting of the National Committee for Emergency Situations (CNSU) called on Monday by Prime Minister Nicolae Ciuca approved the release of humanitarian aid intended for the Syrian population affected by the major earthquake produced on February 6 in Gaziantep – Turkey.

According to the CNSU decision, the aid will be granted based on the request for humanitarian assistance initiated by the Syrian Arab Republic, through the European Civil Protection Mechanism.

Citeste mai mult

NATIONAL

Motivele din spatele demisiei șefului ANAF, Lucian Heiuș / PSD dă prima ‘lovitură’ înainte de schimbarea Guvernului

Publicat

in

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, și-a înaintat cererea de demisie pe data de 29 mai 2023. Acesta a anunțat că renunță la funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, însă conducerea acestei instituții „a fost o onoare”. Un motiv pentru demisia timpurie a șefului ANAF ar putea fi startul rotativei guvernamentală, chiar dacă nu a început la nivel de miniștri.

Lucian Heiuș a fost numit pe 5 mai 2022 la conducerea ANAF, din poziţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, fiind susținut de PNL. Premierul Ciucă i-a cerut atunci lui Heiuș creşterea nivelului de colectare a taxelor la buget. În contextul rotativei guvernamentale, nu este exclus ca premierul Nicolae Ciucă să-i fi cerut lui Lucian Heiuș să facă un pas în spate pentru a proteja PNL de atacurile PSD-ului cu privire la „gaura de la buget” și să ceară ca ANAF-ul să fie condus tot de un liberal, dacă Ministerul Finanțelor rămâne la PSD. În condițiile în care PSD refuză oferta propusă de PNL, atunci nu este exclus ca actualul vicepreședinte, Nicoleta Cârciumaru, să fie viitorul președinte ANAF.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend