Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tehnicianul Sean Dyche şi-a prelungit contractul cu Burnley pe încă 4 ani. Record pentru Premier League

Publicat

in

Clubul Burnley a anunţat, joi, că tehnicianul Sean Dyche şi-a prelungit contractul, noul acord fiind pe patru ani, până la finalul sezonului 2024-2025.

Dyche, care este în funcţie din octombrie 2012, este antrenorul aflat de cel mai mult timp în funcţie la o echipă din Premier League.

“Este plăcut că am încheiat acest nou acord şi acum privim spre viitorul clubului şi spre evoluţia sa constantă. Abia aştept să muncesc din greu pentru ca echipa să îşi continue parcursul pe direcţia cea bună”, a declarat tehnicianul.

Burnley va juca, sâmbătă, pe teren propriu, cu Arsenal Londra, în etapa a cincea a campionatului Angliei, informează news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Liberalii joacă în forță. Cer USR supunere necondiționată. O eventuală reprimire în Guvern abia în 2022: Negociem doar o susținere a unui guvern minoritar

Publicat

in

De

Liberalii propun USR să voteze pentru moment un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, iar apoi să înceapă negocieri pentru o refacere a coaliției și o revenire a USR la guvernare alături de PNL și UDMR, dar păstrând același premier. Propunerea a fost făcută duminică seară, la Digi24, de Dan Vîlceanu, secretar general al PNL. El a explicat că rațiunea unui astfel de demers ar fi că împăcarea dintre USR și PNL cere timp, iar țara nu poate să stea fără un guvern cu puteri depline.

„Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede și am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliție funcțională și ne-am trezit dintr-odată că cineva face o moțiune de cenzură din interiorul coaliției și dă jos guvernul la 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a afirmat liberalul Dan Vîlceanu.

„Toți am vorbit despre refacerea coaliției, însă nu poți să refaci coaliția câtă vreme personalizezi fiecare discuție. Este aproape o obsesie la USR: Cîțu, Cîțu, Cîțu. Nu pot vorbi altceva. Deci, nu poți să refaci coaliția până nu depersonalizezi. Ok, am înțeles, USR nu-l mai vrea pe Cîțu. Nicolae Ciucă! Votați-l! Și nici cu Nicolae Ciucă înțeleg că nu e bine, că acum vor în coaliție. Sincer, nu mai înțelegi”, a continuat el.

Întrebat dacă PNL nu mai vrea refacerea coaliției, Dan Vîlceanu a spus: „Evident că o vrem, am vrut-o tot timpul, am spus-o încontinuu. Până acum, USR a spus: Noi vrem să refacem coaliția, dar fără Cîțu. Dar Cîțu este tot ce contează într-o coaliție de guvernare?!”.

La insistențele moderatorului dacă PNL își dorește sau nu refacerea coaliției, Vîlceanu a răspuns: „Absolut că ne dorim refacerea coaliției! Nu poate fi altfel decât cu USR și UDMR. Dar România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără guvern, ca să discutăm noi coaliții. România are nevoie acum de un guvern. Și este un prim pas să pui un guvern acum, repede, că ai nevoie de un guvern, și stăm după aceea și ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm și ne dăm seama că am greșit cu toții și rezolvăm problema. Dar nu poți să stai fără guvern doar ca să ne certăm noi”.

Ciucă nu negociază refacerea coaliției, ci doar susținerea pentru un guvern minoritar

Întrebat dacă Nicolae Ciucă negociază luni cu USR refacerea coaliției și reîntoarcerea lor în guvern, Vîlceanu a spus că deocamdată mandatul lui este același – guvern minoritar cu susținere în Parlament.

„A reface coaliția îți trebuie timp. În primul rând, este o problemă de încredere între USR și PNL în momentul acesta. Și asta nu se repară până sâmbătă, când trebuie să mergem cu un guvern la Parlament”, a arătat Vîlceanu.

El a explicat că propunerea este votarea în primă fază a unui guvern minoritar și reluarea ulterioară a discuțiilor pentru refacerea coaliției, care pot dura „cât vrem”, a precizat Vîlceanu.

„Să ne certăm fără ca oamenii să fie afectați, despre asta e vorba. De ce trebuie să sufere toată lumea că avem noi o problemă sau că trebuie să discutăm noi niște lucruri? Haideți să punem acest guvern, locul USR este acolo și nimeni nu-i ia locul, ne împăcăm și discutăm toate lucrurile pe care trebuie să le discutăm și, când toate lucrurile sunt discutate, poți să refaci coaliția. Dar nu poți să stai pe loc”, a susținut secretarul general al PNL, la Digi24.

Întrebat dacă asta înseamnă că guvernul, cabinetul pe care îl formează Nicolae Ciucă este unul cu termen limitat, Dan Vîlceanu a răspuns că „nu neapărat”.

„Acest cabinet poate avea după un anumit timp și alți membri, care la început nu fac parte” din guvern, a declarat Vîlceanu, precizând însă că premierul trebuie să rămână același, pentru că altfel ar însemna din nou o schimbare de guvern.

„Nimeni nu-și dorește o perioadă fragmentată de guvernare, n-ai cum să preferi așa ceva. Îți dorești un guvern care să stea cât mai mult și care să-și poată pune în aplicare politicile. Tocmai de aceea vă spun că, la momentul la care noi vorbim, avem un mandat de guvern minoritar care nu împietează cu nimic refacerea coaliției într-un viitor cât mai apropiat sau mai puțin apropiat, depinde cât de mult sunt lucrurile stricate între USR și PNL”, a spus Dan Vîlceanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

COVID19 – Ziua Armatei Române, sărbătorită în format restrâns

Publicat

in

De

Ziua Armatei României este sărbătorită, luni, printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români, informează MApN, potrivit mediafax.

Luni, se vor organiza ceremonii militare şi religioase la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-al Doilea Război Mondial din Bucureşti şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I – la acest din urmă eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Florin Cîţu.

De asemenea, la Sinaia şi la Carei vor avea loc ceremonii şi depuneri de jerbe şi de flori.

Ceremonii similare vor avea loc în cimitire şi la monumente ale ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend