Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Țeava pătrată de oțel: 4 lucruri pe care trebuie să le știi

Publicat

in

Teava patrata din otel este un material de constructii foarte versatil. Aceasta poate fi folosita atat pentru amenajari interioare sau exterioare, cat si pentru construire efectiva. Datorită materialului în sine, rezistenta este asigurata, asa ca nu va trebui sa iti faci griji cu privire la felul in care aceasta va prelua incarcarile. Iata si alte caracteristici pe care le are teava patrata din otel si pe care ar trebui sa le stii. 

Care sunt avantajele pe care le are teava patrata din otel?

Multi beneficiari aleg teava patrata la recomandarea constructorilor, insa destul de putini stiu avantajele majore pe care le aduce acest produs constructiilor. Teava patrata din otel este folosita atat in cadrul confectiilor metalice, dar si la nivelul constructiilor, datorita urmatoarelor avantaje:

Rezistente mari si incarcare pe mai multe directii

Datorita sectiunii, teava patrata din otel permite incarcarea si distribuirea eforturilor pe mai multe directii. Acest lucru inseamna ca materialul nu va ceda in anumite locuri, sectiuni si nici nu se va deforma pe anumite portiuni. Fiind o sectiune cu laturi identice, incarcarea va fi preluata la fel pe oricare dintre fetele tevii.

Material reciclabil

Daca iti doresti un material de constructii care sa fie prietenos cu mediul, atunci ar trebui sa stii ca teava patrata din otel este complet reciclabila. Astfel, resturile de teava pot fi folosite fie in alte proiecte sau sectiuni de proiecte, fie pot fi refolosite prin topire. 

Pierderi reduse de material

Deoarece vorbim despre un material reciclabil este de la sine inteles faptul ca nici pierderile nu vor fi foarte mari. Spre deosebire de cazul betonului, spre exemplu, acolo unde exista posibilitatea de a pierde pana la 30% din material ca urmare a punerii in opera manual sau mecanizat, otelul nu suporta pierderi de material. Acest lucru inseamna, fireste, si costuri mai mici din acest punct de vedere.

Structuri usoare si sigure

Constructiile metalice sunt structuri usoare, iar teava cu profil patrat din otel ajuta din plin la realizarea acestora. Otelul este un material care in ciuda rezistentei bune nu are o greutate foarte mare, iar in completarea profilelor nici celelalte tipuri de materiale metalice nu aduc un plus din punct de vedere al greutatii in cadrul constructiei. 

Teava patrata din otel – rezistenta mare la torsiune

Dincolo de toate aceste lucruri ar mai fi de stiut faptul ca teava patrata din otel nu cedeaza la torsiune, tocmai pentru ca are sectiunea ca avantaj. Aceasta este cea care nu permite cedarea prin torsiune, fortificând de fapt barele, pe toate laturile. 

Teava patrata din otel are costuri mici

Costurile pe care le are teava patrata din otel nu sunt foarte ridicate, iar acest lucru ar trebui sa conteze in alegerea materialelor de acest tip. Consumul redus de material contribuie de asemenea la costurile totale ale lucrarii, asadar vorbim despre un produs sustenabil si sigur, eficient chiar si din punct de vedere al pretului. 

Teava patrata din otel te ajuta sa construiesti modern

Daca in anii trecuti cladirile din zidarie sau beton erau foarte bine cotate, in prezent structurile metalice le-au luat locul. Constructiile metalice realizate pe structura de teava patrata iti permit realizarea unor forme speciale, inovative, uneori chiar impunatoare.

In plus transportul tevii patrate din otel se face cu mai mare usurinta in santier decat in cazul altor tipuri de materiale de constructii, astfel ca aceasta devine una dintre cele mai fiabile optiuni.

Teava patrata de otel are avantaje majore, iar din acest motiv si piata constructiilor se indreapta din ce in ce mai mult spre partea de constructii metalice. Daca te pregatesti sa construiesti ia in calcul asadar teava patrata, pentru ca aceasta iti va aduce doar beneficii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut anunțul! Acești angajați își vor primi banii de salarii. ‘Cei responsabili pentru situația asta ar trebui să răspundă’

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Florin Spătaru, a anunțat că bugetele majorității operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare au fost deblocate, astfel încât plățile salariale aferente nucleului industriei de apărare să poată fi realizate până la sfârșitul anului.

Potrivit unui comunicat al ME, ministrul de resort, Florin Spătaru, a avut o întrevedere cu membrii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA) pentru a găsi soluţii la problemele urgente ale acestui sector industrial. Cel mai important aspect ridicat în cadrul întâlnirii a fost neaprobarea de la începutul anului a bugetelor de venituri şi cheltuieli a majorităţii operatorilor economici din portofoliul Ministerului Economiei, fapt ce a dus la zero investiţii şi, mai grav, la imposibilitatea plăţii salariilor.

„Am decis ca, imediat după întâlnirea cu liderii sindicatelor, să semnez aprobarea bugetelor care erau blocate fără niciun motiv întemeiat, de la începutul acestui an. Nu putem cere performanţă de la oameni care nu-şi primesc nici măcar salariile. Fără bugete aprobate, banii pentru nucleu, adică banii prevăzuţi prin lege pentru personalul din industria naţională de apărare, nu puteau să ajungă la oameni. Astfel de situaţii nu sunt admisibile şi cei responsabili pentru situaţia asta ar trebui să răspundă. Anul 2021 este primul an din istoria acestui minister când în industria de apărare s-au făcut ZERO investiţii. A fost cu adevărat un an negru pentru industria naţională de apărare”, a spus ministrul Economiei.

Florin Spătaru a subliniat că industria naţională de apărare reprezintă un capitol important din noul program de guvernare şi a anunţat că, în urma analizării capabilităţilor acesteia, va propune Guvernului un plan investiţional strategic.

Totodată, acesta a adăugat că va demara discuţii cu MApN pentru a identifica noi oportunităţi de colaborare.

„Industria de apărare din România este supusă unor provocări şi probleme stringente, în această perioadă, fără precedent. Finanţarea acestui sector lăsat până acum în eşalonul doi este esenţială, dacă ne dorim o industrie de apărare competitivă şi performantă”, a susţinut şeful de la Economie.

La rândul lor, liderii sindicatelor au subliniat necesitatea unei strategii de atragere de forţă de muncă tânără şi specializată în industrie, precum şi crearea unei grile de salarizare, în conformitate cu condiţiile speciale de muncă.

„Veniturile din industria de apărare trebuie corelate cu oportunităţile de dezvoltare pe care aceste companii le pot oferi tinerilor, astfel încât aceştia să fie motivaţi să rămână şi să se specializeze pe domeniile lor de activitate”, este de părere ministrul.

De asemenea, întâlnirea a evidenţiat necesitatea unui cadru legislativ special dedicat industriei de apărare. În plus, Florin Spătaru s-a pronunţat în favoarea unui plan sustenabil de atragere de comenzi din partea statului român.

„Avem nevoie de o schimbare de atitudine în relaţiile parteneriale şi o mai strânsă colaborare între companiile româneşti din industria de apărare şi instituţiile statului român care beneficiază de aceste produse”, a afirmat ministrul Economiei, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend