Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Teatrelli caută spectatori-voluntari pentru filmările musicalului ‘Maria de Buenos Aires’

Publicat

in

Teatrelli caută 30 de spectatori-voluntari care să participe, pe 7 şi 8 septembrie, la filmările musicalului ”Maria de Buenos Aires”, semnat de Răzvan Mazilu, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Filmările vor avea loc la Teatrelli, în Piaţa Lahovari, numărul 7, şi se vor desfăşura în intervalul orar 12,00 – 21,00, atât în data de 7, cât şi în data de 8 septembrie, participarea fiind necesară în ambele zile de filmare.

Spectatorii-voluntari care îşi doresc să facă parte din această poveste, în calitate de public, şi să descopere cum se desfăşoară filmările unei producţii de musical în regia lui Răzvan Mazilu se pot înscrie printr-un email la adresa teatrelli@creart.ro până pe 31 august, precizează sursa citată.

Spectacolul îi are în rolurile principale pe Ana Bianca Popescu, Gheorghe Visu şi Lucian Ionescu, cu participarea lui Emy Drăgoi la acordeon. Decorul este imaginat de Dragoş Buhagiar.

„Maria de Buenos Aires” este o explozie de culoare, magie, senzualitate şi tango, în acordurile muzicii lui Astor Piazzolla şi într-un decor care recreează atmosfera decadentă a oraşului Buenos Aires de la începutul secolului XX, se arată în descrierea spectacolului.

Pentru rolul „Mariei”, Ana Bianca Popescu a fost nominalizată la premiul UNITER 2022 pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Tot în acest an, Răzvan Mazilu a fost distins cu Premiul special UNITER pentru dezvoltarea spectacolului de musical în România.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Încă două gropi comune cu sute de cadavre au fost găsite în orașul Izium, recent eliberat. Zelenski: ‘Sancțiunile trebuie să continue’

Publicat

in

De

Ucrainenii au descoperit încă două gropi care conțin cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia în această lună, a declarat președintele Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu difizat de CBS duminică seara. „Astăzi am primit mai multe informații… Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de oameni… Este vorba despre (micul) oraș Izium”, a spus Zelenski.

Autoritățile ruse nu au comentat afirmația lui Zelenski. Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocități în războiul din Ucraina sau că atacurile ar fi vizat civili.

„Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”, a mai spus președintele ucrainean.

După luni de zile de ocupație rusă, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o groapă comună lângă un cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă.

Săptămâna trecută, autoritățile au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

Șaptesprezece soldați au fost, de asemenea, exhumați dintr-o groapă comună din zonă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

USR cere demisia lui Sorin Cîmpeanu. „Nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor”

Publicat

in

De

USR cere demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei, după acuzațiile de plagiat.

Catalin DrulaFoto: Hotnews

„Cîmpeanu, demisia! Apărătorul plagiatorilor, care el însuşi este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerul Educaţiei. Cea mai recentă investigaţie făcută de jurnalista Emilia Şercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar şi-a însuşit apoi în mod fraudulos lucrarea lor”, a scris Drulă, pe Facebook.

În opinia sa, Cîmpeanu nu a făcut „decât să legifereze în interesul plagiatorilor”.

„Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiţie a plagiatului ‘validă juridic’, este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său. Proiectele noilor legi ale Educaţiei sunt cea mai clară dovadă în acest sens. Pentru toate astea, Cîmpeanu trebuie să plece”, a transmis liderul USR.

PotrivitPressOne, „ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit în anul 2006, cu modificări neînsemnate”, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în anul 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

În replică, ministrul susține că miza este „blocarea” noilor legi ale educației.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend