Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Te-a lovit norocul ? Vezi numerele câştigătoare la Loto din 23 februarie!

Publicat

in

lotoLa Loto 6/49, la categoria I, se inregistreaza un report in valoare de peste 1,2 miioane lei, iar la Noroc este in joc un report cumulat in valoare de peste 1,5 milioane lei (peste 334.800 euro).

IATA NUMERELE CASTIGATOARE EXTRASE ASTAZI, 34 FEBRUARIE

Loto 6/49: 44, 16, 27, 33, 31, 11

Noroc: 1393056

Loto 5/40: 33, 27, 36, 23, 15, 17

Super Noroc: 407493

Joker: 11, 1, 39, 24, 13 + 5

Noroc Plus: 864857

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Un europarlamentar român a răbufnit: ‘Nu Austria trebuie să stabilească dacă îndeplinim criteriile de aderare în spațiul Schengen’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat, că atitudinea Austriei de a se opune intrării României în Schengen este una discriminatorie deoarece e lipsită de orice fel de argument. Tomac a insistat că țara noastră ar trebui să se adreseze justiției dacă acest comportament discriminatoriu va continua și nu vom fi primiți în Schnegen. Un vot în acest sens, în privința României, Bulgariei și Croației, urmează să fie dat la Consiliul JAI, care se va desfășura pe 8 și 9 decembrie.

Toamc, despre opoziția Austriei vizavi de intrarea noastră în Schengen: O discriminare

„Nu Austria trebuie să stabilească dacă îndeplinim criteriile de aderare în Spațiul Schengen. Avem un regulament, avem un tratat și când am aderat ne-am asumat că vom îndeplini toate criteriile ce revin prin tratat. Avem un regulanment, iar Comisia Europeană validează dacă îndeplinești criteriile. Comisia spune în ultimele două rapoarte de valuare că îndeplinim criteriile și suntem o țară sigură, care poate gestiona frontierele UE.

Problema e acest abuz, aș spune, al Austriei, care până acum nu a avut nimic de obiectat și dintr-odată s-a trezit în situația în care spune ”o țara intră, alta nu”, adică Croația poate intra, România nu, deși Croația a intrat în UE mult mai târziu și are o frontieră extrem de discutabilă cu Bosnia și Herțegovina.

Dacă un stat UE discriminează alt stat utilizând veto-ul fără a avea argumente solide legate de regulamentul ce ține de gestionarea frontierelor externe, e evident că trebuie să ne înarmăm cu răbdare”, a declarat liderul PMP.

Tomac: România are posibilitatea de a se adresa Justiției dacă e discriminată

„Dacă decidenții noștri nu reușesc până joi să convingă Viena să nu mai blocheze accesul nostru în Schengen, avem opțiunea de a merge în fața justiției și să reclamăm acest act discriminatoriu al guvernului austriac.

Cel puțin public spun că-i deranjează migranții mulți. Eu pot înțelege asta, dar nu e vina României, că România nu e stat membru Schengen care gestionează frontierele UE. Deci nu mă poți sancționa pe mine, ca stat nemembru Schengen, pentru o problemă pe care poate o au acum mai multe state din Schengen.

Deci e limpede că argumentele publice nu stau în picioare. Dacă această abordare nejustificată, discriminatorie a Vienei va continua ca politică în relația cu noi trebuie să ne pregătim de pasul următor. N-aș vrea să intru acum în detalii, dar mi se pare de neacceptat această poziție nedreaptă la adresa noastră, fără argumente”, a mai afirmat Eugen Tomac, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertisment teribil pentru Europa! Comisarul european pentru economie: ‘Vom avea o recesiune în această iarnă’

Publicat

in

De

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează Reuters.

„Vom avea o recesiune în această iarnă”, le-a spus Gentiloni jurnaliştilor la sosirea la reuniunea Eurogrupului care are loc la Bruxelles.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani în contextul în care Rusia a redus livrările de gaze ca reacţie la sancţiunile impuse de Occident Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Explozia inflaţiei a intensificat o criză a costului vieţii, aducând economiile europene în pragul recesiunii.

Conform celor mai recente date publicate luna trecută de Eurostat, economia zonei euro a încetinit semnificativ în trimestrul al treilea, când a înregistrat un avans de doar 0,2% comparativ cu trimestrul precedent, după o creştere de 0,8% în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru. Analiştii sunt de părere că principalul motiv al încetinirii economiei sunt preţurile mari la energie şi mulţi prognozează că economia zonei euro va intra în recesiune la finalul anului şi în primele luni ale anului următor.

Produsul Intern Brut al UE a înregistrat o creştere de 0,2% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul precedent, ţările membre cu cel mai puternic avans fiind România şi Cipru, ambele cu o creştere de 1,3%. În ritm anual, Produsul Intern Brut în Uniunea Europeană a crescut cu 2,4%. În acest caz, ţările membre cu cele mai puternice creşteri sunt: Cipru (5,4%), Portugalia (4,9%) şi România (4,7%).

Paolo Gentiloni a mai spus luni că mai sunt necesare câteva luni de discuţii pentru reformarea regulilor bugetare ale UE, în ideea de a da o marjă de manevră mai mare statelor membre în ceea ce priveşte investiţiile.

Modernizarea Patului de stabilitate şi creştere este pe agenda reuniunii miniştrilor de Finanţe din cele 27 de state membre UE, care se desfăşoară luni şi marţi la Bruxelles.

„Vom avea o primă discuţie dar ştim că avem puncte diferite de vedere şi vom avea nevoie de mai multe luni pentru a găsi un consens”, a declarat Paolo Gentiloni, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend