Conecteaza-te cu noi

Campulung

Taxe de municipiu, străzi de comună

Publicat

in

7ce9e029b10b352a3b3ffd8524d23193.jpgDeşi, de ani buni, autorităţile locale promit câmpulungenilor care nu au privilegiul de a locui în centrul oraşului asfaltări şi condiţii civilizate, constatăm cu prea puţină uimire, dar cu resemnare că, în mare parte, toate acestea au rămas la stadiul de vorbe şi promisiuni, doar în perioada alegerilor şi a campaniilor electorale întâmplându-se câte o minune. Deşi, conform actului de identitate, locuiesc în Câmpulung, imediat ce ies din curtea gospodăriei lor, o parte dintre câmpulungeni au senzaţia că locuiesc pe una din uliţele satului. Chiar dacă astfel de locuri, situate mai la periferia oraşului, sunt preferate de persoane care au ales să se retragă mai “la ţară” sau de oameni din oraşe mai mari, ce au ales să se retragă la noi, bunăstarea sau spiritul de gospodar al acestora contrastează puternic cu străzile cu aspect rural. O astfel de stradă, despre care am primit în mai multe rânduri sesizări, este şi strada Poligonului, din cartierul Grui, care duce înspre bazinul de apă, stradă pe care ar trebui să se execute lucrări de modernizare anul acesta, după cum a precizat în şedinţa de dezbatere a bugetului local primarul Călin Andrei. 
Oamenii sunt nemulţumiţi că, după ce că autorităţile nu se ocupă de modernizarea drumului şi de realizarea unei canalizări sau a unui sistem care să preia toate apele pluviale, acesta este stricat de tractoarele şi camioanele care transportă lemnul tăiat de pe dealul Măgura. În urma sesizărilor primite, am mers şi noi pe strada Poligonului pentru a vedea care este situaţia, iar locuitorii de acolo ne-au confirmat cele reclamate. Oamenii sunt nemulţumiţi, pe de o parte, că odată cu tăierea pădurii nu mai sunt atât de protejaţi de urgiile naturii, iar, pe de altă parte, că le este stricat şi drumul de ţară pe care sunt nevoiţi să circule, iar, în lipsa canalizării, ploile aduc bolovani, nisip, pământ şi lemne pe drumul şi aşa greu accesibil. Gropile nu ocolesc nicio parte a drumului, acesta fiind mai stricat pe măsură ce înaintăm spre pădure, iar de la localnici aflăm că acestea se adâncesc şi mai mult atunci când plouă.
“S-au lăudat că ne fac canalizare, s-au lăudat că ne asfaltează strada. Păi, dumneavoastră ştiţi cât balast trebuie băgat aici? Că noi l-am băgat, când lucram la Uzină, aducea basculanta. Avem aici cel puţin un metru în pământ băgaţi bolovani şi după aia e pus acesta. Joacă şi pământul, sunt de acord cu treaba asta. S-a spus că se asfaltează. Ştiţi ce am spus băieţilor care au făcut măsurătorile? Dom’ne, degeaba treci dumneata cu asfaltul până în vârf, dacă nu faci întâi canalizarea, că îţi aduce ploaia, când o veni de sus puhoiul, intră pe dedesubt şi v-o aduce la asfalt. Problema noastră e că mai aveam şi noi apărătoare cu pădurea asta. Sunt probleme de rezolvat aici, dar să ai cu cine sta de vorbă.”, ne-a mărturisit un localnic ce pare resemnat cu situaţia dată, cum până acum li s-au făcut numai promisiuni, fără realizări concrete şi viabile. Un alt localnic ne-a spus că, din iarnă, o dată pe zi, trec camioanele încărcate cu lemne, ridicând aceeaşi problemă, a canalizării: “Dacă plouă, se lasă mai rău. Canalizarea trebuie făcută. Dar vine apa mare, dintr-o parte în alta nici nu poţi să treci.”
Într-adevăr, asta susţin toţi cei cu care am vorbit din zonă. Ei spun că, atunci când plouă, drumul devine un coşmar pentru cei care, oficial, locuiesc în oraş. Şanţurile de pe marginea drumului, îngrijite de localnici pe cheltuiala lor, sunt, oricum, incapabile de a colecta şuvoaiele de pe deal, strada fiind des inundată, în lipsa unui sistem de colectare a apelor pluviale. Cei care locuiesc pe strada Poligonului sunt nevoiţi să se ajute singuri, în lipsa unui interes real, nu doar pe hârtie, al autorităţilor pentru ei. Un alt localnic ne-a mărturisit că un bărbat care are teren aproape de pădure a făcut, pe cheltuiala lui, un şanţ de scurgere a apelor provenite de la ploi, acest lucru protejând cât de cât drumul: “Până aici (n.r. – la bazinul de apă), aduc lemnele cu tractorul. De aici le cară cu maşini mari. Am avut noroc cu băiatul acesta, care a cumpărat aici. Că venea de sus, toată viitura, pe drum. Şi băiatul care a făcut gardul aici, a făcut şanţul acesta şi se duce apa încolo, că aveam belele la toate ploile, dădea apa pe afară.” De ani buni, pe hârtie, strada Poligonului arată frumos, cu tone de pietriş turnate, însă, la faţa locului, uliţa de ţară arată cu totul diferit decât vor autorităţile să ne facă să credem. Nu ne rămâne decât să aşteptăm cu sufletul la gură lucrările de modernizare de anul acesta promise de edilul şef al Câmpulungului.

ACTUAL

182 polițiști din Argeș au fost avansaţi în grad, de Ziua Poliției

Publicat

in

Peste 200 de polițiști argeșeni au fost apreciați pentru activitatea desfășurată, cu prilejul Zilei Poliţiei Române. 182 dintre aceștia au fost avansaţi în gradul profesional următor.

Întreaga activitate a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost apreciată de conducerea Poliţiei Române, prin oferirea unei plachete de onoare, ce a fost înmânată domnului inspector-şef, chestor de poliție Badea Marian, în cadrul unei ceremonii festive, desfășurate la data de 22 martie a.c., la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș, în cadrul unei sedinţe festive, 22 de ofiţeri şi 11 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim. Alţi 42 de ofiţeri şi 107 agenți de poliţie au fost avansaţi la termen.

De Ziua Poliţiei Române, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a acordat plachete pentru 7 dintre structurile Inspectoratului, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, dar și pentru 2 polițiști de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, care s-au remarcat prin inițiativă și interes deosebit în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

De asemenea, prin dispoziţie a domnului inspector-şef, au fost acordate mulţumiri scrise poliţiştilor care au avut rezultate deosebite în activitatea profesională, pe parcursul anului 2023 (52 de ofițeri și 23 de agenți de poliție).

Prin importanţa şi semnificaţiile sale, evenimentul consemnat în anul 1822 constituie un moment de referinţă în istoria Poliţiei Române. Înmânarea acestui steag al Agiei a legalizat funcţionarea instituţiei Poliţiei Române.

Astăzi, 25 martie, se împlinesc 202 ani de onoare a celor care au ales să acționeze pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în comunitatea din care facem parte, iar misiunea noastră continuă!

Citeste mai mult

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Val de primari și consilieri PNL Argeș au fost preluați de PSD – GELU TOFAN, ANA STAN, TIBERIU IRIMIA ȘI ALȚI PRIMARI DE COMUNĂ, NOII MEMBRI PSD – VIDEO

Publicat

in

Astăzi, echipa PSD s-a mărit considerabil după ce primul val de politicieni PNL au trecut în echipa lui Mânzînă. Se adevereste ceea ce spuneam cu cateva saptamani în urmă, anume faptul că în timp ce PNL preia de la PSD rebuturile politice, PSD ia la schimb de la PNL oameni cu mare notorietate, politicieni de valoare.

Sătui de jocurile mizerabile din interiorul unui PNL sugrumat politic, mai mulți primari și consilieri PNL au decis să treacă la PSD și să participe la alegerile locale, din iunie 2024, pe listele acestui partid (PSD).

Astfel, Gelu Tofan – viceprimarul PNL, al municipiului Pitești, Ana Stan și Tiberiu Irimia – consilieri locali PNL, în CL Pitești, și-au anunțat înscrierea în PSD.

Totodată, primarii PNL – Cosmin Ștefan (Hârtiești), Drăgușin Dumitru (Uda) și Alecu Buicea (Căldăraru) au părăsit partidul și vor candida, pentru mandate noi de primar, din partea PSD.

La Băduleț, primarul PMP – Florin Iordache va candida, pentru un nou mandat de primar, sub sigla PSD.

De asemenea, viceprimarul PNL al comunei Poiana Lacului – Valerică Spirea, a decis să candideze pentru scaunul de primar din partea PSD.

Vor urma consilieri locali din comunele respective, dar și alți primari.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend