Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tăriceanu se declară minoritar în România: ‘Cât de diferită va fi viața noastră după? Atât cât vom permite noi să fie!’

Publicat

in

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că face parte din grupul minoritar al României,  cel care nu acceptă „să renunțe la drepturile și libertățile lor în numele unui siguranțe medicale”, după cum arată un sondaj la nivel național. Liderul ALDE  precizează că „în spatele unui război gălăgios simulat, cu un inamic invizibil, guvernul a acaparat aproape toate pârghiile puterii și Președintele conduce România într-un mod autoritar”, în ciuda faptului că „toate astea sunt făcute de un partid care împlinește peste doar o zi 145 de ani de la constituire”. „Deci cât de diferită va fi viața noastră după? Atât cât vom permite noi să fie! Noi, cei 20%!”, conchide Tăriceanu.

Citește și: Numărul infectărilor cu coronavirus SCADE în continuare: DOAR 145 de NOI cazuri diagnosticate în 24 de ore/ 11.187 vindecați

„CÂT DE DIFERITĂ VA FI VIAȚA NOASTRĂ DUPĂ CORONAVIRUS?

În fiecare zi auzim că viața noastră după trecerea epidemiei va fi total diferită. Nimeni însă nu poate să ne spună cum va arăta ea. Din ce vedem până acum, nu va fi una mai bună. Unele modificări le vedem pentru că sunt brutale, dramatice. Altele nu le sesizăm pentru că sunt mult mai subtile .

Nu este un secret pentru nimeni că o criză majoră este văzută de guverne ca o minunată oportunitate de a mai pune șaua pe cei guvernați, de a le mai mușca din drepturi și libertăți sub motivația, absolut perfectă, că e spre binele și sănătatea lor.

Uitați-vă la ce trăim în România. În spatele unui război gălăgios simulat, cu un inamic invizibil, guvernul a acaparat aproape toate pârghiile puterii și Președintele conduce România într-un mod autoritar. Și oamenilor le place! Trag concluzia din sondajul în care 80% dintre români sunt gata să renunțe la drepturile și libertățile lor în numele unui siguranțe medicale. E trist să fac din nou parte dintr-o minoritate.

Mă îngrijorează extrem de multe lucruri. De la totala disponibilitate a guvernului de a lua măsuri restrictive și punitive până la totala lui lipsă de apetit pentru a dezgheța economia. De la disponibilitatea noastră de a privi hipnotizați în gura unor guvernanți care nu spun nimic până la apetitul mass media de a întreține frica exagerată pentru o situație care nu este atât de gravă pe cât o prezintă ei.

Mă îngrijorează că autoritățile noastre s-au concentrat aproape exclusiv pe măsuri antidemocratice și nimic pro-libertate.

Îngrădirea libertății de mișcare a fost poate cel mai mare sacrificiu postdecembrist pe care l-am făcut. La fel cel cu interzicerea întâlnirilor de orice fel, de la nunți și înmormântări până la mitinguri politice.

Păstrarea măsurii de a limita grupurile la maximum trei persoane pune la adăpost orice guvern care vrea să-și perpetueze puterea politică. Dacă la acestea adăugăm confiscarea totală a comunicării publice ne dăm seama în ce fel de fundătură a democrației suntem pe cale de a ajunge.

Și toate astea făcute de un partid care împlinește peste doar o zi 145 de ani de la constituire. Un partid ai cărui lideri au înfundat închisorile comuniste tocmai ca să nu intrăm într-o groapă a democrației.

Deci cât de diferită va fi viața noastră după? Atât cât vom permite noi să fie! Noi, cei 20%!”, se arată pe pagina de Facebok a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ilan Laufer DĂ DE PĂMÂNT cu Iohannis și Orban: ‘Au ‘salvat’ România și au omorât economia!’

Publicat

in

De

Copreședintele Platformei Social Liberale (PSL), Ilan Laufer, a lansat, pe Facebook, un nou atac la adresa Guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că au distrus economia.

„OPERAȚIA A REUȘIT! PACIENTUL A MURIT! IOHANNIS, ORBAN și CÎȚU AU “SALVAT” ROMÂNIA ȘI AU OMORÂT ECONOMIA!

În loc să fie conectate de urgență la “VENTILATOARE” și salvate prin stimulente financiare directe și indirecte așa cum este în Germania, SUA , Israel și alte state, în România, sute de mii de companii cu capital românesc sunt lăsate să moară fără niciun fel de tratament.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Peste 25% din companiile românești au “decedat”, FĂRĂ ACCES la “TRATAMENT” de la declanșarea crizei și până în prezent, iar alte 200.000 de companii românești, care angajează peste 50% din actuala forță de muncă, sunt deja cu un picior în groapă.

Inacțiunea, incompetența și minciuna Guvernului Orban, în ceea ce privește lipsa măsurilor economice, sunt principalele motive pentru care criza economică va fi mai amplă și mai lungă decât criza financiară din 2010.

România a intrat oficial în zodia austerității!

Indiferent cat de mult încearcă Orban și Cîțu să ne convingă că pensiile “vor crește”, dar nu cu cât este prevăzut în lege, în realitate înseamnă că se TAIE. Dacă de la 1 Septembrie, punctul de pensie va crește doar cu 10% și nu 40%, așa cum prevede legea, în realitate acest lucru reprezintă o TĂIERE a unui drept câștigat prin lege. În fapt, pensile nu cresc cu 10%, ci de fapt, scad cu diferența de 30% pe care Guvernul nu o acordă conform legilor in vigoare.

Plecând de la acest principiu simplu, tăierea alocațiilor pentru copii este doar vârful icebergului de austeritate pregatită de Guvern. Urmează pensiile și salariile.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

Economia românească și sute de mii de companii au nevoie de ajutor din partea statului ACUM, așa cum pacienții au nevoie de ventilatoare. Iar în acest caz “ventilatoarele” reprezintă o politică de naționalism economic prin care statul creează diverse programe ce facilitează accesul companiilor la ajutorul de stat, la credite garantate de stat, la bani europeni și la credite cu dobândă subvenționată. Companiile au nevoie de bani și de acces la bani așa cum omul are nevoie de aer, iar în acest moment primesc numai praf în ochi”, a scris Ilan Laufer, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Institutul Naţional al Patrimoniului extinde termenul de depunere a cererilor de finanţare prin Timbrul Monumentelor Istorice – 1 iulie

Publicat

in

De

Institutul Naţional al Patrimoniului extinde termenul de depunere a cererilor de finanţare prin Timbrul Monumentelor Istorice – 1 iulie, ora 20.00, precum şi termenul până la care poate fi finalizat un proiect câştigător – 30 noiembrie, în cadrul prezentului apel, anunță news.ro.

Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) a lansat, la data de 19 mai, Apelului naţional de proiecte finanţate prin Timbrul Monumentelor Istorice, sesiunea mai-iulie 2020.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

O finanţare totală în valoare de 3.000.000 lei este disponibilă pentru proiecte care se înscriu în cele două teme principale ale acestui apelul, şi anume: intervenţii de urgenţă (2.000.000 lei), respectiv pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (1.000.000 lei).

În urma întrebărilor primite în perioada 19 – 29 mai şi ca rezultat al primei sesiunii de clarificare, au intervenit câteva precizări şi modificări, atât în calendarul desfăşurării apelului, cât şi la nivelul documentaţiei necesare solicitării de finanţare.

Miercuri, în intervalul orar 17.00-19.00, INP va răspunde din nou online întrebărilor în legătură cu Apelul pentru proiecte finanţate din Timbrul Monumentelor Istorice, sesiunea mai-iulie 2020.

Priorităţile acestei sesiuni de finanţare sunt punerea în siguranţă a monumentelor istorice în pericol şi activarea comunităţilor locale în sprijinul patrimoniului cultural.

Apelul are în vedere finanţarea unor proiecte care se înscriu în cele două subprograme: intervenţii de urgenţă şi pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (proiectare).

În prima categorie sunt eligibile propuneri vizând punerea în siguranţă a monumentelor istorice, care cuprind: intervenţii directe – consolidare e elementelor structurale şi de arhitectură; intervenţii indirecte – sprijiniri, eşafodaje, acoperiri de protecţie; lucrări conexe – desfacere/ refacere a instalaţiilor/ echipamentelor, finisajelor interioare şi exterioare, învelitorilor şi altor elemente, necesare pentru realizarea intervenţiei.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Cea de-a doua categorie se referă la proiectare pentru restaurarea monumentelor istorice şi poate cuprinde: proiecte de anvergură şi complexitate redusă, elaborate pentru toate fazele de proiectare (DALI, PT, DTAC şi DE); proiecte complexe, elaborate la faza DALI, inclusiv studii şi investigaţii; proiecte fază unică (PFU) pentru componente artistice.

Plafonul de finanţare în cadrul acestui apel este de 200.000 lei/ proiect pentru prima categorie, respectiv 140.000 lei/ poiect pentru cea de-a doua. Valoarea minimă a cofinanţării puse la dispoziţie sau atrase de beneficiar trebuie să fie de 10%, în numerar, din valoarea totală a finanţării solicitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend