Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tăriceanu, avertizează Guvernul: ‘Să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie în Parlament’

Avatar

Publicat

in

Liderul ALDECălin Popescu Tăriceanu, susține că Executivul Orban „să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie (prelungirea stării de alertă) în Parlament”. În loc a ține România sub alertă, Tăriceanu punctează că guvernanții ar trebui „să pună cap la cap un set de recomandări de bun simț pentru populație, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autoritățile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens și care să arate dinamica reală a bolii și să înceteze cu manipularea rezultatelor”.

„Cum era de așteptat, dl Iohannis i-a dat ordin Prim-Ministrului să prelungească starea de alertă! Cred că dlui Iohannis îi place la maximum să se joace de-a Dumnezeu!

În spatele acestei decizii nu există nici o justificare medicală, ci doar interesul electoral și de afaceri al guvernanților. Este clar că vor să mai stoarcă niște bani din contracte fără licitație, poate să-și mai acopere din urme sau să-și mai plaseze niște nepoți și fini de-ai finilor în niște funcții grase.

Cum să-i crezi că sunt de bună intenție dacă nici acum nu ne spun câți români au testat până acum sau de ce într-o zi fac 2500 de teste și în alta 10000 de teste?! Păi dacă ai asemenea variații în testare nu este normal ca aceleași variații să le ai și la numărul de bolnavi?! Realitatea este că habar nu au ce să facă și atunci o țin cu interdicțiile. E ca și cum te duci la doctor cu o unghie lovită și doctorul îți spune că cel mai bine ar fi să-ți taie piciorul!

O să mai fie bolnavi de coronavirus? Probabil că da, dar sunt, slavă Domnului, locuri unde să fie tratați! O să mai fie focare? Probabil că da, dar haideți să intervenim acolo unde ele apar și nu să blocăm o țară întreagă în așteptarea lor. Tot pe teoria asta tâmpită au gonit bolnavii din spitale așteptând bolnavii de COVID-19 care nu au mai venit!

Sfatul meu pentru guvernanți este să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie (prelungirea stării de alertă) în Parlament. În loc de asta să pună cap la cap un set de recomandări de bun simț pentru populație, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autoritățile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens și care să arate dinamica reală a bolii și să înceteze cu manipularea rezultatelor.

Dacă vor fi situații de focare locale se poate impune starea de alertă la nivel local și luate măsurile care se impun! Asta am spus și data trecută când am votat împotriva instituirii stării de alertă la nivel național.

Guvernul României trebuie să revină la rolul lui: conducerea țării, relansarea economică, crearea de locuri de muncă, mărirea pensiilor și alocațiilor conform legii, lupta cu efectele secetei, refacerea sistemului de irigații și o mulțime de alte lucruri importante pe care le-au abandonat din dorința de a mulge electoral coronavirusul”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Eugen Teodorovici: Cum ne-a furat Ludogrinch, Crăciunul! A reușit un gest de „clemență”, dar numai pentru 6 decembrie

Avatar

Publicat

in

De

Eugen Teodorovici a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care explică oamenilor cum li s-a furat Crăciunul de către guvernanți, însă alegerile parlamentare au loc.

„Cum ne-a furat Ludogrinch, CRĂCIUNUL! Slujitor la curtea cinicului și mizantropului Iohannis și supărat pe toată lumea de la medici, profesori, elevi, părinți și bunici, pâna la artiști, angajați și antreprenori, pentru că îndrăznesc să-i critice măsurile luate sau, mai degrabă, lipsa unor măsuri eficiente pentru prevenirea și combaterea pandemiei și a efectelor sale negative, Ludogrinch alege să se răzbune.”, a declarat Eugen Teodorovici.

„Da, se răzbună în cel mai detestabil mod cu putință: ANULAREA sărbătorii de CRĂCIUN! Totuși, cu mâna tremurândă de atâta izolare la guvernare, Ludogrinch a reușit un gest de „clemență”, dar NUMAI pentru 6 decembrie: ziua celei mai importante sărbători a guwerner-ului PNL – ALEGERILE PARLAMENTARE.”, a adăugat fostul ministru

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cătălin Rădulescu: ‘Guvernul acesta PNL, împreună cu blatul făcut de PSD, și-a bătut joc de bătrânii noștri. Adică i-au ținut ca la Auschwitz’

Avatar

Publicat

in

De

Cătălin Rădulescu, care deschide lista PER în Argeș la Camera Deputaților, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că ” în această perioadă de pandemie Guvernul acesta PNL, împreună cu blatul făcut de PSD, și-a bătut joc de bătrânii noștri. Adică i-au ținut ca la Auschwitz”.

„Am ales să facem echipă cu toţi aici pentru că vrem să dăm speranţă românilor. Noi suntem oamenii care ne-am opus restrângerii drepturilor şi libertăţilor umane. Noi suntem cei care considerăm că purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie niciodată în această ţară şi cei care ştiu că vor să se protejeze sau care au nişte boli grave, pot să se protejeze purtând această mască, dar nu susţinem obligativitatea purtării măştii.

Eu, ca medic, sunt împotriva obligativităţii de orice gen, inclusiv obligativitatea vaccinării. Aceste lucruri trebuie să fie opţionale. Nu putem să obligăm românii împotriva voinţei lor. Noi suntem cei care ne-am bătut şi ne vom bate pentru libertatea religioasă. Nu vom admite niciodată, aşa cum nu am acceptat în timpul pandemiei, ca să se închidă bisericile, ca omul să nu meargă să se roage, ca omul să nu poată să îşi exprime libertatea religioasă, mergând într-o biserică care nu e a Guvernului României sau a PSD, ci este a poporului român.

Nu admitem ca oamenii să nu poată să meargă să dacă pelerinaj. Bisericile, teatrele, ca sportivii să nu facă sport, ca teatrele să nu fie deschise, atâta timp cât mall-urile şi toate hypermarketurile străine sunt deschise”, a declarat Cătălin Rădulescu într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul Partidului Ecologist Român din Capitală.

El a mai spus că persoanele care candidează pe listele PER la parlamentare nu vor fi de acord cu încălcarea drepturilor românilor, inclusiv a bătrânilor pe care Guvernul PNL i-a ţinut „ca la Auschwitz”.

„Nu o să fim niciodată de acord că noi trebuie să facem că vrem noi ceva, dacă suntem parlamentari sau în Guvern, ci cei care trebuie să ne spună ce să facem este poporul român. Pe noi ne trimite poporul român acolo unde suntem şi ei sunt suverani. Nu avem noi dreptul să facem ceva împotriva poporului român. Noi trebuie să consultăm întotdeauna poporul român şi să hotărâm să facem ceea ce este bine pentru poporul nostru, pentru oameni şi pentru toţi pe care îi reprezentăm.

Nu am acceptat, şi o spun ca medic de data aceasta, că în această perioadă de pandemie Guvernul acesta PNL, împreună cu blatul făcut de PSD, şi-a bătut joc de bătrânii noştri. Adică i-au ţinut ca la Auschwitz. La un moment dat, bătrânii trebuiau să iasă între ora 11.00 şi 12.00 sau 19.00 şi 20.00. Adică dreptul lor fundamental, libertatea lor de a ieşi afară când vor ei a fost restrâns pentru că cineva le-a spus că trebuie să stea în case. Dar nimeni nu s-a gândit că bătrânii aceia sau oamenii sau copiii noştri nu au bani să îşi cumpere măşti. Nu a interesat pe nimeni”, a completat Rădulescu.

Acesta i-a criticat pe Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel, candidaţi la parlamentare pe listele PSD, pentru declaraţiile contradictorii făcute în perioada pandemiei.

„Sunt ca medic, şi am spus tot timpul când am fost întrebat – există această viroză, este această viroză ca orice alt fel de viroză. Nu accept poziţiile celor care au venit la PSD, mă refer la Rafila şi la Streinu Cercel, Cercel care spunea că această viroză este o viroză simplă şi că nu trebuie oamenii să se teamă. Vă amintiţi declaraţia lui în februarie-martie? Iată că am ajuns la 6.000 de morţi.

Sau domnul Rafila care ne spunea că după 20 de grade nu mai există această pandemie, că după 20 de grade viroza şi pandemia încetează. Păi când au fost serioşi? Când au minţit poporul sau când au înfricoşat poporul? Porţi mască sau nu porţi mască? Se termină cu pandemia când e căldură sau nu se termină? Trebuie să stea sau nu lumea în casă? Mergem pe modelul suedez sau nu? Nu a existat nicio coerenţă din februarie şi până acum”, a conchis Rădulescu.

Cătălin Rădulescu, Sorin Bota şi Cătălin Ivan deschid listele PER în Argeş, Maramureş şi Iaşi pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie. De asemenea, senatorul Şerban Nicolae a anunţat marţi că va deschide lista candidaţilor PER în Capitală pentru Senat, iar Liviu Pleşoianu va fi primul pentru o candidatură la Camera Deputaţilor, conform news.ro.

Citește și:

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend