Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Țara este împânzită de bannere cu sloganuri electorale de doi bani!

Publicat

in

Deşi mai sunt peste două luni până la alegerile europarlamentare, partidele politice au împânzit străzile cu bannere, afişe şi corturi de campanie. Toate acestea vor dispărea în campania electorală oficială (ultimele 30 de zile înainte de alegeri), perioadă în care afişajul stradal este reglementat mult mai strict. Principalele partide şi-au stabilit şi sloganurile electorale, însă fără prea multă inspiraţie. PNL a ales o adaptare a sloganului folosit de Donald Trump  în campania din 2016 (America  first) -,,România în primul rând”.  Chiar nu suntem în stare să găsim și noi ceva original?

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Vacanța în Grecia, tot mai greu de atins: Prezentarea unui test COVID-19 negativ ar putea fi obligatorie şi pentru turiştii care vin cu chartere

Publicat

in

De

Autorităţile elene discută posibilitatea introducerii obligativităţii prezentării unui test COVID-19 negativ şi pentru turiştii care vin în Grecia cu chartere, a declarat sâmbătă Manolis Kallionakis, membru în Consiliul regional al Cretei, anunță AGERPRES.

„Sunt discuţii la nivel guvernamental în sensul de a introduce şi pe aeroport regula asta, să vină cu testul făcut”, a menţionat el, într-o întâlnire cu câţiva jurnalişti români.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Kallionakis a admis că turiştii ar putea fi descurajaţi de această cerinţă, mai ales că testul presupune şi un cost suplimentar pentru aceştia.

„Este un cost, dar costul este mult mai mic decât să fii bolnav şi să stai într-un spital într-o ţară care nu este a ta şi oamenii pe care îi iubeşti să nu fie lângă tine”, a spus oficialul elen.

Potrivit lui Manolis Kallionakis, care este în acelaşi timp şi directorul general al unui spital, „Covidul a intrat în viaţa noastră şi trebuie să fim toţi mult mai atenţi”.

„Tot ceea ce se întâmplă este pentru ca toţi să fie mai protejaţi şi toţi cei care vin în vacanţă chiar să îşi facă vacanţă”, a adăugat el.

Kallionakis a precizat că nu există discuţii referitoare la închiderea graniţelor pentru nicio ţară şi probabil acest test COVID-19 negativ va fi cerinţa de bază pentru restul sezonului.

Începând cu data de 14 iulie, ora 6:00, toţi cetăţenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas sunt obligaţi să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul grec, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

MAE a subliniat că obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form) rămâne în vigoare, iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O tânără de 20 de ani a născut pe drumul spre Maternitate, asistată de personalul SMURD, în Cluj

Publicat

in

De

O tânără de 20 de ani a născut o fetiță sănătoasă, sâmbătă, pe drumul spre Clinica Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca”, din Cluj-Napoca, asistată de personalul SMURD. Mama și fetița sunt sănătoase, anunță MEDIAFAX.

Echipajul SMURD din Punctul de Lucru Mociu a fost solicitat sâmbătă după-amiaza în comuna Cămărașu, pentru a transporta o femeie gravidă, aflată la termen, spre spitalul din Cluj-Napoca.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Pe timpul transportului a debutat neașteptat nașterea. În aceste condiții, echipajul SMURD a asistat femeia pe timpul nașterii, astfel încât fetița ei s-a născut fără probleme.

„Mama de 20 de ani și fetița ei au fost predate în stare foarte bună echipajului medical care a fost solicitat în sprijin”, anunță ISU Cluj.

Tânăra mamă și fetița ei sunt în grija medicilor din cadrul Clinicii Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend