Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tânărul din Maroc suspectat de uciderea celor doi studenți din Iași a fost adus în țară din Italia

Publicat

in

Tânărul din Maroc suspectat de uciderea celor doi studenți de la Medicină din Iași, plecat din țară și prins la Roma, unde a fost reținut, a fost miercuri în România.

Conform Poliției Române, o escortă a IGPR l-a preluat din Italia și l-a adus în țară pe tânărul de 20 de ani, pe numele căruie există un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunea de omor calificat.

  • „Informațiile furnizate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au permis investigatorilor din cadrul Brigăzii Mobile din cadrul Chesturii de Poliție din Roma depistarea și reținerea persoanei urmărite internațional, la mai puțin de 24 de ore de la emiterea mandatului european de arestare.
  • În ceea ce privește cooperarea bună dintre România și Italia, subliniem faptul că s-a reușit aducerea în România a bărbatului în 8 zile de la depistare”, precizează Poliția Română.

Ahmed Sami El Bourkadi va fi dus în arest la Iași.

  • „Se consideră nevinovat. Nu înțelege de ce s-au dat publicității atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condițiile în care nu are antecedente penale”, a spus pentru stirileprotv avocata acestuia, Raluca Andrei.

Ahmed Sami El Bourkadi susține că nu a fugit din România, și a plecat într-o excursie, cu iubita lui.

  • „A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucat își uitase un hanorac la amicul său care a și fost găsit omorât.
  • Îl cunoștea doar pe băiat, pe prietena acestuia doar tangențial.
  • Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, nu a avut vreo ceartă, vreo altercație”, mai afirmă avocata tânărului, conform știrilorprotv.ro.

De altfel, el a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său în lipsă.

Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, originar din Maroc și student la UMF Iași, este principalul suspect în cazul dublului asasinat. El este suspectat că i-ar fi ucis pe Youssef Ajniyah (25 de ani) şi pe prietena lui Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani), studenți la Medicină în Iași.

Studentul marocan a fost căutat de poliţie, nefiind găsit, astfel că Poliția Română l-a dat în urmărire. De asemenea, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă. El a fost prins și reținut în urmă cu o săptămână, la Roma.Conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a precizat că, în urma necropsiilor, s-a constatat că tânăra avea 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi „aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale”.

Surse din rândul celor care fac ancheta susţin că ar fi fost mai multe persoane care au intrat în casa în care locuiau cei doi tineri şi că autorii ar fi acţionat extrem de violent.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, afirma că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia.

Cuplul locuia cu chirie într-o vilă din zona Moara de Vânt, tânărul fiind student la UMF, cu cetăţenie marocană, iar fata româncă.


Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Guvernul canadian anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră

Publicat

in

De

Guvernul canadian a anunţat luni că sâmbătă vot înceta toate restricţiile sanitare la graniţe care vizează combaterea răspândirii COVID-19 şi în special încetarea vaccinării obligatorii la intrarea în Canada, relatează AFP.

„Credem că suntem acum în măsură să ne modificăm abordarea frontierelor internaţionale”, a declarat Dominic LeBlanc, ministrul Afacerilor Interguvernamentale, indicând că „situaţia sanitară s-a ameliorat mult”.

Prin urmare, călătorii nu vor mai avea obligaţia de a fi supuşi unui screening, plasaţi în carantina sau izolaţi.

Persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuiau anterior vaccinate pentru a intra în Canada sau să fie supuse unui test de screening înainte de intrare, la sosire şi să fie plasate în carantina timp de 14 zile, potrivit Agerpres.

Teste aleatorii au fost de asemenea în vigoare pentru cei vaccinaţi. În plus, Canada a impus purtarea măştii în avioane şi trenuri.

Potrivit guvernului canadian, transmiterea virusului are loc în principal în ţară. Cu toate acestea, purtarea măştii este totuşi recomandată pentru a preveni răspândirea virusului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie cu strigare

Publicat

in

De

Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu.

„Prima licitaţie publică deschisă cu strigare organizată de municipalitate va avea loc în data de 2 noiembrie 2022, la sediul Primăriei Capitalei. Scoatem la vânzare patru cabinete medicale, situate în locaţii din sectorul 2 şi sectorul 6. Acces pentru toată lumea, transparent, în beneficiul oraşului şi al întreprinzătorilor cu profesii liberale din Bucureşti”, scrie viceprimarul pe Facebook, potrivit Agerpres.

Acesta menţionează că obiectivele sale în ce priveşte patrimoniul sunt: realizarea unei evidenţe exacte a patrimoniului oraşului, soluţionarea cererilor formulate de medici, avocaţi şi alţi întreprinzători care deţin profesii liberale, organizarea unor proceduri transparente de închiriere/ vânzare a spaţiilor comerciale, repunerea în drepturi a proprietarilor de imobile dobândite în baza Legii 112/1995.

Cele patru spaţii sunt situate în bd. Basarabia nr. 19 (preţ minim de vânzare 27.140 de euro), str. Avrig nr. 9-19 (preţ minim de vânzare 66.780 de euro), bd. Regiei nr. 8, parter (preţ minim de vânzare 21.510 euro), bd. Regiei nr. 8, etaj 1 (preţ minim de vânzare 60.310 euro). Detalii despre licitaţie sunt la adresa: file:///C:/Users/Probook/Downloads/anunt_licitatie_publica.pdf.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend