Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Takayuki Seto, încă un an la Petrolul

Publicat

in

Mijlocaşul japonez Takayuki Seto a semnat, vineri seară, prelungirea contractului cu FC Petrolul Ploieşti, noul acord urmând să se întindă până la finalul stagiunii 2022-2023, potrivit news.ro

Seto (36 de ani) a fost unul dintre oamenii care au oferit consistenţă parcursului echipei către Liga 1, evoluând în 26 de partide în sezonul trecut.

Niponul a marcat şi un gol, extrem de important, în remiza înregistrată în deplasarea cu FC Hermannstadt (scor 1-1), din play-off-ul ediţiei trecute a Ligii 2.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Iranul va majora pensiile cu aproape 40%, după proteste de stradă​

Publicat

in

De

Iranul plănuieşte să majoreze semnificativ pensiile pentru a contrabalansa creşterile de preţuri şi inflaţia ridicată, relatează joi agenția DPA, preluată de Agerpres.

Tehran, IranFoto: Maryam Rahmanian / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit site-ului Entekhab, pensiile vor fi majorate cu 38%. Schimbarea ar urma să intre în vigoare la sfârşitul lui august, conform asociaţiei pentru securitate socială. În prezent, cei mai mulţi pensionari au pensii de câteva sute de dolari, cu care supravieţuiesc cu greu în zonele urbane.

Mii de pensionari care suferă din cauza crizei economice au protestat în ultimele luni pentru pensii mai mari şi pentru sprijin de la stat în condiţiile inflaţiei galopante.

Iranul este în prezent în mijlocul unei crize economice severe şi preţurile au crescut dramatic în ultimele luni. Valoarea monedei naţionale, rialul iranian, s-a prăbuşit cu peste 50% în ultima perioadă.

Cu toate acestea, există speranţe prudente că o resuscitare a acordului nuclear din 2015 ar putea însemna ridicarea sancţiunilor împotriva Iranului, care ar diminua semnificativ criza economică.

Acordul nuclear menit să prevină dezvoltarea de către Teheran a armelor atomice a intrat iniţial în vigoare în 2015. În 2018, SUA, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump, a decis unilateral să iasă din acord.

Într-un tur de forţă diplomatic, reprezentanţi din SUA şi Iran, precum şi din alte ţări, au încercat să resusciteze acordul în ultimele luni.

Un potenţial acord ar duce la ridicarea sancţiunilor americane şi la reinstituirea restricţiilor asupra programului nuclear al Teheranului prevăzute în acordul din 2015.​

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gazprom a tăiat cu 90% livrările de gaze către România. Explicațiile directorului Transgaz

Publicat

in

De

Gazprom a redus joi livrările de gaze către România de la o medie de peste 3 milioane de metri cubi pe zi, la 300.000, potrivit Europa Liberă. Directorul Transgaz spune că cea mai probabilă cauză este scăderea cererii de pe piața românească.

Gazele din Rusia ajung în România prin gazoductul Turkstream, via Bulgaria. În medie, între 8 și 9 milioane de metri cubi de gaze intrau în România pe această rută. Din cele peste 3 milioane de metri cubi pe care România îi importa de regulă, joi, această cantitate a fost de doar 300.000 de mc.

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, dă asigurări că, în ciuda scăderii exportului de gaze către România din partea Rusiei, nu vor exista probleme la iarnă cu alimentarea către populație.

„Nu vorbim de o sistare a importului. Dacă sistau, nu ar mai fi exportat nicio moleculă. Cred că e vorba și de cerere, căci altfel, dacă sistau nu mai veneau nici ăia 300.000 de metri cubi, sistau și asta era”, a spus acesta.

„Chiar dacă ar fi să nu mai vină nicio moleculă de gaz de nicăieri, noi putem trece iarna”, a adăugat acesta.

„Iarna trecută, consumul mediu a fost undeva la 55 și 57 de milioane de metri cubi pe zi, la temperaturile cele mai scăzute. Noi, cu 26 de milioane (producție zilnică) și cu 30-32 de metri cubi extrase din înmagazinare ne asigurăm gazele sută la sută fără mai fi nevoie de un import, dacă se pune problema să ajungem în situația să se sisteze importurile de gaze rusești”, a mai explicat șeful Transgaz.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend