Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sute de români din Spania, REPATRIAȚI cu două aeronave Tarom: Printre aceştia s-au aflat copii, studenţi, persoane cu probleme medicale

Publicat

in

Un număr de 347 de cetăţeni români aflaţi temporar în Spania au fost repatriaţi, vineri, cu două curse speciale operate de Tarom. Printre aceştia s-au aflat copii, studenţi Erasmus, persoane cu probleme medicale sau sociale, anunță news.ro.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în dimineaţa zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 347 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunţă MAE.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

Demersurile autorităţilor române au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă a 2 cetăţeni indieni, 2 cetăţeni spanioli, un cetăţean neozeelandez, rezidenţi în România, precum şi a unui cetăţean uruguayan, membru de familie al unui cetăţean român.

„Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane în situaţii speciale, medicale sau sociale, persoane cu mobilitate redusă, o persoană cu deficienţă vizuală totală, minori, studenţi Erasmus, cât şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Spaniei”, precizează MAE.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania TAROM, pe rutele Bucureşti-Madrid-Bucureşti şi Bucureşti-Barcelona-Bucureşti.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

De asemenea, cu aceleaşi curse aeriene pe rutele Bucureşti – Madrid şi Bucureşti – Barcelona, a fost facilitată repatrierea şi pentru 20 de cetăţeni spanioli, care se aflau în România, şi pentru 62 cetăţeni români rezidenţi în acest stat.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fața de culoare anonimă și steagul SUA arzând deasupra unei lumânări – Banksy și lucrarea inspirată de moartea lui George Floyd

Publicat

in

De

Artistul stradal britanic Banksy a reacționat pe social media la moartea lui George Floyd scriind sistemul înregistrează un eșec în ceea ce privește persoanele de culoare, alături de o nouă lucrare a sa care reprezintă o față de culoare anonimă și steagul SUA arzând la flacăra unei lumânări aprinse.

”La început m-am gândit că pur și simplu ar trebui să tac și să ascult persoanele de culoare cu privire la problemă. De ce ar trebui să fac asta? Nu este problema lor, este a mea”, a scris artistul, potrivit BBC.

Acesta a adăugat că ”oamenii de culoare sunt pierduți de sistem. De sistemul alb. Ca o conductă stricată care inundă apartmanetul oamenilor care locuiesc dedesubt. Sistemul defectuos le face viața mizeră, dar nu e treaba lor să o repare. Ei nu pot – nimeni nu îi va lăsa în apartamentele de sus”.

Postarea e însoțită de o lucrare de artă care arată un steag american arzând.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sepsi a învins, cu scorul de 2-1, Chindia Târgovişte, într-un meci amical disputat la Sfântu Gheorghe

Publicat

in

De

Formaţia Sepsi a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1, echipa Chindia Târgovişte, într-un meci amical disputat la Sfântu Gheorghe, potrivit news.ro.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Golurile învingătorilor au fost marcate de Achahbar şi Fulop. Pentru Chindia a înscris Dumitraşcu.

Partida a avut loc cu porţile închise.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend