Conecteaza-te cu noi

Administratie

Sute de polițiști și jandarmi, mobilizați de sărbători. Filtre de control pe mai multe drumuri din județ

Publicat

in

Reprezentanții Prefecturii Argeș au participat astăzi la o videoconferință organizată de Ministerul Administrației și Internelor, prezidată de către viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea. Acesta a solicitat tuturor prefecților și structurilor teritoriale ale MAI să vegheze la respectarea tuturor cerințelor și măsurilor pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică în perioada următoare. Astfel, în timpul sărbătorilor de iarnă, în Argeș, vor acționa 290 de lucrători de poliție/zi, 260 efective de jandarmi/zi și 350 efective de angajați ai ISU/zi. Principalele activități planificate a fi desfășurate de structurile MAI vizează asigurarea climatului de ordine și siguranță publică pe timpul manifestărilor publice, religioase și cultural artistice; prevenirea infracționalității stradale pe raza localităților urbane și rurale; prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu mărfuri, produse alimentare, băuturi alcoolice, țigări, obiecte ornamentale de sezon; efectuarea de controale pe linia desfășurării fără drept a operațiunilor cu obiecte pirotehnice și supravegherea locurilor unde se organizează focuri de artificii; prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul silvic, în special a cazurilor de tăiere și comercializare a brazilor. Vor fi supravegheate zonele intens circulate și populate: piețele și târgurile, zonele turistice și de agrement, zonele din preajma bisericilor și se vor intensifica și controalele în trafic, asigurându-se fluidizarea circulației mijloacelor auto pe Autostrada A1, DN 65 Pitești-Lunca Corbului, DN73 Pitești-Câmpulung-Fundata, DN7  Pitești-Rm.Vâlcea și pe toate arterele și traseele de acces către zonele turistice. Autoritățile vor acorda o atenție deosebită verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice, toate structurile implicate asigurând comercializarea și utilizarea acestora în condiții de siguranță.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

CAZ INCREDIBIL ÎN ARGEȘ – Fetiță de 13 ani atacată cu un cocktail Molotov de trei necunoscuți- A SUFERIT ARSURI

Publicat

in

De

În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la o minoră care ar fi fost rănită pe raza localității Priboieni, de persoane necunoscute, care ar fi aruncat un recipient cu lichid inflamabil aprins, Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În seara zilei de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că fiica sa, de 13 ani, ar fi suferit arsuri, după ce persoane necunoscute, care se deplasau cu un autoturism, ar fi aruncat un recipient cu lichid inflamabil aprins în direcția acesteia.

Minorei i-au fost acordate îngrijiri medicale, stabilindu-se că prezintă leziuni superficiale de arsuri, la nivelul membrelor inferioare.

Polițiștii au desfășurat activități complexe, pentru verificarea tuturor aspectelor susținute privind modul în care s-ar fi petrecut evenimentul.

Astfel, s-a stabilit că pe traseul de deplasare al minorei dinspre și către domiciliu, în intervalul de interes, a trecut o singură mașină, ai cărei ocupanți au fost identificați și audiați.

De asemenea, a fost identificat locul faptei, fără a rezulta elemente care să susțină o acțiune intenționată din partea altei persoane.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Percheziții în Argeș – Împrumuturi cu documente false la CAR

Publicat

in

De

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de obținerea unor împrumuturi prin utilizarea unor documente false.

La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează cinci percheziții domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals. 
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 și 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, și folosit 46 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați, obținând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei. 18 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Activitățile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend