Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sute de elevi s-ar putea îmbolnăvi -Canalizarea deversată în centrul oraşului nu mişcă funcţionarii primăriei din birouri

Avatar

Publicat

in

canalizare 2În urmă cu mai bine de două săptămâni de zile, consilierii locali atrăgeau atenţia asupra unei probleme cu care se confruntă elevii de la şcoala Carol I şi anume mirosul insuportabil şi focarul de infecţie cauzat de societăţile comerciale care deversează apa menajeră şi nu numai în canalul deasupra căruia au magazinele construite.

La momentul respectiv, Sorina Ştirboiu, directorul unităţii de învăţământ a declarat redactorilor PROFIT că a depus câteva adrese la primărie şi i-a contactat pe cei de la Aquaterm pentru rezolvarea acestei situaţii neplăcute, dar şi pentru o gură de canal care refulează permanent în curtea şcolii.

La primăria Curtea de Argeş problemele se rezolva din birou, prin telefon

Imediat după şedinţa de consiliu local, am contactat reprezentanţii Biroului de Mediu al primăriei Curtea de Argeş care au aflat şi ei, cu stupoare, de aceasta problemă. Au promis însa că se vor interesa şi vor rezolva într-un fel sau altul situaţia.

În timp ce Gheorghe Iordăchescu, consilierul local care a prezentat această problemă colegilor de consiliu încă aşteaptă un răspuns şi mai ales o rezolvare pentru problema celor de la Şcoala Carol I, funcţionarii primăriei s-au mulţumit să rezolve problema prin… telefon.

“Am sunat şi noi la Aquaterm şi am aflat că toţi cei care au magazinele acolo pe vale au contracte pentru apă şi canal”, s-a răspuns sec referitor la acest subiect. Dar oare contractul cu Aquaterm-ul dă dreptul deversării apei menajere direct în râu? Mirosul şi focarul de infecţie la care sunt expuşi elevii se rezolvă oare prin contractul semnat cu Aquaterm-ul sau prin telefonul dat în vederea rezolvării unei probleme majore?

Imaginile alăturate, pe care de altfel le-am publicat si pe pagina de internet a ziarului, acolo unde am semnalat prima dată această problemă, arată clar că situaţia nu este una nedemnă de luat în seamă.

Tot Zarioiu e vinovat?

Printre consilierii locali dar şi alte persoane din municipiu a început să se vehiculeze şi numele unui vinovat pentru această situaţie şi anume cel al omului de afaceri Zarioiu, soţul juristei primăriei Curtea de Argeş, cel care deţine unul dintre spaţiile comerciale de unde pare că apa reziduală se varsă direct în pârâu. “A închis el strada cu gard, de ce nu ar deversa canalizarea în râu?”, afirma ironic unul dintre consileri.

Până la a-l găsi însă vinovat pe Cosmin Zarioiu, funcţionarii de la mediu ar trebui să îşi facă treaba mai bine şi mai eficient, aşa că aşteptăm cât mai urgent rezolvarea acestei probleme sau poate autosesizarea Agenţiei de Mediu sau a altor autorităţi care pot şi vor să ia măsuri în acest sens.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent în spitalele din ţară sunt 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii.

După discuții, președintele a declarat, în ziua în care au fost raportate încă 104 decese din cauza coronavirusului, că România are, în acest moment, are 3.065 de paturi de terapie intensivă, iar la nivelul Bucureștiului vor fi create, în următoarele 10 zile, încă 123 de paturi suplimentare pentru ATI.

”Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale, acolo unde bolnavii au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate. Am dorit să am o discuție cu experți de terapie intensivă. Mi-au prezentat resursele de la ATI la nivel național, paturi dotate cu aparatură și personal.

Ministerul Sănătății a achiziționat paturi, ventilatoare și aparatură, iar acum avem 3.065 de paturi de terapie intensivă, pentru toți pacienții, 2.252 de ventilatoare.

Planul strategie pe perioada următoare prevede deschiderea de noi unități de terapie intensivă, în locații nou construite. Am solicitat date despre București și vom avea, în 7 spitale, o extensie a capacității de terapie intensivă, iar în maximum 10 zile vom avea 123 de paturi suplimentare de terapie intensivă. Așadar, autoritățile au acționat și au planuri bine puse la punct.”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, şi şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti, col. dr. Dan Corneci., informează stiripesurse.ro

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Apartamente de închiriat în Cluj – Spațiul locativ trebuie să fie asigurat

Avatar

Publicat

in

Când cauți apartamente de închiriat în Cluj, ai o misiune destul de grea. Și asta pentru că oferta este variată, la fel ca și paleta de prețuri. Însă, unul dintre criteriile principale trebuie să fie asigurarea spațiului locativ.

Polița de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a stârnit numeroase controverse. Deși este un produs ușor de înțeles, aceasta poate aduce surprize, multe dintre ele neplăcute. Și neplăcerile apar la solicitarea despăgubirilor, la nevoie.

Ce este PAD și de ce este necesară

Asigurarea obligatorie, pentru apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, prevede acoperirea daunelor provocate de calamități naturale, precum cutremurele, inundațiile sau alunecările de teren. Dar nu include și pagubele cauzate de furtuni, din punctul de vedere al asiguratorilor. Chiar dacă acestea distrug fațada sau acoperișul.

PAD se încheie exclusiv pentru locuințe, implicit pentru apartamente de închiriat în Cluj și în țară. Atenție! Dacă apartamentul a fost folosit ca punct de lucru sau sediu social al unei firme, este posibil să nu vă fie plătită despăgubirea! În plus, dacă aveți și un garaj exterior în proprietate, acesta nu este inclus în polița de asigurare obligatorie, decât numai dacă încheiați una separat cu acest scop.

Așa se face PAD pentru apartamente de închiriat în Cluj

Pentru apartamente de închiriat în Cluj sau în țară asigurate, la înstrăinarea imobilului există anumite condiții. La înstrăinarea imobilului, cumpărătorul va încheia o nouă PAD pe numele lui. Atunci, vânzătorul își poate recupera suma plătită până acel moment, după ce depune o cerere la societatea care l-a asigurat. Mai există și posibilitatea ca vânzătorul să-i solicite cumpărătorului contravaloarea primei de asigurare plătite. Apoi, vor merge la asigurator pentru a întocmi un act adițional prin care se precizează schimbarea beneficiarului poliței de asigurare.

Când vorbim despre apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, PAD nu include și răspunderea față de vecini. Așa că cea mai vândută poliță facultativă se referă la răspunderea civilă față de terți. Aceasta presupune despăgubirea vecinilor în cazul unor evenimente provocate de asigurat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend