Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

Publicat

in

În decembrie 2019, Bugetul.ro dezvăluia, în exclusivitate, pe surse, că Guvernul ar dori să desființeze Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Din fericire, această operațiune nu a fost finalizată, căci altfel nu am fi putut să vă relatăm un episod extrem de straniu, petrecut zilele trecute.

În urmă cu o săptămână, am scris despre un control la o brutărie din Brașov, efectuat de o echipă a CRPC Brașov, condusă de comisarul-șef Sorin Susanu. În unui unui control inopinat, Susanu a găsit „materii prime neconforme din care se realizeaza produse de panificație, spații total improprii de depozitare și producție, produse expirate și refolosite, instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate”, după cum scriam AICI.

În mod surprinzător, în martie 2021, brutăria fusese controlată și de DSVSA Brașov, prin Tănase Marinela, care a constatat că totul este în regulă.

Însă, un lucru cu adevărat straniu putem spune că a fost controlul efectuat zilele trecute de aceeași Tănase Marinela, de la DSVSA Brașov, la aceeași brutărie, după verificare celor de la ANPC, conform documentelor intrate în posesia Bugetul.ro.

Din nou, conform informațiilor noastre, DSVSA Brașov a decis că totul este în regulă, control celor găsite de Protecția Consumatorilor Brașov.

Să zicem că din martie, de când a efectuat DSVSA Brașov primul control, până la începutul lunii iunie, când brutăria a fost verificată de ANPC Brașov, ar fi putut să apară mucegai pe pereți.

Dar, ceea ce nu putem să ne explicăm este faptul că în trei zile au dispărut toate neregulile constate de ANPC Brașov.

Poate, o explicație ar fi aceea că brutăria respectivă are un „Contract de dezinsecție, dezinfecție, deratizare” chiar cu soțul doamnei de la DSVSA Brașov. 

Oare aici nu apare un conflict de interese? Cum nu ne permitem noi să judecăm, ci doar prezentăm fapte, vă lăsăm pe voi să trageți concluziile.

Vezi AICI neregulile depistate de Protecția Consumatorilor Brașov la brutăria respectivă!

Bugetul.ro nu a avut numărul de telefon al doamnei de la DSVSA Brașov, pentru a-i solicita un drept la replică. În cazul în care va dori să ne trimtă o reacție, o anunțăm că i-o vom publica de îndată ce ne-o va trimite.

De asemenea, pe această cale, am dori să tragem un semnal de alarmă pentru domnul Robert Viorel Chioveanu, preşedinte al ANSVSA, asupra lucrurilor stranii care se petrec la DSVSA Brașov.

La cele prezentate astăzi se adaugă și ceea ce am scris zilele trecute despre un contract între DSVSA Brașov și fabrica de mezeluri care produce parizerul pentru copii Martinel. Deși am cerut o reacție cu privire la cele publicate atât din partea DSVSA Brașov, condusă de Dorin Enache, cât și din partea ANSVSA, autoritate aflată sub comanda lui Robert Chioveanu, până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Vezi și SURSE Protecție de la ANSVSA? Fabrica de mezeluri care a dat alerta în Kaufland, Carrefour și în alte lanțuri de magazine s-a mai aflat în centrul unui scandal uriaș

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Documente. Clotilde Armand combate ‘știrile false’ cu informații eronate

Publicat

in

De

De când a preluat mandatul de primar, Clotilde Armand a acuzat o așa-zisă mafie care funcționează în Sectorul 1 și care-i pune bețe-n roate. La 25 iulie, după instaurarea stării de alertă în Sectorul 1 și după semnarea contractului cu operatorul de salubritate BRAI-CATA, Armand făcea o postare pe Facebook, pentru „combaterea știrilor false”, susținea edilul.

Concret, ea dezvăluia: „Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate: – 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL; – 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest”.

Numai că, potrivit documentului făcut public două zile mai târziu (n.r. – vezi captura foto de mai jos), BRAI-CATA s-a angajat „să efectueze, pe durata contractului, activitatea de colectare, transport, depozitare/eliminare deșeuri dispersate de pe suprafața SPAȚIULUI VERDE-ALINIAMENTE STRADALE, administrat de către ADP Sector 1, pentru o cantitate de 100 de tone”.

Vezi și Ana Birchall o desființează pe Clotilde Armand: ‘Un lucru rușinos pentru orice persoană care știe sau ar trebui să știe minime noțiuni de drept’

Practic, BRAI-CATA poate să curețe doar spațiul verde și aliniamentele stradele. Cel puțin, asta reiese din contractul semnat între ADP Sector 1 și BRAI-CATA SRL.  

Paradoxal, deși contractul se referă strict la spații verzi și aliniamente stradale, Clotilde Armand vorbește în postarea sa de „coșuri stradale”.

Vezi și Operatorul de salubritate Brai-Cata răstoarnă ce a anunțat Clotilde Armand: ‘Serviciile contractate de ADP vizează doar deșeurile de spațiile verzi și de pe aliniamentele stradale’

Pentru corecta informare a cetățenilor din Sectorul 1 și pentru combaterea știrilor false care circulă în anumite publicații:
Vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate cât și coșurile de gunoi stradale.
Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.
Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.
Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata.
Atașat aveți factura Romprest pentru salubrizarea stradală în perioada 16-31 martie 2021, pe care o puteți vedea integral la adresa de mai jos:
https://bit.ly/RomprestMartie2021
PS: V-am mai spus și cu alte ocazii: matematica învinge mereu.
PPS: Săptămâna viitoare pregătim demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de Euro de la Romprest în urma deciziei emise de Ministerul Finanțelor”, spunea Clotilde Armand, pe Facebook, la 25 iulie.

Vezi și Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

De altfel, imediat după intrarea stării de alertă în vigoare, în data de 24 iulie, Clotilde Armand posta, pe Facebook, o filmare cu operatorul de salubritate care se pusese pe treabă și ridica gunoiul coșurile stradale. Însă, conform contractului, BRAI-CATA nu avea dreptul să ridice gunoiul din coșurile stradale. Rămâne de văzut cum va factura noul operator de salubritate din Sectorul 1 acest serviciu.

Clotilde Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, a pierdut procesul

O altă postare, cel puțin, ciudată a lui Clotilde Armand se referă la procesul pe care îl are, în calitate de primar, cu Romprest.

Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, magistrații i-au respins demersul.

<<Instanța a decis și mi-a dat dreptate:
Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: „Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.„>>, a transmis Clotilde Armand.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a taxat-o pe Clotilde Armand

Birchall spune că decizia instanței este clară și că edilul Sectorului 1 a prezentat o altă situație juridică decât cea reală și că spune „negru pe alb că, de fapt, nu ai câștigat nimic, ba ai pierdut”.

Eu chiar sunt ingrijorata de avocatii si sfatuitorii doamnei Armand daca nu cunosc ce stie orice student in anul I de drept si anume ca este mai mult decat rusinos sa ti se respinga o actiune pe exceptia lipsei calității procesuale active!
In realitate, strict juridic „Tribunalul București a respins cererea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand de a accesa și controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania și pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele, potrivit deciziei instanței.
Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.”

In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, asa cum am mai spus, legal vorbind, doamna Armand, impreuna cu consilierii locali, trebuie sa fie extrem de atenta /atenti la pasii legali, inclusiv procedurali ( a se vedea avizul dat de juristii din primarie, juristi angajati de dna Armand)… si sa aiba avocati care sa stie carte!

Mai mult, si doamna Armand si ADP, trebuie sa explice credibil cum noul contract cu firma Brai-Cata a fost încheiat pe 23.07 la ora 17:00, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a stării de alertă pe 24.07 ora 00:00 cand tocmai starea de alertă justifică acest contract? E legal? Sau cum se justifica, credibil, ca intre publicarea ofertei și atribuirea noului contract catre Brai-Cata au trecut 3 fix ( TREI) minute?
E transparent? Tine cont de cerinta legala a concurentei, etc?
Rog comentarii strict la subiectul postarii, argumentate!
A se citi si documentele atasate plus link-ul din primul meu comentariu.
P.S. In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, d-na primar si avocatii domniei sale ar trebui sa stie si prevederile legii nr. 51 si a legii nr. 101/2006 , plus prevederile art 22 din contractul cu Romprest! Asa cum am spus in acest litigiu cu Romprest, nu e loc de heirupism juridic ci de stiinta de carte!”, este mesajul Anei Birchall.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Nereguli grave descoperite de ANPC la un supermarket Auchan!

Publicat

in

De

UPDATE ora 18:00

Drept la replică – Auchan Retail România, 29.07.2021

Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi, restul magazinului rămânând deschis pentru clienți. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor.

Reprezentanții Auchan

ȘTIREA INIȚIALĂ

Rebranduit în anul 2013, în loculul fostului supermarket Real, Auchan Vitan a fost închis astăzi, în urma unor nereguli grave descoperite de către ANPC.

Contactat de Bugetul.ro, comisarul-șef Sorin Susanu ne-a confirmat închiderea unității Auchan din zona Vitan.

Auchan Vitan a fost închis de noi acum, cu propunere de suspendare a activității până la 6 luni, pentru deficiențe care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Sub coordonarea directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Claudiu Dolot, la nivel național, se desfășoară o amplă operațiune de control. La această acțiune au participat și directorul general al ANPC, Paul Anghel, precum și comisarul-șef Sorin Susanu.

Anterior, Sorin Susanu a afirmat, pentru Bugetul.ro, că au fost descoperite mari probleme în zona București-Ilfov. La Doraly, ANPC-ul a avut nevoie de sprijinul Poliției Române, pentru a-și putea încheia acțiunea de control. 

Discutăm despre zeci de tone de băuturi ținute în soare. După cum se poate observa într-o filmare intrată în posesia Bugetul.ro, temperaturile la care sunt păstrate băuturile la Auchan Vitan ajung și la 50 de grade Celsius.

Comisarul Sorin Susanu: „Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă”

Sorin Susanu atenționează că produse expuse direct la razele soarelui pot descompune elemente chimice din structura sticlei, inclusiv, de natură cancerigenă.

„Vorbim despre o acțiune amplă. Au fost probleme în Ilfov, la Doraly. Colegii au fost nevoiți să solicite sprijinul Poliției, pentru că am întâmpinat probleme când am vrut să ne desfășurăm controlul. Au intervenit foarte prompt și le mulțumim pentru asta!

Pentru că, în urma intervenției lor, am putut să ne continuăm controlul. Discutăm despre zeci de tone de băuturi oprite de la comercializare, vorbim în toată țara și acțiunea continuă.

Este îngrijorător faptul că la Auchan am găsit cantități enorme în soare. Tot ceea ce înseamnă expus în directele raze ale soarelui poate descompune elemente chimice din structura sticlei, care ajung în lichid. Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă. Luând în calcul că se poate face și laptele unui sugur cu apa respectivă, e o problemă foarte delicată.

În contextul actual al vânzărilor crescute, au comandat mult mai mult decât au ei capacitatea legală de depozitare”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend