Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

SURSE Polițiștii inițiază petiții pentru repunerea lui Marcel Vela în funcția de ministru al Afacerilor Interne

Avatar

Publicat

in

Într-o perioadă în care majoritatea polițiștilor protestează împotriva Guvernului Cîțu, pe problema înghețării salariilor, o parte dintre oamenii legii cer schimbarea ministrului de Interne, Lucian Bode.

În schimbul acestuia, polițiștii inițiază petiții în mediul on-line, pentru repunerea în funcție a fostului șef MAI, Marcel Vela.

Unul dintre cei care îl vor pe Marcel Vela din nou în fruntea Internelor a vobit cu Bugetul.ro, cu condiția să  nu-i dezvăluim identitatea.

Într-o perioadă de un an de zile, am reușit să ne schimbăm armamentul, mașinile, e strict profesional. Eu sunt apolitic, plus că sunt polițist activ. N-aș vrea să mă amestec politicul. 

Legat de dotare, aș minți să spun că a fost un an rău pentru dotare. Mă refer strict la polițiști, nu știu ce a fost la celelalte structuri ale MAI”, a declarat, pentru Bugetul.ro, polițistul care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Polițistul mergea la un birt, în sat, Carpațiul se bloca și luat bătaie de îi suna apa în cap

Omul legii ne-a dezvăluit marile probleme pe care le aveau polițiștii până când Marcel Vela a luat decizia de a-i dota cu pistoale Beretta.

Polițistul ne-a spus că, atunci când trebuia să aplaneze un conflict, la un birt, la sat, omul legii risca să-și „ia bătaie de îi suna apa în cap”. Motivul? Pistolul Carpați din dotare putea, oricând, să se blocheze.

„Pentru prima dată, în 30 de ani, mi s-a schimbat armamentul. Până acum, aveam niște autoturisme vechi, cu peste 300.000 de kilometri. Acum avem Loganuri noi. Până acum, erau niște Loganuri din 2006, de pe care curgea rugina.

Și la posturile de poliție situație era sub orice critică. Acum, fiecare polițist de la postul de poliție are un Beretta. Vorbim de 9mm, totuși.

Până acum, polițistul mergea la un birt, în sat, Carpațiul (n.r. – pistolul Carpați) se bloca și lua bătaie de îi suna apa în cap. Nu sunt mare simpatizant al fostului ministru, dar lucrurile bune trebuie să le scot în evidență.

Dacă mi-a îmbunătățit condiția de muncă, mie îmi convine, indiferent de nume. Pentru mine, acolo e o persoană politică și un nume. Nu mă interesează nici partidul”, a declarat, pentru Bugetul.ro, polițistul din prima linie.

În iulie 2020, Bugetul.ro dezvăluia, în exclusivitate, că în Poliția Română există mașini care circulă fără ITP valabil.

Vezi mai multe AICI: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Bilanțul lui Marcel Vela

În noiembrie 2020, Marcel Vela își prezenta bilanțul după un an în fruntea Ministerului de Interne.

Am reușit finalizarea unor achiziții importante de echipament și tehnică de intervenție pentru toate structurile operative ale ministerului.
• 7.082 autovehicule
• 25.000 de pistoale
• 28.553 mijloace specifice de ordine publică (7.513 bucăți mijloace de protecție antiglonț – veste, maiouri, căști, scuturi), 10.640 bucăți mijloace de protecție OP (căști, scuturi), 4.000 bucăți dispozitive cu șoc electric, 6.000 bucăți body-cam și 400 complete – Dispozitive de blocare trecere auto.
• 52 ambulanțe 4×4 tip B;
• 4 automacarale cu braț ridicător și platformă pentru transport accesorii și materiale;
• 13 buldo-excavatoare; 60 de autospeciale pentru descarcerare;
• 26 autospeciale cu termoviziune, iar în perioada următoare vor fi recepționate alte 24.
• Suntem în faza de evaluare pentru achiziția a 6 elicoptere mari (3 de uscat ș 3 de intervenție maritimă). Vom avea, de asemenea, 2 avioane medicale SMURD noi. Există un proces de negociere pentru accesarea unui proiect pentru achiziționarea a 7 elicoptere noi pentru exercitarea misiunilor de supraveghere a traficului, în sprijinul poliției rutiere sau a celei de frontieră”, spunea Marcel Vela, la acea vreme.

Vezi și

Guvernul Cîțu începe o mare reorganizare a prefecturilor! Apare obligativitatea înființării unei noi structuri! Ordinul prefectului nu va mai fi semnat și de subprefect

Cine sunt ‘baronii luxului’ din PNL și USR. Bugetari de top de pe urma Consiliilor de Administrație

EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Încercând să-l acopere pe Vlad Voiculescu, Andreea Moldovan se face de râs! Îl contrazice chiar pe ministrul Sănătății

Avatar

Publicat

in

De

Sub conducerea lui Vlad Voiculescu, Ministerul Sănătății se face de râs! Încercând să-l acopere pe Vlad Voiculescu, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că șeful său direct a fost prezent la Spitalul Victor Babeș printre primii, încă de la ora 17:00 (n.r. – în condițiile în care tragedia s-a petrecut la 16:25).

Paradoxal, Andreea Moldovan îl contrazice chiar pe Vlad Voiculescu. În jurul orei 23:00, ministrul Sănătății a anunțat, pe pagina de socializare, că a aflat despre tragedia de la „Victor Babeș”, la ora 18:30.

Dânsul a fost acolo de la ora 5 (n.r. – 17:00)”, a afirmat, marți dimineața, Andreea Moldovan.

Vlad Voiculescu: „Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș”

Condoleanțe familiilor îndurerate!
Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului.
Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați.
O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici.
Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a fost mesajul lui Vlad Voiculescu.

Trei persoane și-au pierdut viața luni, după o defecțiune la instalația de oxigen a unității mobile ATI a Spitalului Victor Babeș din Capitală.

Vezi și Carmen Tănase a izbucnit la adresa lui Raed Arafat: ‘Nesimțituleeeee, ia tirul și dă-i drumu’ de-aici!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Dezbatere cu scandal la Ministerul de Interne: ‘Este o mizerie! Asta este! Este o mizerie prin care vreți să tăiați ultimele drepturi fundamentale ale românilor!’

Avatar

Publicat

in

De

Luni, Ministerul Afacerilor Interne a organizat o videoconferință la care a participat și reporterul Bugetul.ro, pe tema proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care agenții economici care încalcă legea sunt sancționați mult mai drastic.

La dezbatare au participat atât reprezentanți ai sociatății civile, cât și ai Ministerului de Interne.

Un reprezentant al Asociației Civice Dreptate s-a contrat dur cu comisarul-șef Geani Nica, secretar general-adjunct al MAI.

Persoana respectivă i-a transmis comisarului-șef Nica faptul că proiectul de lege „este o mizerie”, prin care autoritățile vor să taie „ultimele drepturi fundamentale ale românillor”.

Acesta a susținut că proiectul de lege pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne nu are un fundament legal, dat fiind că, potrivit reprezentantului Dreptaiea, pandemia nu a fost declarată oficial în țara noastră.

Bugetul.ro vă prezintă dialogul dintre reprezentantul ONG-ului și cel al Ministerului de Interne:

Reprezentant ONG: Să ajungem să fim la mâna unui agent constatator sau a unui polițist local? Până unde vreți să ajungeți, să închideți România de tot?

Geani Nica: Putem să ne întoarcem la subiectul nostru de astăzi?

ONG: Nu, nu, nu! Dați-mi voie!

GN: Haideți să vorbim despre subiectul nostru, de astăzi!

ONG: Dar nu e un proiect, domnu’ Nica! Este o mizerie! Asta este! Este o mizerie prin care vreți să tăiați ultimele drepturi fundamentale ale românilor! Deci, ca să spunem lucrurilor pe nume.

GN: Am reținut intervenția.

ONG: Nu rețineți, că nu este suficient. Trebuie să luați și măsuri. Adică să vă oprim cu abuzurile.

GN: Îmi dați voie să vă dau un răspuns?

ONG: Vă rog…

GN: Acesta este un proiect de lege care va putea fi inclusiv amendat sau supus controlului inclusiv al CCR, inclusiv al Avocatului Poporului, care interferează în chestiuni care privesc drepturile fundamentale ale persoanelor. Repet! Este un proiect care-și urmează o anumită procedură de adoptare. O să mă exprim în cuvintele pe care le-ați folosit dumneavoastră. Chesiunea „la mâna unui agent constatator” este consacrată în legislația din România din anul 2001, odată cu Ordonanța 2, care prevede competența anumitor organe ale statului de a constata fapte contravenționale. Acele fapte sunt stabilite de un agent constatator, care primește această calitate prin diverse acte normative. Sună foarte grav această sintagmă: „la mâna unui agent constatator”. Nu sunteți la mâna unui agent constatator. Există mecanisme de control în justiție.

ONG: Cum să nu fie? Dacă dumneavoastră vreți să exceptați executarea, că asta vreți. Vreți să exceptați executarea. Să meargă și amenda, să meargă și… Atenție! Sancțiuni complementare înseamnă mai multe sancțiuni pentru aceeași faptă.

GN: Îmi pare rău, sunteți în eroare! Nu sunt mai multe sancțiuni pentru aceeași faptă. Sunt sancțiuni principale, cel mai întâlnite sunt avertismentul și amenda, și sancțiuni complementare, cum este aceasta. Așa cum îi zice și denumirea, este complementara amenzii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend