Conecteaza-te cu noi

Anchete

SURSE Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Schema Kovesi-Iohannis-Birchall

Publicat

in

Curtea Constituțională a României i-a dat dreptate premierului Viorica Dăncilă în războiul cu președintele Klaus Iohannis, privitor la revocarea din funcția de ministru al Justiției a Anei Birchall. Prin decizia sa, CCR l-a obligat pe șeful statului să o revoce „de îndată” pe Birchall.

Cu toate acestea, Ana Birchall va reprezenta România la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), ce urmează să aibă loc în Luxemburg, în perioada 7-8 octombrie 2019.

Vezi și EXCLUSIV Soția lui Florian Coldea, colegă cu asociatul de huzur al lui Dan Barna

Potrivit comunicatului MJ, „pe agenda reuniunii sunt subiecte de maxim interes pentru consolidarea spațiului de justiție, libertate și securitate al Uniunii Europene. Astfel, miniștrii vor aborda teme precum măsurile UE împotriva corupției, problematica consolidării combaterii criminalității transfrontaliere prin intermediul Eurojust, aspecte legate de probele electronice, instituirea Parchetului European, aderarea UE la CEDO, combaterea discursurilor de incitare la ură în mediul online, protecția datelor cu caracter personal, precum și relația dintre democrație, stat de drept și drepturile fundamentale. Unele din aceste teme au constituit, la rândul lor, priorități ale Președinției României a Consiliului UE. Prin intermediul acestor măsuri, miniștrii justiției din UE îți propun să consolideze încrederea reciprocă între autoritățile judiciare ale statelor membre”.

Principalele două subiecte care vor fi discutate în Luxemburg la Consiliul JAI la care Guvernul României va fi reprezentat de ministrul revocat al Justiției vor fi măsurile Uniunii Europene împotriva corupției și instituirea Parchetului European. Aceste două subiecte sunt vitale pentru Laura Codruța Kovesi, cea care va conduce Parchetul European și care are nevoie de un mandat cât mai „larg” în lupta împotriva corupției, informează Național.

Dar oare îi va întinde Ana Birchall această nesperată mână de ajutor din partea României? Că doar lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă în Luxemburg ar fi ajuns un cu totul alt ministru al Justiției…”, mai scrie publicația amintită.

Surse politice au precizat, pentru Bugetul.ro, că Laura Codruța Kovesi va primi mâna de ajutor, care îi este atât de necesară, de la Ana Birchall, acesta fiind motivul pentru care Klaus Iohannis nu a executat „de îndată” decizia CCR.

Vezi și

Vești mari! Statul dă bani pentru majorarea salariilor- Cine sunt angajații norocoși

Șoferi, atenție! Ordinul a fost publicat: Din această săptămână, s-a dublat termenul

Nebunie în cazul Caracal! O adevărată răsturnare de situație: Alexandra și Luiza, în casa lui Dincă în același timp

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

Ministrul Economiei reacționează dur la adresa șefului ANPC, după articolul Bugetul.ro: Îl somez să înceteze

Publicat

in

De

Bugetul.ro a dezvăluit, joi, în exclusivitate, că șeful ANPC, Horia Constantinescu, dorește să reorganizeze instituția, urmând să facă anumite restructurări, mai multe posturi urmând a fi desființate. Conform surselor noastre, operațiunea urma să se desfășoare fără acordul ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Horia Constantinescu a confirmat, pentru Bugetul.ro, că are în plan să reorganizeze ANPC-ului. El ne-a prezentat și scopul acestei mișcări: concentrarea forțelor pe București-Ilfov. În această regiune, conform lui Constantinescu, sunt 431.000 de operatori economici, iar ANPC-ul nu le poate face față.

Vezi și EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Totodată, șeful ANPC a menționat că discuțiile privind această reorganizare au început pe vremea când Niculae Bădălău era ministru al Economiei și că l-ar fi informat și pe Virgil Popescu, actualul ministru, despre această operațiune, însă nu au apucat să o discute.

În replică, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, l-a somat public pe Horia Constantinescu să înceteze cu declarații privitoare la o eventuală reorganizare, dat fiind că el nu deține documente în acest sens.

Vezi și Șeful ANPC confirmă articolul Bugetul.ro: Vrea să reorganizeze instituția! Adio angajărilor pe pile?

Șeful Economiei i-a transmis președintelui ANPC că vrea „mai multă muncă și mai puțin zgomot”.

„Competența și profesionalismul sunt câteva dintre criteriile pe care le-am cerut întotdeuna oamenilor care au făcut parte din echipa mea, indiferent unde m-am aflat. Pe aceste principii mă voi ghida și pe viitor.

De aceea, vin să fac o precizare în legătură cu informațiile care au apărut cu privire la reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Reorganizarea ANPC se face prin Hotărâre de Guvern, inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, iar statul de funcții se aprobă prin ordin al ministrului Economiei. Niciunul din aceste documente nu se află în atenția mea în perioada imediat următoare. Declarațiile președintelui ANPC sunt acțiuni personale de PR și îl somez, public, să înceteze. Vreau mai multă muncă și mai puțin zgomot.”, a reacționat, pe Facebook, Virgil Popescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV S-a început destructurarea pe ascuns a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Publicat

in

De

Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că s-a început destructurarea pe ascuns a uneia dintre cele importante instituții control a Statului Român. Mai multe posturi ar urma să fie desființate.

Concret, conform unor informații de ultimă oră intrate în posesia Bugetul.ro, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu, a început să reorganize instituția, fără a avea acordul ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Potrivit surselor noastre, mai multe posturi din ANPC ar urma să fie desființate, iar „un sfert din comisari vor trebui să dea din nou concurs”.

„Președintele încearcă să facă o reorganizare, sunt județe întregi unde toată lumea trebuie să dea concurs din nou. Face chestia asta ca să treacă toți pe la el, să treacă apoi cine trebuie. Ministrul nu e de acord și, din câte am înțeles, nu știe chestia asta.

Cel mai probabil, după alegerile de duminică va fi schimbat. Se știe clar, că e omul care a stat lângă Dragnea. Se știe că e asociat la Bonton cu fiul lui Năstase (n.r. – Andrei Năstase) și e omul pus de Dragnea acolo.

El face această reorganizare pe ascuns, în care dă afară foarte mulți juriști, un sfert din comisari vor trebui să dea din nou concurs. Există riscul să apară foarte mulți oameni noi, care ar putea crea mari probleme, pentru că nu au lucrat niciodată în sistem.

Sunt oameni care sunt și de 10 ani în instituție, care vor trebui să dea din nou concurs, care nu s-au obișnuit să treacă pe la șef și își fac treaba fără probleme. El a găsit o soluție să-i îngenuncheze.

Spre exemplu, tot ce înseamnă șef birou, șef serviciu, toate se desființează. Vor urma să dea concurs pentru un post normal de comisar. Juriștii, la fel. A atacat toți oamenii care sunt mai ok și cu un salariu un pic mai mare.

În fiecare regiune, e cel puțin un județ unde absolut toți comisarii trebuie să dea concurs, de la mic la mare. Marți s-a întâmplat totul, în mare liniște. Doar ministrul mai poate să oprească demersul, însă totul se petrece fără știrea lui”, au declarat, pentru Bugetul.ro, surse bine informate.

Totuși, alte surse nu exclud nici posibilitatea ca această reorganizare să facă parte dintr-o înțelegere a lui Horia Constantinescu cu Guvernul Orban, respectiv cu ministrul Virgil Popescu, pentru a rămâne președintele ANPC.

Bugetul.ro va continua să investigheze ceea ce se petrece în interiorul ANPC și vă vom ține la curent. De asemenea, toți cei care dețin informații despre restructurarea din interiorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor sunt rugați să ne scrie pe adresa: redactorsef@bugetul.ro.

Vezi și

Risc pentru pensionari- Ce se întâmplă începând cu anul 2020

EXCLUSIV ‘Moștenire’ de la Guvernul PSD! Omul din spatele lui Marcel Vela, fost consilier personal al lui Carmen Dan și Mihai Fifor

EXCLUSIV Cât costă dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend