Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SURSE – Culisele scandalului ‘măsluirii’ datelor pandemiei

Avatar

Publicat

in

Strategia de luptă cu valul III de coronavirus a creat două curente de opinie la guvernare, au explicat surse din PNL și USR PLUS pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Liberalii înclină spre o variantă ‘soft’ de luptă cu pandemia: măsuri graduale, fără restricții prea severe și numai atunci când nu există altă variantă. Argumentele PNL sunt că populația nu mai este dispusă să accepte înăsprirea măsurilor și că economia trebuie lăsată să respire, spun surse liberale.

PNL-iștii mai susțin că au trecut printr-un an de pandemie și au toate datele necesare să ia cele mai bune măsuri, bazate pe experiență, spre deosebire de USR PLUS care a criticat de pe margine.

Surse din PNL au mai explicat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că au de-a face cu o poziție inflexibilă a partenerilor de la USR PLUS: ‘Ei nu știu altceva decât să închidem. Nu ești de acord cu ei, se ridică și pleacă. Se comportă ca niște copii răsfățați”.

Pe de altă parte, USR PLUS consideră că dacă nu se controlează din timp pandemia, și se iau decizii mai târziu așa cum ar vrea PNL, atunci pot apărea probleme economice și mai mari, motiv pentru care ar trebui avute în vedere măsuri mai stricte.

Un alt argument USR PLUS este că multe state europene au un regim mai sever decât al României.

Cei din USR-PLUS îi acuză pe liberali că au rămas cu sechele de la alegerile parlamentare, când au închis piețele, și le e frică să pună piciorul în prag, dar ar trebui să înțeleagă că au trecut alegerile și trebuie luate decizii impopulare dar necesare. „Liberalii suferă de complexul Șoșoacă, le e frică că le vor da apă la moară grupurilor anti-mască, anti-vaccin, anti-restricții, dar nu poți să împaci pe toată lumea”, spun sursele citate.

Suspiciunile ridicate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la calcularea incidenței COVID-19 de fosta guvernare liberală reprezintă efectul acestei lupte surde din Guvern, au spus surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Report de milioane de euro la Joker și Loto 6/49

Avatar

Publicat

in

De

Un report de peste 26,98 milioane lei (peste 5,47 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în cadrul extragerilor loto care au loc duminică, iar la Loto 6/49, categoria I, este în joc o sumă de peste 11 milioane lei (peste 2,24 milioane de euro), informează Loteria Română.

La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 1,31 milioane lei (peste 267.700 de euro), iar la Noroc Plus se înregistrează un report cumulat de peste 43.200 de lei.

Potrivit sursei citate, la Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 880.200 de lei (peste 178.600 de euro), iar la categoria a II-a, la acelaşi joc, reportul este de peste 53.500 de lei (peste 10.800 de euro).

La Super Noroc este în joc la categoria I un report în valoare de peste 83.400 de lei (aproximativ 17.000 de euro) iar la categoria a II-a se înregistrează un report în valoare de peste 28.700 de lei.

Duminică, 9 mai, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 6 mai, Loteria Română a acordat 19.200 de câştiguri în valoare totală de peste 1 milion de lei.

La tragerea Joker de joi, 6 mai, la categoria a II-a s-a înregistrat un câştig în valoare de 329.410 lei. Biletul norocos a fost jucat în Târgu Jiu şi a fost completat cu o varianta simpla la Joker şi o varianta la Noroc Plus, conform agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Românii se înghesuie la vaccinare! Cum arată ultimele date de la Maratonul din București

Avatar

Publicat

in

De

Peste 12.000 de persoane au fost vaccinate, până duminică, la ora 8.50, la Maratonul din Bucureşti, în cele două locaţii unde se derulează acţiunea.

”Total persoane vaccinate la Maratonul Vaccinării – Ediţia Bucureşti, în centrele Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României: 12.362. Pe parcursul nopţii, de la ora 00:00 până la ora 09:10 au fost 686 persoane vaccinate în centrul de vaccinare Biblioteca Naţională a României şi 976 persoane la centrul de vaccinare Sala Palatului”, au transmis, duminică, organizatorii evenimentului.

Aceştia au precizat că datele sunt valabile pentru ora 8.50.

Vaccinarea contină, în toate cele 50 de fluxuri, până luni, la ora 8.00.

Peste 1.200 de medici, studenţi, asistenţi medicali, precum şi personal administrativ din cadrul Universităţii claborează pentru desfăşurarea acestui proiect.

Peste 21 de zile se va organiza un alt eveniment, pentru a asigura rapelul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend