Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

Curtea de Arges

SURPRIZA? UITE cine e NOUL VICEPRIMAR la Domnesti

Publicat

in

PSD a dat lovitura la Domnesti, una asteptata avand in vedere consistenta si culoarea politica a legislativului local. De ieri dupa amiaza Doru Smadu este noul viceprimar al comunei Domnesti. Acesta a facut o mutare surpriza in sedinta de consiliu local si a propus pe ordinea de zi un nou punct: alegerea viceprimarului. Consilierii au votat cu 11 la 1, iar Doru Ion Smadu este noul viceprimar de la Domnesti. De precizat ca un mare sustinator din umbra al lui Doru Smadu este PSD-ul Mihai Tomescu, Seful Ocolului Silvic Domnesti.

Amintim ca in primavara, la o şedinţa cu oamenii de partid, în plină campanie electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie, Doru Ion Smadu, din postura de consilier local si preşedintele PSD Domneşti a şocat audienţa compusa din toata  floarea PSD-istă. Doru Smădu, preşedintele PSD Domneşti a spus, la microfon, cu sala plină, în prezenţa lui Şerban Valeca ca el nu va vota candidatul propiului partid, suparat fiind ca nu el a fost ales candidat la primarie.: „Da, domnule! M-am decis! Votez cu Gabi Crăciun!”  Gabi Crăciun a fost  candidatul PNL pentru fotoliul de primar al comunei Domneşti.

Smădu si-a aratat astfel  supărarea că nu a fost el alesul PSD-ului pentru funcţia de primar. Smădu nu-l vroia sub nicio formă pe Gabriel Ion Zăvoianu candidat la primarie, chair dacălasase impresia in campanie că se mulţumeşte cu postul de viceprimar şi funcţia de preşedinte al PSD Domneşti. Ca apoi a tacut, iata ca i-a prins bine, ieri devenind al doilea om al comunei si secundul primarului.

 

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ! Zeci de argeșeni au ajuns la Spital, după ce au fost mușcate de căpușe

Publicat

in

De

Sezonul cald, când oamenii încep să își desfășoare tot mai multe activități în aer liber, aduce cu sine o serie de beneficii, printre care asimilarea de vitamine și minerale, dar și pericole, unul dintre acestea fiind mușcătura de căpușă.

Căpușele sunt paraziți externi, care se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). La om, pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esențial ca acestea să fie îndepărtate la timp și corect.

NU ORICE MUȘCĂTURĂ DE CĂPUȘĂ POATE TRANSMITE BOALA LYME, dar trebuie știut că, netratată, această patologie poate afecta articulațiile, cordul și sistemul nervos. În această primăvară, zeci de persoane s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe sau în cadrul Secției de Boli Infecțioase, pentru a solicita sprijinul specialiștilor în vederea extragerii căpușelor. Din fericire, în niciunul dintre cele 42 de cazuri înregistrate din aprilie și până în prezent nu a fost necesară internarea, medicii specialiști recomandând tratament adecvat, la domiciliu.

Sfaturi pentru îndepărtarea căpușei de pe tegument, la domiciliu: Se dezinfectează locul cu alcool. Folosind o lupă, se extrage cu penseta căpușa, trăgându-i capul și nu corpul. (Dacă se apasă pe corp sau se aplică substanțe sau căldură, crește numărul de bacterii deversate în pielea omului, în cazul în care căpușa este infectată). Se spală bine cu apă și săpun și se aplică, din nou, alcool sanitar sau iod/betadină. Este esențial ca îndepărtarea să fie făcută în primele 12 ore de la înțepătură. Se mai poate extrage cu servețelul prin înfășurare. În cazul în care rămân fracțiuni de căpușă în tegument, este recomandată prezentarea la medic, astfel, evitând un pericol.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

NU RATA! Anunt angajare

Publicat

in

Notar Public Ștef Diana angajează OPERATOR CALCULATOR.

CV-urile se pot trimite la bnpaduinea@yahoo.com .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend