Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Surpriză MARCA Papa Francisc: Vaticanul trece la mătănii inteligente, conectate la smartphone

Publicat

in

Vaticanul promovează ”mătăniile inteligente”, conectate la dispozitivele mobile prin intermediul unei aplicații de rugăciune lansate la începutul anului de Papa Francisc, anunță Catholic News Agency.

Prezentate ca ”smart rosary”, mătăniile inteligente au fost lansate marți într-o formulă compatibilă cu sistemele iOS și Android app. Costul dispozitivului este de 99 de euro.

Citește și: Andrei Caramitru DĂ USR de GOL: adevăratul motiv pentru care USR NU votează guvernul PNL

“Rozariul este o tradițiie spirituală frumoasă pentru meditația asupra Evangheliei alături de Fecioara Maria, e o rugăciune simplă și smerită”, a arătat un reprezentant al Sfântului Scaun.

Potrivit presei, brățara “eRosary” este activată prin semnul crucii și se sincronizează cu dispozitivele mobile cu ajutorul aplicației “Click to Pray eRosary”, care înregistrează evoluția utilizatorului și îi oferă materiale ajutătoare video și audio privind mătăniile.

Dispozitivul are opțiunea conectării prin bluetooth și este rezistent la apă. Este pus în vânzate prin intermediul inițiativei “Click to Pray”, un demers papal concretizat în Rețeaua Mondială de Rugăciune (Worldwide Prayer Network).

Produsul este dezvoltat de compania GadgTek Inc (GTI), cu sediul în Taiwan.

Papa Francis a lansat aplicația “Click to Pray” în luna ianuarie, încurajându-i pe tineri să o descarce online pentru ”Rugăciunea păcii”.

Un videoclip de promovare a mătăniilor inteligente a fost publicat marți.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 27 mai

Publicat

in

De

Ortodoxe

Sf. Mc. Iuliu Veteranul; Sf. Sfinţiţi Mc. Eladie şi Terapont, episcopul Sardiei; Sf. Mărturisitor Ioan Rusul (Dezlegare la peşte)
Greco-catolice
Sf. m. Eladie; Sf. Iuliu Veteranul

Romano-catolice
lSf. Augustin din Canterbury, ep.

Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 27 mai.

A fost ucis în cetatea Durostorum, pe malul drept al Dunării, unde au fost martirizaţi mulţi creştini, în timpul persecuţiilor declanşate de împăratul Diocleţian (285-305).

Între aceştia s-a aflat şi soldatul veteran Iuliu, care a refuzat să aducă jertfă zeilor şi să participe la cultul împăratului.

Astăzi este pomenit şi Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul, care s-a născut în jurul anului 1690, în Rusia. A căzut prizonier la turci, în timpul războiului ruso-turc din anul 1711.

A ajuns rob la un ofiţer superior turc din Procopie, Asia Mică, căruia i-a slujit cu credinţă şi smerenie.

Era îngrijitor la animale iar grajdul vitelor i-a devenit şi locul de odihnă. Deşi, în timp i s-a oferit o cameră apropiată de grajd, a refuzat şi a continuat să doarmă alături de animale.

Prin rugăciunile Sfântului Ioan Rusul, grajdul se umplea de bună mireasmă. Dormea puţin, se ruga mult şi se hrănea cu pâine şi apă. În fiecare sâmbătă mergea la biserică şi se împărtăşea cu Sfintele Taine. A plecat la Domnul în jurul vârstei de 40 de ani, în anul 1730.

Sfintele sale moaşte au fost descoperite peste trei ani, după ce s-a arătat sfântul în vis preotului satului.

În prezent, sfintele moaştele ale Sfântului Ioan Rusul se află în localitatea Procopie din insula grecească Evvia.

La Sfântul Ioan Rusul, mare tămăduitor şi făcător de minuni, au evlavie credincioşii de pretutindeni. În Evvia, Sfântului Ioan Rusul, cel care a trăit toată viaţa ca un rob, în grajd, împreună cu animalele, i s-a ridicat o biserică impunătoare. (surse: „Istoria Bisericii Ortodoxe Române”, pr. prof. dr. Mircea Păcurariu, Basilica, 2013; http://www.crestinortodox.ro).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Joe Biden: Trump este un `cretin perfect` pentru că şi-a bătut joc de masca sa

Publicat

in

De

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a afirmat marţi că Donald Trump este un „cretin perfect” pentru că a făcut glume în legătură cu felul în care s-a prezentat atunci când a purtat o mască la prima apariţie publică de la începutul crizei de COVID-19, scrie AFP preluat de agerpres.

„Este un cretin, un cretin perfect să spună astfel de lucruri”, a reacţionat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama la CNN, în cursul primei apariţii realizate în persoană de când pandemia a suspendat pe neaşteptate campania pentru prezidenţialele din noiembrie.

„Toţi marii doctori din lume spun că trebuie să porţi mască când eşti într-o mulţime”, a adăugat el.

„Cred că trebuie să conduci dând un tu exemplul”, a mai declarat Joe Biden, calificând afirmaţiile lui Donald Trump „chestii macho”.

„Asta a ucis oameni, ucide oameni”, a deplâns candidatul democrat, citând bilanţul grav de aproape 100.000 de morţi în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume.

Joe Biden, 77 de ani, a ales „Memorial Day”, ziua de omagiere a soldaţilor americani căzuţi în luptă, pentru a-şi face prima apariţie în public de la 15 martie. El şi soţia sa, Jill, au purtat măşti negre pentru a depune o coroană de flori la monumentul eroilor din statul său, Delaware, luni.

Republicanul Donald Trump, 73 de ani, nu a purtat niciodată mască în public de la începutul pandemiei. El nu şi-a încălcat obiceiul luni, cu ocazia a două ceremonii de comemorare.

În cursul serii, liderul de la Casa Albă a reluat pe Twitter un mesaj în care apărea Joe Biden purtând o mască peste jumătate de faţă sub ochelari de soare, însoţit de un comentariu în batjocură: „Asta poate ajută să explice de ce lui Trump nu îi place să poarte mască în public”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend