Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Surpriză la Miami Open – Tânărul italian de 19 ani, Jannik Sinner, s-a calificat în final turneului de tenis

Publicat

in

Prima semifinală masculină de la Miami Open s-a jucat vineri seara între spaniolul Roberto Bautista-Agut (12 ATP) și italianul Jannik Sinner (31 ATP), potrivit Mediafax.

Tânărul italian de 19 ani a reușit să se impună cu 5-7, 6-4, 6-4, în fața mult mai experimentatul său adversar, calificându-se în finală.

Spaniolul a început bine, luând un break chiar în primul game al meciului. Italianul de doar 19 ani a refăcut egalitatea în game-ul 6 și a salvat 3 mingi de break în game-ul 7, însă a cedat la 5-5 serviciul și a pierdut setul cu 5-7.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, cei doi mergând cap la cap până la 4-4, Sinner fiind totuși pus în situația de a salva 4 mingi de break în game-ul 7. La 5-4 pentru el, italianul și-a procurat 3 mingi de break, din care a valorificat-o pe a doua, adjudecându-și setul.

Citește și: Dosarul fostei șefe a DNA instrumentat de procuroarea Florea de la SIIJ este NEFINALIZAT – Aceasta nu a respectat dispoziții directe ale ICCJ

În decisiv, Sinner a început cu stângul, pierzând game-ul 3, pe propriul serviciu. A recuperat însă rapid și a dus scorul la 3-3. La 5-4 a replicat game-ul din setul 2. 0-40 pe serviciul lui Bautista-Agut și apoi game, set și meci.

Sinner, beneficiar al unui parcurs în care cel mai bine cotat adversar, până la Bautista-Agut, a fost rusul Karen Khachanov (22 ATP), accede astfel, la doar 19 ani, în finala unui turneu ATP 1000, unde îl va întâlni pe câștigătorul celeilalte semifinale dintre rusul Andrej Rublev (8 ATP) și surprinzătorul polonez Hubert Hurkacz (37 ATP).

Sinner a pătruns în circuitul profesionist în 2018, teușind să ajungă în top 100 ATP în 2019. Anul trecut a câștigat turneul ATP 250 de la Sofia, iar la începutul acestui an s-a impus în primul turneu pregătitor de la Melbourne.

Jannik Sinner a terminat sezonul 2020 ca lider mondial la juniori, iar în clasamentul ATP ocupă acum cel mai bun loc din cariera sa (31), pe care îl va înbunătății la finele acestui turneu, cu cel puțin 7-8 poziții.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Scandalul facturilor eronate: ANPC anunță că a aplicat amenzi totale de 645.000 lei până acum. La Electrica Furnizare s-au refăcut peste 2,2 milioane de facturi

Publicat

in

De

​Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat miercuri că în urma controalelor efectuate până acum a aplicat amenzi în valoare de 645.000 de lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii. ANPC a dat ca exemplu, Electrica Furnizare, unde, prin procesul verbal de constatare a contravenției, s-au stornat 2.232.224 de facturi.

 • “Până în acest moment, comisarii ANPC au finalizat 94 de acțiuni de control, în întreaga țară, alte 100 aflându-se în curs de derulare.
 • Până acum, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 645.000 lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.
 • Până la această oră, cu titlu de exemplu, la operatorul economic Electrica Furnizare, prin procesul verbal de constatare a contravenției, s-au stornat 2.232.224 de facturi la care nu se cuprinseseră conceptele de compensare/plafonare de la 1.11.2021, urmând a se emite un număr egal, în ogindă de facturi calculate conform normelor legale în vigoare.”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de ANPC.

Autoritatea enumeră următoarele abateri constatate în urma controalelor la furnizorii de energie și gaze:

 • nu a fost aplicată plafonarea și compensarea prețurilor conform OUG118/2021 începând cu 01.11.2021
 • tabelul privind consumul energie electrică, de pe site-ul companiei nu cuprinde consumul zilnic de referință, inclusiv marja de 10%
 • informările privind compensarea facturilor de energie electrica și gaze naturale, transmise clienților, nu conțin elementele din care este compus prețul la care se aplică compensarea
 • nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor,
 • nerespectarea termenului de răspuns la solicitarile petenților de încheiere a contractelor de furnizare pentru energie electrică și gaze naturale, punând consumatorii în situația de a nu cunoaște statusul contractului o perioadă de până la 60 de zile.
 • contractele emise nu conțin prețul serviciilor din prețul gazului, doar prețul total, astfel încât consumatorul nu poate verifica modalitatea de calcul al compensării acordate
 • diferențe de preț între 2 notificări privind prețul emis de operatorul economic unui consummator
 • împiedicarea, sub orice formă a comisarilor ANPC de a exercita atribuțiile de serviciu: nerespectarea termenului de răspuns;
 • procedură nesigură: operatorul economic nu s-a asigurat că notificările privind majorările de preț au fost primite de consumatori;
 • practică comercială incorectă: majorările succesive ale tarifelor nu au fost determinate de modificări legislative
 • furnizarea de energie electrică, fără licență
 • nerespectarea termenului de facturare și facturarea comasată pe două luni.

ANPC a mai precizat că își va continuă verificările până pe data de 31 martie 2022.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Numărul țărilor europene cu raportări Covid record a ajuns miercuri la șapte / Salt incredibil al bilanțului zilnic din Austria

Publicat

in

De

Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus din Austria a doborât de departe recordul anterior, deoarece varianta Omicron, extrem de contagioasă, continuă să se răspândească, a declarat miercuri cancelarul Karl Nehammer, citat de Reuters.

“Avem aproape 30.000 de infecții. Este o cifră înspăimântător de mare”, a declarat Nehammer într-o conferință de presă.

Precedentul record de noi cazuri zilnice de Covid-19 era de 17.006, stabilit în urmă cu o săptămână.

Tot miercuri, Slovenia și Croația au raportat și ele bilanțuri record de cazuri noi de COVID-19, de 12.285 și, respectiv, 10.427, presa avertizând că cifrele reale sunt probabil mai mari, deoarece laboratoarele nu au putut procesa toate testele suficient de repede.

Slovenia, care a înregistrat un salt de 41,5% față de ziua precedentă și cu aproape 80% mai multe cazuri decât miercurea trecută, a scurtat perioada de carantină pentru cei angajați în sectoarele sănătății, asistenței sociale și educației pentru a permite funcționarea normală a acestora.

Croația, cu un salt zilnic de 38% în ceea ce privește numărul de cazuri, a raportat 45 de decese.

Germania a anunțat miercuri 112.323 de noi cazuri, o raportare zilnică ce trece pentru prima oară de 100.000 de infecții, dar ministrul sănătății a declarat că vârful nu a fost atins.

De asemenea, Ungaria a raportat un nivel maxim de 14.890 de infecții, dar numărul celor spitalizați cu Covid-19 a rămas la un nivel relativ scăzut

Bulgaria și Cehia au depășit și ele, miercuri toate bornele anterioare privind numărul de cazuri înregistrate într-o perioadă de 24 de ore.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend