Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SURPRIZA generată de pandemie pe piața muncii: aproape 40% din români își caută NOI locuri de muncă

Avatar

Publicat

in

Pandemia de coronavirus a schimbat părerea românilor privind locurile lor de muncă. Oamenii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 20% față de luna iunie a acestui an, conform BestJobs.

Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piața muncii, interesul angajaților în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă a crescut de la o lună la alta, inclusiv în rândul specialiștilor care au fost până acum mai puțin activi în căutarea unui nou loc de muncă, conform Mediafax.

Publicitate

Citește și; ‘EROII’ din prima linie: bolnavă de cancer, LĂSATĂ SĂ MOARĂ pentru că era infectată cu coronavirus

Astfel, în luna iulie, angajații din domeniul IT au fost printre cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum de peste 20.000 de căutări, dublu față de media lunilor anterioare. Contabilii și inginerii au fost și ei foarte activi în căutarea unui loc de muncă în luna iulie, cu un volum total de peste 50.000 de căutări.

Ofertele pentru joburi la distanță au continuat să fie la mare căutare și după ieșirea din starea de urgență, pe fondul interesului mare al angajaților de a lucra în continuare de acasă. Astfel, pe parcursul ultimelor trei luni au fost înregistrate, în medie, lunar, peste 20.000 de căutări pentru astfel de joburi, în timp ce domeniul poate cel mai solicitant în contextul actualei crize (medical & pharma) a înregistat o scădere de până la 25% a interesului candidaților pentru joburile din acest domeniu în luna iulie, comparativ cu luna anterioară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CJSU Hunedoara a ridicat măsura de închidere a barurilor, restaurantelor și cafenelelor din oraș

Avatar

Publicat

in

De

Primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susține, marți seara, într-o postare pe Facebook, că CJSU Hunedoara a ridicat măsura de închidere a barurilor, restaurantelor și cafenelelor din oraș, adoptată marți, potrivit Agerpres.

„Ca urmare a intervenției mele și a discuțiilor purtate cu prefectul județului Hunedoara în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, situația municipiului Petroșani a fost reanalizată în cadrul CJSU și s-a luat decizia ridicării măsurii de închidere a barurilor, cafenelelor și restaurantelor”, a scris Tiberiu Iacob-Ridzi pe rețeaua de socilizare.

Publicitate

Potrivit primarului, acest lucru a fost posibil datorită faptului că, din cele 78 de cazuri de Covid -19 active în Petroșani, 31 sunt izolate la căminul de bătrâni.

Citește și:Topul bogaților din Rusia s-a schimbat: cine este multimiliardarul care domină în țara lui Vladimir Putin

„Am decis să mă implic în această situație, dată fiind starea de fapt existentă în realitate și pentru a veni în sprijinul domeniului HORECA, serios afectat în această perioadă pandemică”, a mai scris primarul, care a făcut apel la oameni pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Marți, CJSU Hunedoara a decis să restricționeze și, în unele cazuri, să mențină restricțiile privind desfășurarea unor activități comerciale în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5/1.000 locuitori. Măsura viza orașul Petroșani și satele Băiești, Câmpu lui Neag, Dâncu Mic, Fintoag, Galați, Livadia, Mihăileni, Obârșa, Pricaz, Subcetate și Totești.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Colegiul George Coșbuc din Cluj-Napoca a fost închis după ce cinci elevi au fost confirmați cu Covid-19

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, marți seara, trecerea în scenariul roșu de funcționare, cu activități exclusiv online, la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca, unde cinci elevi au fost confirmați cu Covid-19, potrivit Mediafax.

„Ca urmare a apariției în această după-masă (marți după-amiaza-n.r.) a celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite, se va aplica scenariul 3 de funcționare în cazul Colegiului Național George Coșbuc, din Cluj-Napoca, începând de mâine, 30.09.2020”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Publicitate

Citește și:Topul bogaților din Rusia s-a schimbat: cine este multimiliardarul care domină în țara lui Vladimir Putin

De asemenea, Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț” Cluj-Napoca și Școala Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești vor trece, de miercuri, în scenariul 2.

Decizia a fost luată marți seara de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend