Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SURPRIZĂ DE PROPORȚII LA CORBI: Fiica lui Virgil Baciu candideaza la primărie

Avatar

Publicat

in

Virgil Baciu, candidatul PMP la șefia consiliului Județean Argeș și primar în funcție al comunei Corbi, a anunțat ieri că fiica sa, Anca Alina Baciu, va candida pentru funcția de primar în comuna natală a tatălui. După cum se știe, Virgil Baciu anunțase, de ceva timp, că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar al comunei Corbi, dar va susține un alt candidat despre care este convins ca va face aceeiași administrație de calitate, cel puțin la fel de eficientă cum a făcut-o el in ultimele doua mandate.

Ei bine, ieri, Virgil Baciu a făcut marele și așteptatul anunț: că va susține susţine în cursa pentru pentru fotoliul de primar al comunei pe Anca Alina Baciu, nimeni alta decât fiica sa. Cum era de așteptat, Anca Alina Baciu va candida din partea PMP. 

Publicitate

“Am hotărât sa susțin un candidat la funcția de primar in persoana fiicei mele BACIU ANCA ALINA și lista de candidați la funcția de consilier local din partea PMP din care voi face parte și eu ptr a avea continuitate in dezvoltarea comunei și a aduce o noua viziune asupra comunei noastre dragi .De ce BACIU ANCA ALINA ?Nu ptr ca e “fata lui tata “ ci ptr o mulțime de argumente , dar voi enumera doar doua ;1. are calitatea , pregătirea și chiar experiența necesară ( in ultimi trei ani a fost manager general la SC Valcon Roofs SRL , crescând permanent activitatea firmei ajungând in 2019 la o cifra de afacere de peste 150 miliarde lei vechi și un profit de 22 miliarde lei vechi ) considerată de către specialiști ca o performanța managerială .2. Va avea tot sprijinul meu de care are nevoie ptr a continuadezvoltarea si a implementa noi proiecte necesare “, a anunțat Virgil Baciu pe o re’ea de socializare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis, prima reacție după alegeri: ‘Epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă’

Avatar

Publicat

in

De

 Președintele Klaus Iohannis a avut prima ieșire publică după alegerile locale unde a precizat că: ”Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată că administraţiile locale de succes ale PNL sunt exemple pe care le vor preluate şi în alte administraţii locale. Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viaţa publică, pentru politicieni maturi şi admnistratori competenţi. ”

”A fost şi o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care Partidul Naţional Liberal şi USR devin forţele schimbării în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiţie pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD şi apoi cu votul de la alegerile prezidenţiale.

Pentru Partidul Naţional Liberal, este un scor istoric, cea mai bună performanţă electorală din ultimii 30 de ani. Felicitări, sunteţi astăzi cel mai mare partid din România, v-aţi câştigat credibilitatea prin muncă şi prin responsabilitatea cu care v-aţi asumat gestionarea celei mai grele crize pe care o traversează România.

Publicitate

Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată şi că administraţiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate în cât mai multe localităţi. Pentru USR-PLUS, o formaţiune tânără, la început de drum, este de asemenea un scor foarte bun. Felicitări, aţi dovedit că perseverenţa şi proiectele bine pregătite vă pot consolida ca partid şi vă pot asigura un loc important pe scena politică.”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a afirmat că alegerile locale au avut loc în condiţii cu totul speciale generate de pandemia COVID-19.

”Vreau să subliniez că tot ceea ce am văzut pe parcursul zilei de duminică la secţiile de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Procesul de vot s-a desfăşurat fără probleme majore şi avem, iată, un nou exemplu că atunci când autorităţile acţionează cu răspundere, rezultatele se văd. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au mers ieri la urne. Contribuţia voastră face ca democraţia să fie puternică şi bună. Am avut o prezenţă bună la vot, cu cât mai mult cu cât ne aflăm într-o criză sanitară. Implicarea fiecăruia dintre noi privind viitorul nostru va transforma ţara noastră în cea pe care ne-o dorim”, a afirmat preşedintele.

”Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată că administraţiile locale de succes ale PNL sunt exemple pe care le vor preluate şi în alte administraţii locale. Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viaţa publică, pentru politicieni maturi şi admnistratori competenţi. E şi un semnal clar transmis de cetăţeni că doar prin colaborarea şi pe viitor a formaţiunilor de dreapta România are şansa să se modernizeze şi să se dezvolte. Românii au votat pentru o direcţie nouă – a bunului simţ, a respectului pentru cetăţean şi a democraţiei. Administraţia publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali precum transparenţă, integritate, profesionalism toate puse în slujba interesului public”, a subliniat Klaus Iohannis.

El a spus că îl bucură foarte mult participarea tinerilor în număr mare la acest scrutin, iar cei care au câştigat încrederea alegătorilor sunt obligaţi să livreze o adminstraţie  publică performantă, care să ofere prosperitate. 

”Votul de ieri a reprezentat, totodată, şi un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării şi incompetenţei ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulţi baroni pesedişti se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluţii pentru dezvoltarea României”, a declarat preşedintele.

El a transmis alegătorilor că mai e un pas pentru a încheia acest val de schimbare.

”Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetăţenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat. Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de aşteptate şi de necesare. Printre acestea se numără şi modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esenţial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra oraşele şi comunele timp de 4 ani”, a argumentat Klaus Iohannis.

El i-a felicitat pe toţi cei care au câştigat mandate la alegerile de ieri, dar i-a avertizat că nu vor avea deloc o misiune uşoară pentru că aşteptările oamenilor sunt foarte mari.

”Îi îndemn, aşadar, să îşi onoreze toate promisiunile cu onestitate şi responsabilitate pentru a demonstra că se află  în mod real în slujba celor care le-au încredinţat destinele comunităţilor în care trăiesc. În încheiere, fac totodată un apel către autorităţile locale să organizeze tranziţia de putere la nivelul administraţiilor cât mai rapid şi fluent. Ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 şi de implicarea tuturor factorilor – centrali şi locali – depinde modul în care reuşim să gestionăm această situaţie complicată”, a conchis Iohannis, conform news.ro.

Citește și:

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelorviewscnt

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PSD, ieșire dură la adresa lui Iohannis: ‘O să arate țării cât de strâmbă este Dreapta Unită. Liberalii trebuie să o ia mai (NIC)UŞOR cu pianul pe scări!’

Avatar

Publicat

in

De

Reprezentanţii PSD au precizat, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis va arăta astăzi ţării, în declaraţia de presă, „cât de strâmbă este Dreapta Unită” şi că după alegerile locale liberalii trebuie „să o ia mai (Nic)uşor cu pianul pe scări”.

„De astăzi, Iohannis o să arate ţării cât de strâmbă este Dreapta Unită. Şi că, după alegerile locale, liberalii trebuie să o ia mai (NIC)UŞOR cu pianul pe scări!”, arată o postare făcută luni pe pagina de Facebook a PSD.

Reacţia vine în contextul în care şeful statului susţine luni, de la ora 18.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Publicitate

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a obţinut 42.73 % din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea, are un scor de 37.97%, indică datele provizorii după numărarea a 97,66% din voturi, informează news.ro.

Citește și:

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelorviewscnt

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend