Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sunteţi tineri şi aveţi un sistem de valori bine stabilit? Nu rataţi conferinţele de la Biblioteca Dinicu Golescu din Piteşti

Publicat

in

Tinerii cu vârsta între 14 şi 24 de ani au ocazia de a particia, în mod gratuit, la conferinţele practice “BookLand Evolution” care promovează adevăratele valori în societea tinerilor.

Conferinţele se vor desfăşura în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, între orele 15-17, la Biblioteca Judeţeană, şi vor fi prezenţi în faţă tinerilor , în fiecare seară, câte patru specialişti din domenii diferite. Luni: Camelia Dragomirescu, psiholog clinician şi psihoterapeut, Olimpia Doru, vicepreşedinte AOA Argeş, Andreea Codrea, fashion blogger, Laurenţiu Nastasoiu, preşedinte AIESEC Piteşti. Marţi: Mihai Paul Codunas, redactor-şef ePitesti, Simona Din, coordonator Argeş al Asociaţiei Interculturale Româno-Coreeană, Gabriel Cazan, avocat şi preşedinte al Consiliului Profesional al Mediatorilor Argeş, Ania Cazan, preşedinte „3fest”. Miercuri: Ion Sanduloiu, manager Salvamont Argeş, Iulia Ilie, director în cadrul Grupului de Acţiune Antidrog România, Mihai Alexandrescu, director Dezbaterea.ro, Olga Podaru, actriţa la Teatrul „Al. Davila”. Joi: Luminiţa Bortă, actriţa, Bogdan Tudor, fondator Class IT, Ruxandra Ogrendil, membru „Speakers Club”, Adrian Radu, designer vestimentar. Vineri: Valeria Coman, preşedinte al Asociaţiei Culturale de Tineret „Vatra”, Gianni Enache, director al Direcţei Antidrog, Maria Cirjaliu Murgea, consilier de nutriţie şi Cristian Cocea, director al Direcţiei de Cultură.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

COVID-19 în Argeș | 15 localități în scenariul roșu! Un deces în ultimele 24 de ore

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-incidența pe ultimele 14 zile: 2,38 (ieri 2,27)

-persoane internate la ATI: 14 (ieri 13);

-persoane internate în spital: 179 (ieri 184)

-persoane diagnosticate pozitiv:48.385 (ieri 48.231);

-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 154 (ieri 131);

Raportare decese: 1829 (ieri 1828);
– raportare decese noi: 1; femeie, 76 ani, nevaccinata – HTA, disfuncție multipla de organe

– număr teste RT-PCR efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 200 (ieri 181);
– număr teste rapide (antigen) efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 1158 (ieri 1224);

– număr persoane care au primit doza 1: 234.756 (ieri 234.593);
– număr persoane care au primit doza 1 de la ultima raportare:163;

– număr persoane care au primit doza 1 și doza 2: 157.116( ieri 157.027);
– număr persoane care au primit doza 2 de la ultima raportare: 89;

– număr total persoane complet vaccinate: 232.911 (ieri 232.698);
– număr total persoane complet vaccinate de la ultima raportare:213 ;

– număr total persoane care au primit doza 3 (booster): 52.218 (ieri 51.994);
– număr total persoane care au primit doza 3 de la ultima raportare: 224

Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive sau prin grafice, precum și alte informații utile despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: http://www.covidarges.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Protest la Spitalul din Curtea de Argeș – S-a supărat un medic că a fost detașat la o secție unde este mai mult de muncă

Publicat

in

De

O parte a personalului medical de la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș a ieșit, azi la prânz, în curtea unității spitalicești pentru a protesta față de o decizie a DSP Argeș. Este vorba de o decizie a Direcției de Sănătate Publică Argeș prin care, fără acordul lor, un specialist ATI de la Spitalul Câmpulung și un specialist ATI de la Spitalul Curtea de Argeș au fost detașați temporar, pentru o perioadă de 30 de zile la Spitalul de Urgență din Pitești. Aceasta decizie a venit ca urmare a lipsei de medici ATI in județ care ar fi condus la inchiderea sectie ATI a Spitalului Mioveni. Potrivit prefectului Perianu, în județ avem 13 medici ATI. 4 sunt la Spitalul de Urgență Pitești, 2 la Spitalul Mioveni, iar ceilalți 7 la celelalte unități spitalicești din Argeș. S-a luat legătura cu ei și li s-a solicitat acceptul ca fiecare să efectueze 3 gărzi pe lună la Spitalul de Urgență Pitești ca să fie acoperit deficitul acolo și să nu mai fie nevoie de cei doi ATI-iști de la Mioveni. Toți au refuzat și  au invocat motive personale.” Pentru ca unii medici au uitat de juramantul lui Hipocrate și au refuzat să dea ajutor in pandemie colegilor și pacienților de la Spitalul Județean, DSP a decis, fără acordul lor, ca un specialist ATI de la Spitalul Câmpulung și un specialist ATI de la Spitalul Curtea de Argeș să fie detașați temporar, pentru o perioadă de 30 de zile la Spitalul de Urgență din Pitești. Ei bine, de aici a pornit și protestul spontan de la Curtea de Argeș inițiat de medicul care a refuzat detașarea de la unitatea ATI aflată în renovare la Curtea de Argeș, la Spitalul Județean Argeș, acolo unde este mare nevoie de cadre medicale in actualul context pandemic.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend