Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

Campulung

Suntem victime ale câinilor fără stăpân din oraş!

Publicat

in

acfb2443fbb35912a9796d435c806a24.jpgChiar dacă legea care permite eutanasierea câinilor care nu sunt adoptaţi în 14 zile de când sunt strânşi în adăposturi poate fi aplicată, în Câmpulung este evident că până acum nu s-a luat nicio măsură în ceea ce priveşte câinii, adevăraţi dulăi, ce reprezintă pericole reale pentru toţi cetăţenii oraşului. Bineînţeles că, pentru a putea fi aplicată legea, întâi cineva ar trebui să se ocupe de strângerea câinilor. Anul trecut, odată cu moartea lui Ionuţ, băiatul muşcat de câinii maidanezi în Bucureşti, autorităţile locale ridicau din umeri şi spuneau că nu este dată o lege clară care să prevadă posibilitatea eutanasierii, apoi au dat vina pe lipsa normelor de aplicabilitate, ulterior spunând că au în vedere construcţia unui nou adăpost, dar nu au bani. Şi uite aşa, au mai trecut câteva luni, iar câinii maidanezi din Câmpulung în niciun caz nu sunt mai puţini.

Maşină avariată din cauza unui maidanez

Dacă până acum ne făceam griji pentru siguranţa noastră sau a familiilor noastre, care pot fi muşcate sau chiar ucise de câini chiar şi într-o banală ieşire din scara blocului, acum şi şoferii, care ar trebui să fie feriţi în maşinile lor de furia maidanezilor, suferă de pe urma câinilor fără stăpân. Astfel, un cetăţean al municipiului, un contribuabil cu dările la zi, care a preferat să îşi păstreze anonimatul, ne-a făcut o sesizare cu privire la un incident petrecut luni, 13 ianuarie, pe strada Traian. Persoana ne-a relatat că, în jurul orei 16.00, în timp ce se îndrepta pe strada Traian către magazinul Lidl, venind din direcţia centru, un câine maidanez a ieşit din dreptul SC EDILUL CGA şi, părând dezorientat şi agitat, în ciuda claxoanelor maşinilor, a ajuns pe banda sa de mers. Deşi şoferul nu avea viteză şi a şi frânat, câinele, care era vizibil speriat, a sărit pe aripa stângă a autovehiculului, pe care a şi înfundat-o, ricoşând în oglinda laterală stângă pe care a îndoit-o.
Redăm în continuare sesizarea primită la redacţie: „Mă numesc G.P. şi, deşi sunt contribuabil al acestui municipiu, mi-e greu să remarc îmbunătăţiri în privinţa curăţeniei acestui târg şi, implicit, în preocuparea „strângerii” maidanezilor. De pildă, astăzi, în jurul orei 16.00, în timp ce mă îndreptam către Lidl, din direcţia centru, un câine maidanez, din dreptul societăţii EDILUL CGA Câmpulung a ieşit în strada principală (Traian), s-a strecurat dezorientat printre maşinile ce se îndreptau către centrul oraşului şi, deşi eu am văzut câinele din timp, am redus viteza, chiar dacă aceasta era undeva la 20 km/h, iar în traversarea sa oblică, şi nu în linie dreaptă, acesta a sărit speriat în aripa stângă a autoturismului meu, pe care a înfundat-o puţin, apoi a ricoşat în oglinda laterală-stângă pe care a îndoit-o. În atare situaţie, vă întreb domnilor edili, cine suportă cheltuielile ocazionate cu repararea autoturismului meu? Constat că păgubiţi suntem doar noi, cetăţenii, care ne achităm cu regularitate dările ce ni se impun! Un astfel de eveniment cu care m-am confruntat astăzi se poate solda cu consecinţe mult mai grave (aviz cazul „Ionuţ” din Bucureşti!), ba chiar şi un grav accident rutier. În situaţia dată – câinii maidanezi (care vă “cad” în sarcină, ca şi edili) – nu au nicio răspundere! Aceste rânduri le voi face publice şi presei, tocmai pentru că am certitudinea că ele vor rămâne, în ceea ce vă priveşte, doar la acest stadiu… ”

Tragedia familiei lui Ionuţ, copilul muşcat de câini, se putea repeta în Câmpulung

Un alt incident, care putea repeta tragedia de la Bucureşti, s-a petrecut, zilele trecute, în cartierul Vişoi. În zona blocului 27 din strada Lt. Dumitru Lazea, la tomberoanele de gunoi, îşi fac veacul câţiva dulăi care sunt hrăniţi de câţiva iubitori de animale din zonă. Câinii, care deja se consideră stăpânii teritoriului, au atacat un copil care locuieşte în zonă. Acesta, vizibil speriat, a început să fugă, dar s-a împiedicat, iar câinii s-au repezit la el. Norocul copilului a fost că incidentul a fost văzut de câteva femei, care şi-au luat inima în dinţi şi au alungat câinii, salvându-l pe copil, altfel, nu vrem să ne imaginăm ce tragedie s-ar fi putut produce. Oricum, pericolul nu este trecut, deoarece zona este împânzită de copii, căci se află în apropiere atât de Şcoala Gimnazială „Theodor Aman”, cât şi de Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Marina”.
Rămâne de văzut ce ne-au pregătit aleşii noştri pentru anul 2014 în privinţa câinilor fără stăpân şi dacă vom avea privilegiul de a ieşi în siguranţă pe străzile din Câmpulung.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VEȘTI BUNE! Aviz pozitiv primit pentru Cetatea Poenari – De la 1 iunie ar putea începe lucrările de consolidare

Publicat

in

De

După patru luni de întârziere, lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp. Recent, a fost primit avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii. Luni, Proiectul Tehnic va fi  transmis la verificator, după care urmează ca primăria din Arefu să elibereze autorizația de construire.
„În sfârșit am primit acel aviz de la Ministerul Culturii care ne-a ținut pe loc timp de patru luni de zile. Se lucrează acum la obținerea autorizației de construire la Primăria Arefu. Sperăm ca de 1 iunie să putem începe efectiv lucrările acolo. Sigur, pentru vizitatori accesul este interzis și anul acesta și anul viitor, pentru că lucrările au ca termen de finalizare finele anului viitor. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, a precizat Marius Nicolaescu”, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeș. În vremuri normale, la Cetatea Poenari urcau peste 100.000 de turiști pe an, iar în 2020, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turiști.Pe perioada execuției lucrărilor, accesul turiștilor va fi restricționat.  Cetatea Poenari a fost ridicată în perioada de întemeiere a statelor medievale Ţara Românească şi Moldova (secolele XIII – XIV), cel mai probabil construită de primii Basarabi, consemnează surse din istoria Evului Mediu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Fost prefect de Argeș: „Nu am văzut în viața mea un primar atât de hăituit, de vânat, cum este Elena Lasconi”

Publicat

in

De

Prezent, aseară, în emisiunea CHESTIUNI ARZĂTOARE de la PROFI 24 TV, fostul prefect PNL al Argeșului, Emanuel Soare, s-a declarat șocat de atacurile furibunde ale PSD și, mai nou, ale PNL la adresa primariței Elena Lasconi de la Câmpulung. „Vă spun sincer că eu nu am văzut in viața mea un primar al unei localități care să fie atât de vînat, atât de hăituit cum este Elena Lasconi. N-am văzut așa ceva, mai ales că este și femeie. Eu îi doresc succes și sper să reziste, mai ales că este un primar foarte bun”, a declarat în direct Emanuel Soare, fost prefect de Argeș, pe fondul discuției despre situația lucrărilor la Bulevardul Pardon, lucrări care ar trebui blocate după acțiunea în instanță a Prefecturii Argeș..

Video cu declaratia, de la min 51

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend