Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sunt tinerii vinovați pentru răspândirea virusului? Ludovic Orban: ‘În cluburi oamenii nu prea poartă măști, se dansează, se socializează și vrem foarte mult să nu pătrundă oamenii care au virusul’

Publicat

in

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, lider al PNL,  a declarat că despre măsurile impuse cluburilor de a primi doar persoane vaccinate că ”în cluburi este o relație foarte apropiată, oamenii nu prea poartă măști, se dansează, se socializează și vrem foarte mult să nu pătrundă oamenii care au virusul, pentru că pot să-l transmită la foarte mulți participanți la evenimente”.

„Părerea mea este că putem vorbi de relaxări şi de altfel dl. premier Florin Cîţu, dl. preşedinte Klaus Iohannis au vorbit de relaxări graduale, astfel încât să revenim cât mai repede la normalitate. Depinde de vaccinare, dar depinde şi de măsura în care oamenii continuă să se protejeze, chiar dacă nu sunt vaccinaţi, pentru că indicatorul de bază este incidenţa numărului de infectări pe zi.

Iar aici eu zic că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună şi, dacă mergem pe acest trend, putem cu adevărat să ajungem la o viaţă normală. (…) Nu o să fie 5 milioane de persoane vaccinate, o să fie 4.600.000, 4.700.000 sau 4.800.000, acum nu o să apucăm să taxăm că nu am atins 5 milioane. Este vorba şi de o îmbunătăţire permanentă a campaniei de vaccinare”, a afirmat Orban, întrebat dacă se pot adopta şi alte măsuri de relaxare dacă nu se atinge ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate.

El a spus că în mediul rural se simte o apetenţă mai mică pentru vaccinare, adăugând că le-a solicitat primarilor liberali să se implice activ în campania de vaccinare.

„Sigur că acolo şi riscul de îmbolnăvire este un pic mai mic, dar este necesar şi acolo şi deja sunt caravane mobile care se deplasează în mediul rural, au fost implicaţi prefecţii. Noi am hotărât să cerem tuturor primarilor liberali să se implice în mod activ în campania de vaccinare în localităţile pe care le conduc şi încercăm să ducem vaccinul în localităţi, pentru că e mai complicat să se deplaseze oamenii în centrele de vaccinare”, a subliniat liderul liberal.

Întrebat în legătură cu măsurile impuse cluburilor de a primi doar persoane imunizate, Orban a explicat că este vorba de o încurajare pentru vaccinare.

„Să nu uităm totuşi că în cluburi este o relaţie foarte apropiată, oamenii nu prea poartă măşti, se dansează, se socializează şi vrem foarte mult să nu pătrundă oamenii care au virusul, pentru că pot să-l transmită la foarte mulţi participanţi la evenimente. Ne trebuie o prudenţă şi o grijă faţă de pandemie, pentru că, sigur, am ajuns la un nivel al vaccinării foarte bun şi acum, comparându-ne cu alte ţări, trebuie să recunoaştem, să dăm Cezarului ce e al Cezarului: campania noastră a foarte bine organizată şi cetăţenii români au manifestat foarte multă deschidere. Sper că, în scurt timp, să ajungem la procentul acesta în care riscul să se diminueze la maxim”, a adăugat el.

Orban a apreciat că trebuie observată durata în care se menţine imunitatea după imunizare pentru a pregăti campaniile de vaccinare ulterioare.

„De asemenea, trebuie să spunem că măsurile trebuie respectate în continuare şi trebuie să vedem exact durata în care se menţine imunitatea, astfel încât să fim pregătiţi şi pentru campaniile de vaccinare ulterioare, să nu permitem scăderea imunităţii şi să reuşim să ne organizăm din timp”, a mai spus Orban, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești importante pentru șoferii români! Ce se întâmplă cu valoarea punctul de amendă

Publicat

in

De

Unproiect de OUG pus în dezbatere de cei de la Finanțe stabilește că și în anul care urmează punctul-amendă rămâne la valoarea de 145 de lei. Vorbim de o nouă plafonare a acestuia, care va deveni oficială după ce ordonanța e adoptată și publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Codului rutier (OUG nr. 195/2002), punctul-amendă e cel care stă la baza calculului amenzilor rutiere și reprezintă „10% din salariul minim brut”. Ultima oară când a reflectat exact această valoare a fost în 2017. Începând din 2018, an de an, inclusiv anul acesta, punctul-amendă a fost plafonat de Guvern prin ordonanțe succesive la valoarea din 2017, adică de 145 de lei.

În funcție de clasele de sancțiuni prevăzute în Codul rutier, șoferii plătesc pentru contravențiile rutiere amenzi situate la următoarele valori:

  • clasa I: două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei);
  • clasa a II-a: patru sau cinci puncte-amendă (580 sau 725 de lei);
  • clasa a III-a: de la șase la opt puncte-amendă (de la 870 la 1.160 de lei);
  • clasa a IV-a: de la nouă la 20 de puncte-amendă (de la 1.305 la 2.900 de lei);
  • clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amendă (de la 3.045 la 14.500 de lei).

Persoanele fizice pot primi doar amenzile din clasele I-IV. Clasa a V-a de sancţiuni este valabilă doar pentru persoanele juridice, conform avocatnet.ro.

Atenție! Proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

Vezi și:

EXCLUSIV Rareș Bogdan îi indică Austriei să se uite la Ungaria lui Viktor Orban, nu la România: ‘Este forțată granița de 800-900 de ori pe zi, în timp ce granița României este forțată de maximum 20-30 de ori’

EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre aderarea României la Schengen: ‘Să vă spun o chestie inedită’

Este oficial! O anumită categorie de tineri va primi noi sume de bani de la Guvern

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alegerile locale și parlamentare din 2024 ar putea fi comasate. Valeriu Stoica, fost președinte PNL: ‘Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine’

Publicat

in

De

Valeriu Stoica, fost președinte al PNL și fost ministru al Justiției, a vorbit despre actuala situație politică din România, dar și ce s-ar putea întâmpla la alegerile din 2024.

Fostul lider liberal a declarat că a observat apariția unui compromis între PSD și PNL: cuplarea alegerilor parlamentare și locale din 2024. ”Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine. Așa că, probabil le vor comasa”, a declarat Valeriu Stoica, la Digi 24, conform G4media.ro.

Reamintim că în 2024 sunt programate patru tipuri de scrutin: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Primul lider politic care a vorbit public despre comasare a fost Florin Cîțu, în martie 2022, când încă era președintele PNL.

Stoica a analizat evoluția scenei politice la un an de la crearea coaliției PSD-PNL, pe care el a numit-o ”o coaliție împotriva naturii”. Stoica a spus că prima sa temere la crearea coaliției, aceea a creșterii unui partid anti-sistem, nu s-a concretizat.

La un an de coaliție nu constat o creștere a USR sau AUR. Nu constat o scădere gravă a PSD și PNL. Înseamnă că că iluzia că un partid anti-sistem are șanse de evoluție rapidă e doar o iluzie. În acești 30 de ani au fost multe partide anti-sistem, dar majoritatea au dispărut. Asta înseamnă că există o stabilitate a acestui sistem politic. În ultimii zece ani s-a creat o stabilitate a principalelor partide, PSD și PNL. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la putere”, a spus Valeriu Stoica.

El a mai spus că o altă temere a sa era legată de ”fagocitarea PNL de către PSD”. ”Aveam temerea că alianța contra naturii va eroda ambele partide, dar nu s-a întâmplat. Credeam că PSD va fagocita PNL, dar nu s-a întâmplat. Ambele partide și-au păstrat forța din teritoriu”, a mai spus el.

Valeriu Stoica a mai spus că, în opinia sa, rotația PSD-PNL la șefia guvernului prevăzută pentru luna mai 2023 va avea loc, iar PSD va prelua postul de premier.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend