Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șumudică L-A IERTAT pe Alex Chipciu după bătaia de la antrenament: ‘Am fost de acord că în viitor ne va ajuta’

Publicat

in

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că decizia de a-l reprimi în lot pe Alexandru Chipciu după incidentul cu Otto Hindrich, a luat-o după ce a discutat atât cu jucătorii reprezentativi, cât şi cu conducerea, şi toţi au fost de acord că mijlocaşul poate formaţia campioană ajuta în viitor.

“Eu nici nu am văzut practic ce s-a întâmplat la acel antrenament pentru că lucram separat cu două grupuri. Ce m-a deranjat a fost faptul că el a ieşit din antrenament. Nici nu a fost o luptă fizică (n.r. – între Chipciu şi Hindrich), m-am informat… Practic nu a fost ceva foarte, foarte grav. Pe mine m-a deranjat atitudinea lui şi nu am putut să o accept la momentul respectiv. Am stat de vorbă cu căpitanii de echipă, cu jucătorii reprezentativi cărora le-am cerut părerea şi toţii au fost de acord că Alex ne poate ajuta în viitor şi atunci probabil şi bunătatea mea… pentru că am dorit foarte mult ca el să revină. A contat şi relaţia mea cu el din trecut. Deci nu am făcut un pas în spate numai de complezenţă, ci doar gândindu-mă la viitorul CFR-ului. Avem nevoie de jucători pentru că jucăm din 3 in 3 zile, iar el este un jucător care poate intra oricând să ne ajute. Alex Chipciu, să fim obiectivi acum, ne-a ajutat la Banja Luka, unde ne-am calificat cu golul marcat de el (n.r. – în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor). Fiecare poate greşi, am ţinut cont de scuzele lui, şi de toate celelalte lucruri, aşa că în momentul de faţă Alex revine la echipă şi sunt ferm convins că de acum încolo va fi mult mai concentrat şi că ne va ajuta pe viitor. De multe ori un scurtcircuit dintr-ăsta aduce numai lucruri pozitive, nu negative. Mie îmi era uşor (n.r. – să menţină decizia de excludere), dar cred că pierdea toată lumea”, a spus tehnicianul.

“Eu am mai avut parte de asemenea incidente şi niciodată nu mi-a plăcut să distrug viaţa unui jucător, adică să îl las pe drumuri sau să îl trimit să se antreneze cu echipa a doua. Asta în condiţiile în care Chipciu este un jucător bun, care sunt convins că ne va ajuta. Acum a fost la fel, strict decizia mea. Aseară am avut o discuţie cu cei din conducere. Eu nu am fost presat de absolut în nimeni, eu în toată cariera mea nu am fost presat de niciun preşedinte de club. Eu nu accept să plec urechea la alcătuirea lotului, la primul unsprezece… de aceea am plecat şi din Turcia la un moment dat, pentru că nu sunt tipul căruia să îi se impună ceva”, a adăugat el.

Şumudică a explicat că a fost în situaţia lui Chipciu când era jucător: “Şi eu am avut momente din acestea când eram jucător, am fost eliminat din antrenamente, dar apoi am fost reprimit. Chiar Mircea Lucescu a făcut o dată cu mine lucrul acesta, la fel şi Viorel Hizo. Aşa că îmi dau seama ce simte un jucător câteodată la un antrenament”.

Antrenorul a dezvăluit că în decizia de a-l ierta pe Alexandru Chipciu a contat şi dorinţa portarului Otto Hindrich.

“A contat foarte mult şi rugămintea lui Otto Hindrich, a cărui zi de naştere este astăzi. Mi-a spus că e ziua lui şi că îşi doreşte foarte mult să îl primesc pe Chipciu înapoi. E un copil, l-am văzut cu lacrimi în ochi şi atunci şi acest lucru a contat foarte mult pentru mine. Noi chiar i-am schimbat acum porecla lui Otto, îi spunem ‘Valvă’. Pentru că el atunci (n.r. – la incidentul cu Chipciu) a făcut o glumă. După ce i-a venit mingea în faţă (n.r. – lui Chipciu) a spus ‘Scuipă valva’. Şi de atunci îi spun ‘Valvă’. Otto este un băiat care va creşte, a rămas în primii trei portari ai noştri, ţin la el, este ca şi copilul meu”, a menţionat Şumudică.

Fotbalistul Alexandru Chipciu, exclus din lotul formaţiei CFR Cluj de tehnicianul Marius Şumudică după un conflict cu portarul Otto Hindrich la un antrenament, a anunţat, joi, că va continua la gruparea ardeleană, el cerându-şi scuze faţă de colegi şi staff, catalogând incidentul drept o lipsă de respect din partea sa.

Luni, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, anunţa, într-o conferinţă de presă, că l-a exclus pe mijlocaşul Alexandru Chipciu din lotul formaţiei sale după un conflict al acestuia cu portarul Otto Hindrich.

Fotbalistul Alexandru Chipciu se află în lotul formaţiei CFR Cluj din 18 ianuarie 2020, când a semnat un contract valabil până în vara anului 2022. În vârstă de 32 de ani, mijlocaşul a câştigat două titluri şi o Supercupă a României cu gruparea ardeleană.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Inedit: Hipopotamii lui Pablo Escobar recunoscuți ca persoane juridice în Statele Unite

Publicat

in

De

Pentru prima dată, o instanță americană a recunoscut personalitatea juridică la animale. Și nu la oricare, ci urmașilor hipopotamilor lui Pablo Escobar, care s-au înmulțit în Columbia de la moartea celebrului traficant de droguri în urmă cu 30 de ani, potrivit AFP.

Această recunoaștere a fost acordată ca parte a unei bătălii legale pentru a bloca sacrificarea lor.

Pablo Escobar, în perioada sa de glorie, importase câțiva hipopotami pentru a-și umple grădina zoologică din hacienda sa din Napoles, la o sută de kilometri sud de fortăreața sa din Medellin.

După ce a fost împușcat în 1993 de forțele de securitate columbiene, majoritatea celorlalte animale (flamingo, girafe, zebre, canguri…) au fost vândute, dar nu și pachidermele, care au proliferat până să devină cea mai mare colonie a acestor animale în afara Africii.

Au devenit treptat o preocupare de mediu și o amenințare pentru locuitori (au fost semnalate atacuri asupra pescarilor).

Confruntat cu problema, guvernul columbian a început să sterilizeze animalele. În special, se folosesc pistoalele cu săgeți care conțin un contraceptiv, mai mult decât sterilizarea chirurgicală.

Un avocat, Luis Domingo Gomez Maldonado, a intentat în iulie un proces în numele hipopotamilor din Columbia, care recunoaște deja personalitatea juridică pentru animale. Scopul este de a preveni eutanasia hipopotamilor, dar și de a se asigura că guvernul folosește un alt medicament pentru a-i steriliza decât cel utilizat în prezent.

În acest context, Fondul de Apărare Legală a Animalelor (ALDF) a făcut o cerere pentru a permite ca doi experți în sterilizare cu domiciliul în Statele Unite să poată depune mărturie, pentru a susține recursul.

Magistratul curții federale din Ohio, Karen Litkovitz, a fost de acord cu cererea săptămâna trecută, în numele unei legi americane care permite „unei persoane interesate” să solicite o depoziție americană într-un litigiu din străinătate. Prin urmare, părțile interesate sunt, în acest caz… hipopotami.

Mișcare mai largă pentru drepturile animalelor

Pentru Christopher Berry, avocatul ALDF, importanța acestei decizii este dublă: „În primul rând, îi va ajuta pe hipopotami să nu moară – aceasta este consecința ei imediată”.

„În sens mai larg, acesta este primul exemplu concret de instanță americană care permite animalelor să își exercite un drept legal în nume propriu”, a spus el pentru AFP.

Potrivit acestuia, alte cazuri își fac treptat drum în instanțele din Statele Unite. Asociația reprezintă de exemplu un cal pe nume Justice într-un caz de cruzime și neglijență față de un animal.

Nu este sigur că hotărârea hipopotamilor va influența aceste alte cazuri, „dar este cert că acest lucru este relevant și important în cadrul mai larg al discuției despre drepturile animalelor”, a spus domnul Berry.

Mișcarea de a acorda statut legal animalelor a câștigat, de asemenea, amploare la nivel global.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

Publicat

in

De

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi seară, că restricţiile care se au în vedere de luni presupun impunerea certificatului verde în aproape toate locurile, mai puţin la magazinele alimentare şi la farmacii. În instituţiile publice sau în companiile cu mai mulţi angajaţi, vizitatorii vor intra doar pe baza acestui document. Evenimentele private de orice fel vor fi interzise, nici măcar persoanele vaccinate nu vor mai avea voie să organizeze astfel de întâlniri.

Cseke Attila a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, unde se va impune certificatul verde începând de luni şi a afirmat: ”În afară de magazinele alimentare, de farmacii (…) în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi – pentru cei care sunt vizitatori”.

Ministrul a precizat că măsura se poate impune doar vizitatorilor, nu şi angajaţilor.

”Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”, a mai declarat ministrul.

”Pe partea de evenimente private – nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”, a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat că restaurantele şi cafenelele rămân deschise, dar doar pentru vaccinaţi.

”La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinaţi şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine. (…) aici mai comportă discuţii, dar se va permite doar pentru cei vaccinaţi”, a adăugat ministrul.

”Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi. Noaptea excepţiile se vor referi la cei care sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi – au certificat verde. Cei care nu au acest certificat dar se duc / se întorc de la un loc de muncă, dacă este o urgenţă medicală – cam acestea sunt excepţiile posibile”, a mai precizat ministrul.

Şedinţa CNSU pentru a se decide concret restricţiile aplicate de luni are loc vineri, la ora 13.00. La ora 14.00 este programată şedinţa de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de luni toţi elevii intră două săptămâni în vacanţă şi vor fi impuse mai multe restricţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend