Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Suedia, cu Ibrahimovic titular, învinsă de Georgia, cu 2-0 în preliminariile CM Qatar 2022

Publicat

in

Șansele naționalei de fotbal masculin a Suediei de a-și asigura primul loc în Grupa B a preliminariilor de calificare la Cupa Mondială sunt serios afectate de înfrângerea cu 2-0 în fața Georgiei, joi seara, în deplasare, la Batumi, anunță Mediafax.

Khvicha Kvaratskhelia a marcat de două ori în repriza a doua, aducând Georgiei a doua victorie în grupa B și lăsând Suedia la două puncte în fața Spaniei, care poate prelua primul loc dacă va învinge, tot joi seara, naționala Greciei.

Astfel, meciul decisiv se va juca duminică, Spania găzduind Suedia, în ultimul meci de calificare.

O remiză cu Grecia va garanta Spaniei cel puțin un loc doi în grupă, iar în cazul unei victorii, Suedia va avea nevoie de o victorie în deplasare, pentru a se califica direct.

Doar câștigătoarea grupei se califică automat la Cupa Mondială de anul viitor din Qatar, în timp ce ocupanta locului doi va trebui să treacă printr-un baraj cu celelalte ocupante ale locurilor secunde și două câștigătoare ale grupelor din UEFA Nations League.

Suedia a avut cele mai multe ocazii pe tot parcursul meciului cu Georgia, Zlatan Ibrahimovic și Alexander Isak irosind cele mai importante șanse de a marca, înainte ca Kvaratskhelia să le ofere gazdelor victoria cu golurile din minutele 61 și 77.

Georgia este pe locul patru în grupă, cu șapte puncte din opt meciuri, și nu are nicio șansă să termine în primele două locuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impozitarea multinaționalelor nu întârzie în România! Ministrul de Finanțe: ‘Este un obiectiv prioritar și vom pregăti toate măsurile necesare’

Publicat

in

De

Adoptarea și implementarea directivei privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE este un obiectiv prioritar și pentru România, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2023, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu la reuniunea miniștrilor de Finanțe din UE, informează Mediafax.

Propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE a fost cel mai important subiect al reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare (Ecofin), desfășurată marți, 18 ianuarie 2022, la Bruxelles.

Miniștrii de Finanțe au fost invitați să confirme, la nivel politic, prioritatea acestui dosar și necesitatea transpunerii în legislația UE, până la 1 ianuarie 2023, a regulilor internaționale agreate în Cadrul Incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Directiva asigură o cotă minimă efectivă de impozitare de 15% pentru activitățile globale ale multinaționalelor. Regulile vizează toate grupurile mari, naționale sau internaționale, inclusiv din sectorul financiar, care au venituri financiare combinate de peste 750 milioane de euro pe an și care au compania-mamă sau o filială situată într-un stat membru al UE.

„România susține toate măsurile de combatere a planificării fiscale. Apreciem că acest proiect va contribui la asigurarea unei competiții echitabile în cadrul pieței interne a UE. Adoptarea și implementarea directivei este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregăti toate măsurile necesare implementării acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023”, a precizat Adrian Câciu.

Miniștrii au discutat despre stadiul implementării Mecanismului de Redresare și Reziliență și au aprobat Concluziile cu privire la Raportul privind Mecanismul de Alertă 2022, Concluziile Analizei Anuale a Creșterii Durabile 2022 și Recomandarea pentru politica economică a zonei euro 2022. De asemenea, cei 27 au avut un schimb de opinii pe marginea mandatului UE pentru viitoarea reuniune G20, din februarie 2022.

La prima reuniune Ecofin organizată sub președinția sa, Franța și-a prezentat prioritățile în domeniul economic și financiar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Fernando Alonso a suferit o nouă operaţie. I s-au scos plăcile de titan ca i-au fost puse atunci în maxilar

Publicat

in

De

Victima unui accident de bicicletă în februarie 2021, pilotul spaniol al echipei Alpine, Fernando Alonso, a dezvăluit că a suferit recent o nouă operaţie, la Berna (Elveţia), pentru a i se scoate plăcile de titan care i-au fost puse atunci în maxilar, conform news.ro.

O operaţie care a mers bine conform spaniolului, care se odihneşte înainte de a-şi începe pregătirea pentru următorul sezon de Formula 1.

Primele teste de iarnă vor avea loc în perioada 23-25 ​​februarie la Barcelona.

În februarie 2021, Alonso, care se afla pe bicicletă, a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. El a stat atunci două zile în spital şi a fost operat la maxilar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend