Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Suedezii vin la Bughea de Jos  sǎ informeze asupra traficului de persoane

Publicat

in

Miecruri 8 martie 2017, între orele 12-13, sunteţi șteptați Școala primară – Valea Măcelarului – comuna Bughea de Jos, Judet Argeș

Campanie Bughea de Jos – Ce faci cu libertatea de a munci ?
Intrare Liberă – Clădirea din Curtea Scolii primare Valea Măcelarului – Bughea de Jos
În cadrul evenimentulului se va dezbate problematica traficului de ființe umane.
Vor fi abordate cât mai multe tipuri de abuzuri. Cele urmate de sclavie sexuală, dar și cele de muncă forțată și neplătită. Publicul țintă sunt locuitorii din Bughea – Valea Măcelarului.
Acestia trebuie conștientizat cu privire la pericolele care stau în spatele unor promisiuni de îmbogățire rapidă.
Cu toate că pe timp de însărăcire a populației este greu să contrabalansezi iluzia bunăstării, acest eveniment chiar aceast lucru îl urmărește.
Promotorul campaniei la nivel local este Fundatia Viata si Lumina.
Invitați speciali ai evenimentului
Ronnie Matthew Harris, director I AM Campaign, Chicago, USA;
Aurora Martin, expert, Ministerul Muncii, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați;
Bo Gulstrand- membru in Bordul conducerii Fundatiei Viata si Lumina si al organizatiei suedeze Lakarmissionen
Allan Carlson- Organizatia suedeza Serving Aid,
Florin Ianovici- Director Fundatia Viata si Lumina
Dan Poruț- Director Adjunct Fundatia Viata si Lumina
Melania Eugenia Dinica – Manager Program ‘’A better home’’ – Bughea, Fundatia Viata si Lumina
Tanasescu Dorel- Primar Bughea de Jos
Maria Dora Toader- Director Scoala Bughea de Jos
Neagoe Marian Consilier pe problemele romilor
Cornea Ion, Referent pe problemele romilor
Libertatea e bunul cel mai de preț și trebuie păstrată și valorificată!

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

S-a anunțat alianța! PSD, Pro România și ALDE. Cine a dat startul și sub ce formă se va candida

Publicat

in

De

Prima alianță locală s-a anunțat la nivelul județului Bistrița Năsăud.”Alianța pentru Bistrița-Năsăud”, constituită între PSD, ALDE și Pro România, și-a anunțat, marți, candidații la alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie, în prezența celor trei lideri județeni.

Chiar dacă evenimentul a fost organizat la Palatul Culturii din municipiul Bistriţa, lansarea candidaţilor a fost lipsită de festivism, în sală aflându-se doar cei trei preşedinţi de filiale judeţene – Radu Moldovan (PSD), Ioan Moniţa (ALDE) şi Grigore Timoce (Pro România), un singur candidat de primar (cel din municipiul reşedinţă, actualul viceprimar Cristian Niculae) şi jurnalişti.

Potrivit lui Radu Moldovan, având în vedere contextul actual, creat de pandemia de COVID-19, este posibil ca o lansare clasică a candidaţilor să nu aibă loc.

„Foarte greu de spus astăzi. Conform calendarului electoral, la începutul lunii august, deci peste trei săptămâni, sunt datele limită de depunere a candidaturilor, intrând apoi în procesul de contestaţii, rămânere definitivă a candidaturilor, pentru că la sfârşitul lui august începe campania. Mi-e greu să cred că vom mai avea vreo manifestare publică de lansare a candidaţilor, pe reglementările de astăzi”, a spus Moldovan.

Fiecare lider de filială judeţeană şi-a anunţat proprii candidaţi: PSD va avea 45 de candidaţi la funcţia primar, plus candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, în persoana lui Radu Moldovan, aflat deja la al doilea mandat în fruntea administraţiei judeţene; ALDE va avea şapte candidaţi la funcţia de primar, iar Pro România – patru.

În şase comune – Ciceu Mihăieşti, Josenii Bârgăului, Matei, Rebra, Runcu Salvei şi Şanţ, candidaţii pentru funcţia de primar încă nu au fost stabiliţi, fie pentru că primarii în funcţie nu mai doresc să candideze sau se confruntă cu probleme de sănătate, fie pentru că sondajele de opinie indică faptul că posibilii candidaţi nu sunt în preferinţele electoratului.

Dintre candidaţii stabiliţi, marea majoritate sunt primari în funcţie. De asemenea, în mediul urban, în municipiul reşedinţă şi oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, toţi candidaţii sunt de la PSD.

În ceea ce priveşte listele de consilieri locali şi judeţeni, discuţiile dacă acestea să fie comune sau fiecare partid să aibă propria listă nu au fost încheiate până la această dată.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, s-a arătat convins că această alianţă va câştiga alegerile locale la nivelul judeţului.

„Sunt încrezător şi optimist că această alianţă va fi câştigătoare. Nu vreau să fiu considerat lipsit de modestie, dar îi mulţumesc bunului Dumnezeu şi cetăţenilor pentru modul în care apreciază ceea ce eu, împreună cu colegii mei, am reuşit să facem. Aştept cu mare interes să văd contracandidaţii mei care vor fi desemnaţi de partidele politice, dar, fără a fi lipsit de modestie, cred că am o şansă reală să câştig încă un mandat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Am mai spus-o, o întăresc: va fi ultima mea candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Moldovan.

La rândul lor, liderii judeţeni ai ALDE şi Pro România s-au arătat încrezători în şansele alianţei la alegerile locale.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este format din 62 de unităţi teritorial-administrative: un municipiu, trei oraşe şi 58 de comune.

Citește și:

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Comisia Europeană vine cu un scenariu sumbru: Economia UE se va confrunta cu o recesiune profundă

Publicat

in

De

Comisia Europeană a lansat un avertisment dur că anul acesta economia UE se va confrunta cu o recesiune profundă, ca urmare a pandemiei produse de coronavirus.

Din cauză că eliminarea restricţiilor de deplasare a persoanelor are loc mai lent decât s-a estimat în previziunile CE din primăvară, impactul asupra activităţii economice în 2020 va fi mai semnificativ decât s-a anticipat.

Economia zonei euro va înregistra o contracţie de 8,7% în 2020 şi o creştere de 6,1% în 2021. Se preconizează că economia UE se va contracta cu 8,3% în 2020 şi va creşte cu 5,8% în 2021. Prin urmare, se estimează că în 2020 contracţia va fi semnificativ mai mare de 7,7%, cifra estimată pentru zona euro, şi de 7,4%, cifra estimată pentru UE în ansamblul său în previziunile din primăvară. La rândul său, creşterea va fi în 2021 ceva mai puţin solidă decât s-a previzionat în primăvară.

Comisia Europeană se aşteaptă ca redresarea să înceapă să producă efecte în a doua jumătate a anului 2020.

Impactul pandemiei asupra activităţii economice era deja considerabil în primul trimestru al anului 2020, cu toate că majoritatea statelor membre au început să introducă restricţii de deplasare a persoanelor abia la jumătatea lunii martie. Întrucât a intervenit o perioadă mult mai lungă de perturbări şi au fost aplicate restricţii de deplasare a persoanelor în al doilea trimestru al anului 2020, se estimează că producţia economică s-a contractat mult mai mult decât în primele trei luni.

Cu toate acestea, datele preliminare pentru mai şi iunie sugerează că este posibil ca perioada cea mai grea să fi trecut. Conform estimărilor, redresarea va începe să producă efecte în a doua jumătate a anului, deşi aceasta va rămâne incompletă şi inegală de la un stat membru la altul.

Şocul produs de pandemie asupra economiei UE este simetric, în condiţiile în care pandemia a afectat toate statele membre. Cu toate acestea, se preconizează că atât scăderea producţiei în 2020, cât şi intensitatea relansării economice în 2021 vor varia foarte mult. Conform estimărilor, diferenţele în ceea ce priveşte amploarea impactului pandemiei şi forţa redresării de la un stat membru la altul vor fi şi mai pronunţate decât s-a estimat în previziunile din primăvară.

Perspectiva globală asupra inflaţiei s-a schimbat foarte puţin de la previziunile din primăvară, deşi s-au înregistrat schimbări semnificative ale factorilor care stau la baza preţurilor. Cu toate că preţurile petrolului şi ale alimentelor au crescut mai mult decât s-a preconizat, este de aşteptat ca efectul acestei creşteri să fie contrabalansat de perspectivele economice mai nefavorabile şi de efectul reducerilor TVA şi al altor măsuri luate în unele state membre.

În zona euro, inflaţia, măsurată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), este în prezent estimată la 0,3% în 2020 şi la 1,1% în 2021. În UE, inflaţia se va situa, conform previziunilor, la 0,6% în 2020 şi la 1,3% în 2021.

Riscurile care planează asupra acestor previziuni sunt deosebit de mari şi se concentrează în principal pe o evoluţie negativă, avertizează Comisia Europeană.

Amploarea şi durata pandemiei, precum şi ale restricţiilor de deplasare a persoanelor care ar putea fi necesare în viitor rămân în mare parte necunoscute. Conform scenariului care stă la baza previziunilor, relaxarea restricţiilor de deplasare a persoanelor va continua şi nu va exista un „al doilea val” de infecţii. Există riscuri considerabile ca piaţa forţei de muncă să fie mai afectată pe termen lung decât s-a estimat şi ca dificultăţile legate de lichidităţi să se transforme în probleme de solvabilitate pentru multe întreprinderi.

Stabilitatea pieţelor financiare este expusă riscurilor şi există pericolul ca statele membre să nu poată coordona suficient răspunsurile strategice naţionale. Imposibilitatea ajungerii la un acord cu privire la relaţiile comerciale viitoare dintre Regatul Unit şi UE ar putea duce, de asemenea, la o creştere mai redusă, în special pentru Marea Britanie. La un nivel mai general, politicile protecţioniste şi o îndepărtare excesivă de lanţurile globale de producţie ar putea avea la rândul lor efecte negative asupra comerţului şi a economiei mondiale.

Există şi riscuri în sensul creşterii, precum disponibilitatea rapidă a unui vaccin împotriva coronavirusului.

Propunerea Comisiei de plan de redresare, concentrată pe un nou instrument, NextGenerationEU, nu este luată în calcul în aceste previziuni, deoarece încă nu s-a ajuns la un acord în privinţa sa. Un acord asupra propunerii Comisiei este aşadar considerat, de asemenea, un risc în sensul creşterii.

Într-un sens mai general, nu poate fi exclusă o relansare economică mai rapidă decât se estima, în special dacă situaţia epidemiologică permite o eliminare mai rapidă decât se preconizase a restricţiilor rămase.

„Impactul economic al restricţiilor de deplasare a persoanelor este mai grav decât ne-am aşteptat la început. Situaţia este încă dificilă şi ne confruntăm cu numeroase riscuri, printre care se numără un nou val masiv de infecţii. În orice caz, aceste previziuni arată clar de ce avem nevoie de un acord cu privire la pachetul nostru ambiţios de măsuri de redresare, NextGenerationEU, pentru a ajuta economia.

În ceea ce priveşte anul în curs şi anul viitor, ne putem aştepta la o relansare economică, dar trebuie să fim atenţi la ritmul diferit al redresării. Trebuie să ne protejăm în continuare lucrătorii şi companiile şi să ne coordonăm strâns politicile la nivelul UE, pentru a ne asigura că vom ieşi din această criză mai puternici şi uniţi”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv pentru o economie în serviciul cetăţenilor.

La rândul său, Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie, a afirmat: „Coronavirusul a secerat viaţa a mai mult de jumătate de milion de oameni pe mapamond, o cifră care creşte pe zi ce trece – în unele părţi ale lumii într-un ritm alarmant. Previziunile în discuţie indică efectele economice devastatoare ale acestei pandemii.

Răspunsul politic pe teritoriul întregii Europe a contribuit la atenuarea şocului pentru cetăţenii noştri, însă această situaţie continuă să creeze tot mai multe divergenţe, inegalităţi şi o insecuritate crescândă. Iată de ce este atât de important să ajungem la un acord rapid cu privire la planul de redresare propus de Comisie – pentru a le insufla economiilor noastre mai multă încredere şi a le asigura o finanţare suplimentară în acest moment critic”.

Citește și:

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend