Conecteaza-te cu noi

Educatie

SUBIECTE Limba Română BAC 2018, UMAN ŞI REAL: 45.000 de elevi s-au înscris pentru a doua sesiune

Publicat

in

Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 începe luni, 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

La prima sesiune de BAC 2018, elevii care au susţinut proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la PROFILUL REAL, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la PROFILUL UMAN a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

În 21 august are loc de proba la Limba şi Literatura maternă,

Proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00.

În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare.

Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2018 este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Scrisoarea unei eleve pentru ministrul Anisie: ‘Confuzia, frica,stresul, stări prin care trec mii de elevi’

Publicat

in

De

O elevă de clasa a XII-a din Suceava a transmis o scrisoare deschisă ministrului Educației, Monica Anisie, în care arată că „frica, confuzia, stresul și îngrijorarea sunt doar câteva din stările prin care mii de elevi au trecut în ultima perioadă”.

„Locuiesc în Suceava, acest oraş supranumit ,,Lombardia României”, aici, vieţile noastre s-au schimbat la 180 de grade în doar o săptămână. Vuietul îngrijorării sucevenilor ajunge mult prea greu la Bucureşti. De două luni încoace, ne afăm într-un abis ce, la acest moment, pare fără fund. Confuzia, frica, stresul şi îngrijorarea sunt doar câteva din stările prin care mii de elevi au trecut în ultima perioadă.”, scrie Raluca Ţonea, o elevă ce urmează să termine liceul.

Raluca îşi aminteşte ziua de 30 martie când oraşul Suceava a intrat în carantină, pentru că existau 500 de pacienţi confirmați cu COVID-19.

,,În acea seară am plâns, la fel şi în serile ce au urmat, nu am putut să mănânc, din cauza stresului, corpul meu nu mai funcţiona, poate ar fi trebuit să merg la spital, dar spitalul Municipal Suceava era sursă sigură de infectare. Uşor, uşor, am reuşit să îmi revin şi sa mă încurajez singură ca totul va fi bine.”, mai scrie eleva.

Raluca are în continuare îngrijorări legate de examenul maturităţii şi propune ca Bac-ul să fie încheiat cu mediile din cei patru ani cu nota minimă de trecere 7 sau susţinerea examenelor în condiţii de maximă siguranţă, conform Mediafax.ro

Vezi și:

A folosit Iohannis proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc în scop strict politic? Ce Divizie din SRI trebuia să știe totul

Guvernul schimbă regulile! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Nu sunt dovezi în apărarea polițistului-bătăuș? Solicitarea ciudată făcută de anchetatori

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PNL pe urmele PSD! USR vine cu propunerea șoc

Publicat

in

De

USR acuză Guvernul PNL că merge ‘pe urmele PSD în Educație’ și totodată vine cu propunerea șocantă. 

USR propune desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„De 30 de ani vedem cum sistemul de educaţiei este ţinut captiv mediocrităţii, servind mai degrabă grupurilor de interese din politică decât educarea copiilor. O reformă reală a Educaţiei, pe lângă măsuri care să aibă în centru elevul şi profesionalizarea dascălilor, trebuie să cuprindă şi desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare. Instituţiile sunt câmp de bătaie sau răsplată pentru oamenii de partid, iar criteriul competenţei este un factor secundar. Acelaşi lucru îl vedem, zilele acestea, şi la ministrul Educaţiei care a înlocuit 19 inspectori şcolari generali cu nişte membri de partid. Sunt practici pesediste, doar că diferă culoarea carnetului de partid, din roşu s-a făcut galben. În continuare avem de-a face cu o politizare extremă a sistemului de educaţie, iar reforma mult promisă de doamna Anisie e apă de ploaie. USR propune desfiinţarea Inspectoratelor pentru a rupe lanţul vicios al controlului politic asupra sistemului de educaţie”, transmite deputatul USR Cristina Iurişniţi.

„Depolitizarea sistemului de educaţie este un prim pas către o reformă profundă, până atunci orice măsură nu este decât un joc de glezne pentru a mima interesul pentru educaţia din România, iar pierzătorii sunt generaţiile viitoare condamnate la analfabetism funcţional şi abandon şcolar, criterii la care suntem fruntaşi în UE.”, mai transmite deputatul USR Cristina Iurişniţi.

Vezi și:

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend