Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA urmează să îşi stabilească strategia pentru a face faţă ambiţiilor Chinei de mare putere

Publicat

in

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat marţi că va aborda în săptămânile următoare strategia de securitate naţională mult aşteptată pentru a face faţă ambiţiilor Chinei de mare putere.

„Voi avea ocazia, cred, foarte curând, în săptămânile următoare, de a vorbi public şi în detaliu despre strategie”, a declarat Blinken, potrivit Mediafax.

După mai bine de un an de mandat, administraţia Biden se confruntă cu critici din partea republicanilor pentru lipsa unei strategii care să facă faţă Chinei, a doua economie a lumii şi principalul competitor strategic al Washingtonului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Atac armat la Oslo: Suspectul arestat este un norvegian de origine iraniană (poliția)

Publicat

in

De

Presupusul atacator care a ucis două persoane și a rănit alte 21, dintre care 10 grav, în cursul nopții, în centrul orașului Oslo, este un norvegian de origine iraniană, a anunțat sâmbătă poliția norvegiană, potrivit AFP.

Aatac armat in OsloFoto: captura tv

Suspectul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, era cunoscut de serviciile de informații interne, care sunt responsabile și de combaterea terorismului, a declarat Christian Hatlo, oficial al poliției din Oslo, într-o conferință de presă.

De asemenea, a avut de-a face cu poliția pentru acuzații minore, cum ar fi portul unui cuțit și o condamnare pentru posesie de droguri.

Împuşcăturile s-au produs în jurul orei locale 01:00 (23:00GMT) în trei locuri apropiate din centrul capitalei norvegiene: clubul gay London Pub, clubul de jazz Herr Nilsen şi un punct de vânzare pentru mâncare la pachet. Nu a fost imediat clar care a fost motivul atacului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Avertismentul lui Boris Johnson: Va urma un dezastru economic, dacă Putin își atinge obiectivele în Ucraina

Publicat

in

De

Premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă, transmite Reuters citată de Agerpres.

Boris JohnsonFoto: Gov.uk

Consecinţele economice ale războiului creează o presiune asupra Kievului, a arătat prim-ministrul Regatului Unit la summitul din Rwanda al Commonwealthului.

„Prea multe ţări spun că este vorba de un război european care nu este necesar (…) deci presiunea va creşte pentru a-i încuraja, poate pentru a-i forţa pe ucraineni către o pace rea”, a spus Johnson.

El a apreciat că, dacă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va reuşi să îşi atingă obiectivele din Ucraina, vor fi consecinţe periculoase pentru securitatea internaţională şi va avea loc „un dezastru economic pe termen lung”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend