Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA şi-au exprimat angajamentul faţă de Ucraina: ‘Ceea ce se întâmplă acum va schimba istoria secolului XXI’

Publicat

in

Preşedintele american Joe Biden a discutat sâmbătă la Varşovia cu înalţi oficiali guvernamentali ucraineni în timpul vizitei sale în Polonia pentru a-şi arăta sprijinul pentru flancul estic al alianţei NATO în faţa invaziei ruseşti în Ucraina.

Biden s-a întâlnit sâmbătă cu oficiali ucraineni. Au participat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, ministrul apărării Oleksii Reznikov, secretarul de stat Anthony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin.

Statele Unite şi-au exprimat „angajamentul de neclintit faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, notează Reuters, conform Mediafax.

Kuleba a declarat reporterilor că Ucraina a primit din partea Statelor Unite promisiuni de securitate suplimentare privind dezvoltarea cooperării în domeniul apărării.

„Preşedintele Biden a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina va schimba istoria secolului XXI şi vom lucra împreună pentru a ne asigura că această schimbare este în favoarea noastră, a Ucrainei, a lumii democratice”, a declarat Kuleba la televiziunea naţională ucraineană la scurt timp după aceea.

Sâmbătă, Biden va susţine ceea ce consilierii săi au prezentat ca fiind un discurs important. Casa Albă a precizat că Biden „va face remarci privind eforturile unite ale lumii libere de a sprijini poporul ucrainean, de a trage Rusia la răspundere pentru războiul său brutal şi de a apăra un viitor care este înrădăcinat în principiile democratice”.

Biden a avut trei zile de întâlniri cu aliaţii din G7, Europa şi NATO, iar vineri a vizitat trupele americane din Polonia. Sâmbătă, el s-a întâlnit cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

De asemenea, Biden are programată o vizită la un centru de primire a refugiaţilor de pe stadionul naţional din Varşovia. Peste 2 milioane de persoane au fugit din cauza războiului în Polonia, din cele aproximativ 3,8 milioane de persoane care au părăsit Ucraina în total.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Daniel Funeriu cere intervenția poliției și dublarea salariilor profesorilor după dezastrul de la Evaluarea Națională

Publicat

in

De

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu cere mai multe măsuri urgente pentru ca elevii din România să poată avea acces la sisteme de educație de calitate.

„Văd doar patru măsuri care pot da rezultate pentru copiii de la țară:

1) mobilizarea autorităților locale, inclusiv poliția locală şi poliția, pentru şcolarizarea copiilor care nu sunt lăsați/sprijiniți de familii să meargă la şcoală. În paralel cu pedepsirea primăriilor care au abandon şcolar, prin tăierea banilor de la bugetul central. Când încurajarea nu funcționează, statul trebuie să aplice metode coercitive graduale.

2) Dublarea imediată a salariilor profesorilor buni (determinați prin testare (vrei dublare, dai test)) care predau în ruralul dificil.

3) Ducerea cât mai multor copii în şcolile cu rezultate din vecinătate. Estimez că 30% dintre copiii din ruralul dificil pot fi duşi către şcoli mai bune din apropiere.

4) Hrană de bună calitate, gratuită, în şcolile din rural.

E limpede că măsurile „moi” nu funcționează. E preferabil să fii înjurat pentru că eşti autoritar decât să ai pe conştiință milioane de copii cvasi-analfabeți.

Reacțiile aberante la remarcile mele recente la adresa părinților iresponsabili ilustrează clar că, pentru o semnificativă pătură socială, importanța educației şi mecanismele care duc la o educație acceptabilă nu sunt înțelese şi dorite de părinți. Rolul lor trebuie suplinit, şi nu doar de profesori, în sala de clasă.

Încă din 2013, când actuala generație de la EN intra în clasa pregătitoare, atrăgeam atenția că lipsesc la apelul şcolii vreo 30.000 de copii. La EN lipsesc vreo 50.000. Dragă Stat Român: unde ne sunt aceşti copii?” , scrie Funeriu pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Faza zilei – Benny Hill al fotbalului: De câte încercări e nevoie pentru a lovi o minge?

Publicat

in

De

Red. Sport • HotNews.ro

Uneori, fotbalul poate fi mai greu decât pare în realitate din fața televizorului. Unii sunt făcuți pentru a practica acest sport, iar alții mai puțin (spre deloc).

Fotbalul, acest sport cu o minge buclucasaFoto: Captura Instagram

Poate fi și cazul juniorului din imaginile de mai jos. Nu se prea pricepe la sportul rege (cel puțin din ceea ce putem vedea), dar ar putea primi cu succes un rol principal în scenetele de tipul celor pe care le realiza Benny Hill.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend