Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA: Senatorii democraţi au prezentat cadrul legislativ menit să le permită adoptarea celui mai consistent plan de cheltuieli sociale după anii ’30

Publicat

in

Senatorii democraţi au prezentat luni cadrul legislativ menit să le permită adoptarea, în toamna acestui an, a celui mai consistent plan de cheltuieli sociale după anii ’30, estimat la 3.500 de miliarde de dolari, relatează AFP.

Congresul avansează astfel către un nou palier al viziunii ambiţioase a preşedintelui Joe Biden pentru mandatul său, după planul privind infrastructura, în valoare de 1.200 miliarde de dolari, care ar urma să fie aprobat de Senat marţi dimineaţă, înainte de a ajunge în Camera Reprezentanţilor.

Valoarea prevăzută a planului de cheltuieli sociale este una ameţitoare: 3.500 miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani, ceea ce echivalează cu produsul intern brut al Germaniei în 2020, scrie Agerpres.ro.

Această soluţie bugetară îi va permite Senatului să avanseze către ”proiectul de lege cel mai consistent în favoarea muncitorilor, a persoanelor în vârstă, a bolnavilor şi a săracilor de la FDR (preşedintele Franklin Delano Roosevelt) şi New Deal-ul anilor 1930”, a insistat senatorul independent Bernie Sanders, preşedintele comisiei pentru buget din Senatul american.

Acest proiect ”va plasa Statele Unite într-o poziţie de leadership mondial pentru a lupta contra schimbărilor climatice şi pentru a face din planeta noastră un loc sănătos şi locuibil pentru generaţiile viitoare”, a scris Sanders.

Universităţi publice plătite timp de doi ani, măsuri pentru a răspunde obiectivelor climatice ale lui Joe Biden, noi investiţii în infrastructură, statut de rezident pentru ”milioane de muncitori migranţi” – concret, proiectul de rezoluţie avansat luni prezintă doar marile linii ale acestui plan gigantic şi le dă senatorilor un răgaz până la 15 septembrie pentru a înainta propunerile lor finale.

Acest mecanism parlamentar, numit de ”reconciliere”, le va permite democraţilor să adopte, probabil în toamnă, textul final cu majoritate simplă în Senat, fără a mai avea nevoie de voturi din tabăra republicană.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

ULTIMA ORĂ | CNSU a aprobat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: Belgia, Austria, Grecia intră în zona roșie

Publicat

in

De

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 90 din 21 octombrie 2021, privind lista țărilor de risc epidemiologic.

Principalele modificări sunt:

– în zona roșie au intrat: Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey;

– în zona galbenă au intrat:

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten;

• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Islanda și Azerbaidjan;

– în zona verde au intrat: Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto.

Lista integrală a statelor, AICI! (.pdf)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 24.10.2021, ora 00:00.

Art.2 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Simona Halep vs Maria Sakkari – Când va avea loc meciul din sferturile WTA Kremlin Cup

Publicat

in

De

​​Organizatorii turneului de la Moscova au făcut public programul zilei de vineri, una în care va avea loc, printre altele, și duelul din sferturi dintre Simona Halep și Maria Sakkari.

Partida va fi a patra de pe arena centrală, după două dueluri de pe tabloul feminin de simplu și una de la masculin.

Meciul ar putea începe undeva în jurul orei 16:30, ora României. Duelul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

  • Simona și Maria nu s-au mai duelat până acum în circuitul WTA.

De știut:

  • Pentru un loc în semifinale, Simona Halep (19 WTA, cap de serie nr. 8) se va duela cu Maria Sakkari (7 WTA, favorită 3). Grație rezultatelor înregistrate la Moscova, sportiva din Grecia a obținut calificarea la Turneul Campioanelor.
  • Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA.
  • Simona a câștigat competiția de la Moscova la ediția din 2013.
VTB Kremlin Cup se dispută în perioada 18-24 octombrie la Moscova, pe hard indoor, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $565.530. Simona Halep a câștigat turneul în 2013, iar ultima ediție i-a revenit elvețiencei Belinda Bencic (în 2019).

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend