Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA se arată îngrijorate de ultimele decizii luate de armata din Israel

Publicat

in

Statele Unite şi-au exprimat joi „îngrijorarea” după ce armata israeliană a închis birourile mai multor ONG-uri palestiniene cu sediul în Cisiordania ocupată, pe care le-a acuzat de terorism, informează AFP.

„Suntem îngrijoraţi de închiderea de către forţele de securitate israeliene a birourilor a şase ONG-uri din Ramallah şi din jurul său”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, informează Agerpres. 

El a spus că autorităţile americane sunt în contact cu omologii lor israelieni la nivel înalt pentru a obţine mai multe informaţii despre aceste organizaţii, pe care Israelul a promis că le va oferi.

Armata israeliană a efectuat percheziţii joi dimineaţă şi a închis birourile a şapte ONG-uri din Ramallah, sediul Autorităţii Naţionale Palestiniene din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967. Este vorba de şase ONG-uri desemnate drept „teroriste” în 2021 şi de organizaţia Health Work Committee, care are legături, potrivit Israelului, cu FPLP, o mişcare palestiniană de orientare marxistă, care are o ramură armată.

Guvernul israelian a anunţat în octombrie 2021 că a plasat şase ONG-uri palestiniene care au legătură cu Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP) pe lista sa de „organizaţii teroriste”, o decizie criticată de organizaţiile pentru drepturile omului. Toate aceste organizaţii au negat legăturile cu PFLP.

„Statele Unite nu şi-au schimbat poziţia sau abordarea faţă de aceste organizaţii”, a asigurat joi Ned Price în timpul unei conferinţe de presă, amintind că Statele Unite nu le furnizează fonduri.

„Nu am văzut nimic în ultimele luni care să ne facă să ne schimbăm” poziţia, a spus el, subliniind că administraţia americană va aştepta noile informaţii furnizate de israelieni înainte de a se pronunţa în legătură cu acest subiect.

La rândul său, Uniunea Europeană a asigurat joi că va continua să sprijine organizaţiile societăţii civile care joacă un rol în promovarea dreptului internaţional, a drepturilor omului şi a valorilor democratice”, a declarat Nabila Massrali, purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cinci expoziţii internaţionale de mâncare şi băutură au fost deschise la Inter Expo Center din Sofia

Publicat

in

De

Cinci expoziţii internaţionale de mâncare şi băutură au fost deschise miercuri la Inter Expo Center din Sofia şi se vor desfăşura până în 8 octombrie, au anunţat organizatorii.

Aproape 350 de companii iau parte la evenimente.

„Meatmania” prezintă carne şi produse din carne, aditivi şi ambalaje, maşini şi tehnologii. Este co-organizată de Asociaţia Procesatorilor de Carne din Bulgaria.

În „Lumea laptelui”, expozanţii afiliaţi Asociaţiei Procesatorilor de Lactate din Bulgaria prezintă lapte şi produse lactate, aditivi, ambalaje, echipamente şi maşini de laborator, potrivit Agerpres.

Produsele de panificaţie şi cofetărie, materii prime, ambalaje şi maşini, prezentate de membrii filialei Sindicatului Naţional al Patiserilor şi Cofetarilor, pot fi văzute la „Bulpek”.

În „Salonul vinului”, Camera Naţională a Viei şi Vinului atrage cunoscătorii de vin, băuturi spirtoase şi accesorii.

Alimente şi băuturi, produse organice, aditivi, maşini şi tehnologii pot fi vizionate la expoziţia „Interfood & Drink”.

„Produsele agricole sunt fundamentale pentru bunăstarea unei naţiuni, iar efectele sociale ale locurilor de muncă şi valoarea adăugată pe care o generează sunt extrem de importante pentru fiecare economie naţională”, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii, Todor Dzhikov, la deschiderea oficială a expoziţiilor.

„În situaţia şi criza actuală, avem nevoie de producţia agriculturii mai mult decât oricând”, a adăugat el.

Djikov a citit un discurs de bun venit din partea ministrului Agriculturii, Yavor Gechev, care nu a putut participa.

Invitaţii la ceremonia de deschidere au fost ambasadorii SUA, Italiei, Greciei şi Coreei de Sud, preşedintele Consiliului de Administraţie al Sindicatului Naţional al Patiserilor şi Cofetarilor, Mariana Kukusheva, preşedintele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Procesatorilor de Carne din Bulgaria, Atanas Urdzhanov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Bulgariei, Tsvetan Simeonov, şi preşedintele Asociaţiei Industriale din Bulgaria, Dobri Mitrev.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alertă! ANPC a retras de pe piață un oțet care, de fapt, este acid acetic

Publicat

in

De

Autoritatea Naţională pentru Protecia Consumatorului anunţă, miercuri seară, că analiza de laborator confirmă că unul dintre oţeturile comercializate pe piaţă, ”Oţet din Vin SEINEANA” este acid acetic. ANPC a oprit de la comercializare produsul de la Lidl, anunță news.ro.

”În urma unor verificări desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs”, a transmis, miercuri seară, ANPC, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare.

”Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Instituţia precizează că, în urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.

”Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare a fost transformată în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ” Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării”, a mai transmis ANPC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend