Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

SUA sar în apărarea Germaniei, care și-a atras critici în contextul crizei din Ucraina: ‘Sunt hotărâţi să răspundă rapid, eficient şi într-un front unit’

Publicat

in

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a asigurat duminică la postul NBC că nu are ”nicio îndoială” asupra determinării Germaniei în faţa Rusiei, în contextul în care Berlinul şi-a atras critici pentru refuzul de a livra arme Kievului şi pentru poziţiile rezervate referitoare la sancţiunile împotriva Rusiei în cazul unui atac al acesteia asupra Ucrainei.

”Vă pot spune că germanii împărtăşesc deplin îngrijorările noastre şi că ei sunt hotărâţi să răspundă rapid, eficient şi într-un front unit”, a declarat Blinken, potrivit France Presse, scrie AGERPRES.

”Nu am nicio îndoială pe acest subiect”, a insistat şeful diplomaţiei americane, întrebat la NBC şi despre comentariile comandantului marinei germane – Kay-Achim Schönbach, care între timp a demisionat -, conform căruia preşedintele rus Vladimir Putin ”merită probabil” respect şi peninsula Crimeea ”niciodată nu va reveni înapoi” Ucrainei.

În extrase dintr-un interviu publicate duminică de Sueddeutsche Zeitung, cancelarul german Olaf Scholz a cerut Statelor Unite şi Uniunii Europene să reflecteze cu atenţie când iau în calcul sancţiuni împotriva Rusiei în cazul unei agresiuni a acesteia contra Ucrainei.

”Prudenţa dictează alegerea măsurilor care vor avea cel mai mare efect, spre deosebire de cele care ar încălca principii convenite împreună (…) În acelaşi timp, trebuie să luăm în considerare consecinţele (sancţiunilor) asupra noastră”, a explicat cancelarul german, avertizând că nimeni nu trebuie să creadă că există vreo astfel de măsură care să nu aibă efecte negative asupra Germaniei. Pe de altă parte, Scholz a menţionat că nu împărtăşeşte impresia conform căreia SUA şi UE nu ar putea cădea de acord asupra unui set de sancţiuni împotriva Rusiei.

Într-o altă intervenţie pe care a avut-o duminică, la postul CBS, Antony Blinken s-a declarat ”deplin convins, pe baza numeroaselor consultări pe care le-am avut cu aliaţii şi partenerii noştri europeni, că va exista un răspuns imediat, calibrat şi unit” dacă Rusia atacă Ucraina, aceasta ”indiferent de ce va face Rusia”, care a masat importante efective militare la frontiera ucraineană.

El a răspuns astfel unei întrebări despre posibile divergenţe între statele europene asupra măsurilor împotriva Rusiei dacă aceasta recurge doar la un atac de mică amploare împotriva Ucrainei şi nu la o invazie, la care s-a referit şi preşedintele american Joe Biden într-o declaraţie. Preşedintele SUA a evocat un posibil răspuns diferit al aliaţilor în cazul unei ”incursiuni minore” a Rusiei în Ucraina, faţă de o invazie propriu-zisă, declaraţie care a provocat stupoare şi asupra căreia Casa Albă a fost nevoită să revină cu precizarea că orice nouă acţiune militară a Rusiei contra Ucrainei va fi considerată o invazie.

Secretarul de stat al SUA a răspuns şi criticilor exprimate de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a cerut Occidentului să nu aştepte un atac împotriva ţării sale şi să impună acum Rusiei sancţiuni preventive. ”Tot ceea ce noi facem, inclusiv elaborarea în mod unit cu europenii a consecinţelor masive pentru Rusia, este conceput astfel încât să intre în calculele preşedintelui (rus Vladimir) Putin, pentru a-l împiedica şi descuraja să lanseze o agresiune, chiar dacă continuăm eforturile diplomatice în acest timp”, a explicat şeful diplomaţiei americane. Impuse încă de acum, astfel de sancţiuni ”şi-ar pierde efectul de descurajare”, a atras el atenţia.

Blinken a anunţat vineri, după o întrevedere avută la Geneva cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, că va continua dialogul cu Moscova, dar a cerut Rusiei să-şi retragă trupele masate la graniţa cu Ucraina. Blinken şi Lavrov au convenit că Washingtonul va prezenta Moscovei săptămâna viitoare răspunsuri scrise asupra cererilor Rusiei cu privire la arhitectura de securitate europeană. Moscova a cerut Washingtonului în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în Europa de Est.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Pugiliştii români de la Campionatele Europene de box vor avea adversari din Slovacia, Ucraina și Serbia, în primul tur al competiţiei

Publicat

in

De

Pugiliştii Andrei Paul Arădoaie (cat. 86 kg), Constantin Emanuel Mican (cat. 92 kg) şi Răzvan Cristian Filip (cat. +92 kg), reprezentanţii României la Campionatele Europene de box pentru seniori de la Erevan (Armenia), vor avea adversari din Slovacia, Ucraina respectiv Serbia în primul tur al competiţiei, conform tragerii la sorţi.

Arădoaie va boxa pe 25 mai cu slovacul Matus Strnisko, Mican îl va înfrunta pe 26 mai pe ucraineanul Robert Marton la cat. 92 kg, iar Filip îl va avea ca adversar pe sârbul Sergej Kalcugin (24 mai).

Dumitru Dorobanţu a declarat că obiectivul este câştigarea unei medalii, cu cele mai mari şanse fiind creditat ieşeanul Andrei Arădoaie, campion european de tineret şi campion european de seniori Under-22.

La Europenele de la Erevan s-au înscris pugilişti din 38 de ţări la 13 categorii de greutate: 46-48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63.5 kg, 67 kg, 71 kg, 75 kg, 80 kg, 86 kg, 92 kg, 92+ kg. Prima gală de meciuri este programată luni 23 mai.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Antrenorul echipei AC Milan, Stefano Pioli: Jucătorii mei sunt nişte fenomene

Publicat

in

De

Antrenorul echipei AC Milan, Stefano Pioli, a afirmat că rossoneri au meritat să câştige titlul de campioni ai Italiei la fotbal, al 19-lea din palmaresul lor, „pentru că au crezut mereu” că este posibil, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Jucătorii mei sunt nişte fenomene. Sunt foarte bucuros pentru ei, pentru mine, pentru staff, pentru conducători, pentru suporteri, pentru toată lumea din Milano care merita acest scudetto”, a spus tehnicianul.

„L-am meritat pentru că a muncit şi pentru că am crezut mereu că este posibil. Am fost mult mai constanţi, iar jucătorii mei nu au cedat niciodată. Au fost fantastici, inclusiv cei care au jucat mai puţin, dar care au răspuns prezent şi au intrat în ritm. Mi-a făcut mare plăcere, pentru că jucătorilor mei le-a făcut plăcere”, a adăugat Stefano Pioli.

Echipa de fotbal AC Milan, învingătoare duminică la Sassuolo cu 3-0, a cucerit titlul de campioană a Italiei, încheind Serie A cu un avans de două puncte faţă de marea rivală Inter Milano, deţinătoarea titlului, ce a câştigat cu acelaşi scor meciul de acasă cu Sampdoria.

În meciul din ultima etapă, a 38-a, AC Milan, cu portarul român Ciprian Tătăruşanu rezervă, a înscris rapid cele trei goluri, prin Oivier Giroud, în minutele 17 şi 32, şi Franck Kessie (36). Veteranul Zlatan Ibrahimovic, 40 de ani, a fost introdus de antrenorul Stefano Pioli în minutul 72.

Vlad Chiricheş a fost rezervă neutilizată la Sassuolo, care a terminat campionatul pe locul 11.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend